Tips Kecantikan | Bulu Mata Palsu, Tak Berat Ke?

Sebut saja bulu mata palsu mesti teringat dekat pelakon jelita Rozita Che Wan. Pelakon vogue ni memang tak boleh hidup tanpa bulu mata palsu.

Kiranya Rozita Che Wan ni Ratu Bulu Mata Palsu tak gitu? Mungkin kejelitaan Rozita Che Wan disebabkan sumbangan bulu mata palsu?

Bulu Mata Palsu

Maknanya kalau tak pakai bulu mata palsu atau fake eyelashes atau nama glamer ‘falsies’ – maka tidak cantik mana pun Rozita Che Wan. So, tak betul kalau kita kata kecantikan orang yang pakai bulu mata palsu adalah palsu semata-mata?

Bulu Mata Palsu

Dengar khabar tak lama dulu Rozita Che Wan ni sampai nak jadi businesswomen bulu mata palsu jenama sendiri. Jangan main-main tau.. nanti ada bulu mata palsu jenama Rozita Che Wan. So, korang boleh menjadi jelita persis Rozita Che Wan *walaupun palsu semata-mata tak kisah la kan, janji cantik betul?*.

Orang kata dari mata turun ke hati. Sebab tu ramai orang mengejar mata yang cantik.

Bulu Mata Palsu

Kalau bulu mata semula jadi kurniaan Tuhan pendek dan tidak melentik pun tidak perlu risau. Gamkan bulu mata palsu,  pastu letak maskara dan eyeliner sudah tentu mata yang tidak cantik akan jadi cantik!

Macam-macam Jenis Bulu Mata Palsu

Bulu mata palsu ni ada macam-macam design. Kalau korang berani mencuba maybe boleh try gam bulu mata palsu yang diperbuat daripada kain lace, bulu, batu permata dan dalam warna yang terang macam pink dan oren.

Bulu Mata Palsu

Bulu Mata Palsu

Oh.. pemakaian bulu mata palsu ni kan ada yang murah dan boleh senang didapati di Guardian atau Watson. Ada juga bulu mata palsu yang berjenama *sudah tentu mahal* seperti dari jenama Shu Uemura.

Tak Beratkah Mata Pakai Bulu Mata Palsu?

I mengaku I tidak pernah memakai bulu mata palsu. Not even on my wedding!

Mungkin sebab bulu mata I ni bagi I dah panjang dan lentik dah *walaupun agak jarang-jarang*..he..he

Bulu Mata PalsuGambar: Izzah dengan bulu mata asli!

Sebab tu I nak tanya korang yang pernah pakai bulu mata palsu ni masa kahwin atau kalau korang always pakai bulu mata palsu ni. Tak kira lah masa attend event atau pakai bulu mata palsu hari-hari.

  • Apa rasanya pakai bulu mata palsu?
  • Tak beratkah mata dengan bulu mata palsu digam dekat mata?
  • Berapa lama satu pasang bulu mata palsu ni boleh tahan *boleh pakai berulang-kali* ?

24 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *