Vibrance Kegel Device Review | Apa Ada Dalam Kotak?

Ada buat senaman Kegel tak hari ni? Confirm tak kannnnnn….teeheee!

Jangan marah beb. Memang ramai wanita yang tak pedulikan kesihatan otot lantai pelvik mereka. Bila dah kena masalah susah kawal kencing (urinary incontinence) atau lagi teruk, organ jatuh (organ prolapses) baru kelam kabut nak exercise pelvic floor muscles tu.

Saya dulu macam tu lah. Bila terkencing tanpa dapat dikawal masa batuk, bersin dan ketawa baru nak buat senaman Kegel. Nasib baik masalah belum serius dan senaman Kegel dapat bantu elak saya dari kena pakai diaper besar.

Saya pernah tulis tentang otot lantai pelvik (apa, di mana dan kenapa perlu senaman) kat sini: Vibrance Kegel Device – Rahsia Kesihatan Dalaman Wanita. Pergilah baca kalau belum.

Kalau korang pernah buat senaman Kegel ni mesti tau kan yang senaman Kegel ni tak semudah yang disangkakan. Agak mencabar nak cari pelvic floor muscles yang betul. Sebab tu ramai yang give up.

Vibrance Kegel Device

Jangan risau. Kita boleh buat senaman Kegel dengan mudah dan tepat dengan Vibrance Kegel Device keluaran Bioinfinity.

Bioinfinity’s Vibrance Kegel Device dah dipatenkan dalam 18 different countries iaitu USA, Germany, France, UK, Australia, Japan, China, Singapore, Hong Kong, New Zealand, Malaysia and Thailand. Ia juga dianugerahkan Geneva Gold Medal for invention dalam 2001 atas keberkesanannya untuk senaman Kegel.

Saya dapat set Vibrance Kegel Device dalam sebulan lepas. Nak tau tak apa saya rasa buat senaman Kegel dengan alat ini? Tunggu saya review Vibrance Kegel Device dalam entry seterusnya lah…teeheee!

Vibrance Kegel Device

Mari kita tengok apa yang ada dalam kotak Vibrance Kegel Device.

User Manual & Warranty Card

Setiap kotak Vibrance Kegel Devices ada User Manual and Warranty Card. Produk ini dijamin bebas defects selama 24 bulan.

Vibrance Kegel Device

Jadi, kita dapat waranti 2 tahun bagi setiap set Vibrance Kegel Device.

Vibrance Kegel Device

Baca User Manual betul-betul sebab dalam tu ada tercatat cara penggunaan dan penjagaan.

Main Unit & Casing

Unit utama Vibrance Kegel Device ni disimpan dalam satu kotak kecik putih yang comel dan ringan.

Vibrance Kegel Device

Memang sangat kecil so boleh letak dalam handbag untuk di bawa ke mana saja. Portable beb.

Batteries

Vibrance Kegel Device menggunakan 2 unit bateri 3V batteries. Setiap kotak Vibrance Kegel Device ni ada mengandungi 10 biji bateri.

Vibrance Kegel Device

Nak letak kat mana bateri-bateri tu?

Masha Allah, terujanya Mak Ayah! Ibu bapa dah lama tunggu PLATFOM SELAMAT untuk anak anak mereka tonton video, yang bebas iklan dan patuh Syariah. Kini ianya telah tiba, dibawakan khas oleh pencipta Didi & Friends dan Omar & Hana.

Durioo+ adalah alternatif Platform Video Selamat Khusus untuk Kanak Kanak Islam, BEBAS IKLAN dan semua KONTEN DITAPIS oleh ibu bapa Muslim serta mendapat KONSULTASI PAKAR seperti Ustaz Don Daniyal dan Datin Prof. Dr. Mariani untuk pastikan segala konten dan ciri Durioo+ adalah yang terbaik untuk anak anda.

Kesemua konten Durioo+ membantu memupuk akhlak mulia, nilai nilai positif dan murni, selari dengan ajaran Islam. Insyaallah. Saya juga ibu bapa seperti anda, dan kita hanya nak yang terbaik untuk anak anak kita.

Langgan Durioo+ Sekarang | Tekan Sini

Pada unit utama Vibrance Kegel Device ada penutup bawah yang boleh putar.

Vibrance Kegel Device

Buka penutup tu dan letakkan 2 bateri kat situ. Satu bateri untuk vibrator dan satu untuk beeper bagi audio-guided training.

Vibrance Kegel Device

Bateri tu boleh tahan selama 3 bulan jika digunakan dua kali sehari.

Vibrance Kegel Device ni waterproof jika kita tutup @ screw penutup bawahnya ketat-ketat.

Resistance Sheaths (3 units)

Penutup rintangan @ resistance sheaths ni ada 3 dalam setiap kotak. Sheaths ni dibuat daripada Medical Grade Silicon Rubber. Ia adalah hypo-allergenic dan antibacterial jadi sangat selamat dan selesa untuk digunakan.

Vibrance Kegel Device

Senang kita nak tahu progres senaman Kegel dengan adanya penutup rintangan pada Vibrance Kegel Device ni. Ada 3 tahap rintangan yang menaik dari Level 1 hingga 3.

Vibrance Kegel Device

Tahap rintangan ini ada ditulis pada bahagian bawah resistance sheaths dengan nombor menaik. Jika kita bermula dengan Level 1 dan dapati ianya terlalu senang (VKD sentiasa bergegar @ vibrate), kita boleh buat Level 2 atau 3.

Vibrance Kegel Device

Kalau kita first time buat senaman Kegel, kita boleh je guna Vibrance Kegel Device tu tanpa penutup rintangan. Agak-agak dah terer tu boleh letakkan resistance sheaths tu pulak kannn.

Vibrance Lubricant & Vibrance Cleanser

Digalakkan guna Vibrance Lubricant dan Vibrance Cleanser bersama-sama Vibrance Kegel Device.

Vibrance Kegel Device

Letak lubricant pada Vibrance Kegel Device sebelum gunakannya untuk senaman Kegel. Lepas guna boleh letakkan cleanser dan cuci dengan air hingga bersih.

Vibrance Kegel Device

Sapu hingga kering atau boleh saja biarkan Vibrance Kegel Device tu kering dengan sendirinya.

Vibrance Kegel Device

Cara penggunaan Vibrance Kegel Device langkah demi langkah boleh baca kat sini:

http://mybioinfinity.blogspot.com/2013/05/step-by-step-guide-on-how-to-use.html

FAQ pun ada juga:

http://mybioinfinity.com/content.php?id=46

Tudung sekolah adalah antara tudung yang akan dipakai lama dan hampir setiap hari, jadi pemilihan tudung yang selesa adalah sangat penting. Ini akan membantu Si Comel puan untuk menumpukan perhatian penuh di dalam bilik darjah.

Tudung Si Comel dijahit menggunakan potongan yang SELESA dan menggunakan kain jenis Lycra 280g yang LEMBUT, menyerap peluh dan SEJUK. Tudung sekolah kani sentiasa dibuat penambahbaikan berdasarkan maklum balas anak dan ibu bapa.

Bagi memenuhi permintaan ibu-ibu buat Si Comel, kami ada keluaran 6 JENIS TUDUNG SEKOLAH yang memenuhi kriteria mudah dibasuh, material yang lembut, dan selesa dipakai iaitu Tudung Sekolah Awning Lembut, Tudung Sekolah Awning Scuba, Tudung Sekolah Awning Scuba Dagu, Tudung Sekolah Awning Scuba Dagu Getah, Tudung Sekolah Awning Scuba Dagu Labuh dan Tudung Sekolah Dua Lapis.

JAMINAN 180 HARI bagi setiap pembelian tudung sekolah ekslusif hanya di TudungSiComel. Jika tidak selesa boleh dipulangkan.

Beli Tudung Sekolah Selesa | Tekan Sini

Vibrance Kegel Device ni boleh dibeli online kat website: http://www.mybioinfinity.com/products.php.

Boleh juga beli kat major hospitals, Constant & Healthlane Pharmacies dan SHINS.

Sila lawat Bioinfinity website www.myvkd.com  atau telefon customer care line 1700-81-4321untuk maklumat lanjut..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *