Piala Dunia | Sokong Siapa?

Sekarang tengah FIFA World Cup kan? Ada yang demam bola ke? Tido bola..makan bola..mandi bola.. cinta bola?

Ohh.. I bukan hantu bola. Kalau hantu sanggup tak tidur malam sebab nak tengok bola..ha..ha

Tapi.. bukannya tak ambik tau langsung pasal piala dunia ni.. mesti la ambik kisah juga. Cuma excited time FINAL sahaja… pastu boleh bet dengan husband siapa menang.. tu yang syiook… muah..ha..ha

Izzah Pun Suka Bola

Yup.. budak Izzah ni nama je girl tapi yang paling dia suka main ialah.. bola.. suka sangat menyepak bola ni.. siap terkinja-kinja macam aksi Cristiano Ronaldo.. aah.. hari tu Portugal belasah Korea Utara 7-0 kan?

Hensem kan itu Ronaldo…aha..ha..ha.. Ronaldinho pulak camana? Aduuh.. pasal cerita pasal footballers pulak ni.

Back to Izzah-dinho… babahnya ada beli Adidas football set masa dia lahir dulu… kasut tu dah ketat lama so dah selamat di jual.. tinggal soft ball ni je yang dia main.

piala dunia 01

Pastu.. babahnya belikan bola getah yang bouncing ada gambar mickey mouse kaler biru ni.. lama dah beli.. sekarang ni bola tu dah tak nampak rupa bola dah.. sebab hari-hari kena sepak dengan Izzah-dinho…

piala dunia 04

Tak cukup dengan bola kecik.. bola mama dia pun dia nak sepak. Ni birth ball yang I beli masa pregnantkan Izzah. Birth ball ni actually gym ball lah.. I used the ball masa prepare/practise for hypnobirthing *konon nak hypnobirth kan Izzah tapi tak kesampaian sebab kena cesar…hu..hu*

piala dunia 02

Sebab bola mickey mouse dah nyawa-nyawa ikan.. so babahnya belikan satu bola kecik warna merah. Special buat main dalam rumah *sayang woooh nak bagi main kat luar takut rosak..ha..ha..ha*

I pun layan sama main bola tu. Tak terambik gambar la pulak..

Semalam.. babahnya pergi beli lagi satu bola saiz besar punyaaaaaaa… ha..ha. memang bola untuk main futsal.. keras bukan main.. sakit jari kaki bila sepak dia.. tapi Izzah-dinho cool je sepak bola tu..

Nanti dah ambik gambar later I show off la..

So, Izzah Sokong Siapa?

Mestilah Izzah sokong…

.

.

Masha Allah, terujanya Mak Ayah! Ibu bapa dah lama tunggu PLATFOM SELAMAT untuk anak anak mereka tonton video, yang bebas iklan dan patuh Syariah. Kini ianya telah tiba, dibawakan khas oleh pencipta Didi & Friends dan Omar & Hana.

Durioo+ adalah alternatif Platform Video Selamat Khusus untuk Kanak Kanak Islam, BEBAS IKLAN dan semua KONTEN DITAPIS oleh ibu bapa Muslim serta mendapat KONSULTASI PAKAR seperti Ustaz Don Daniyal dan Datin Prof. Dr. Mariani untuk pastikan segala konten dan ciri Durioo+ adalah yang terbaik untuk anak anda.

Kesemua konten Durioo+ membantu memupuk akhlak mulia, nilai nilai positif dan murni, selari dengan ajaran Islam. Insyaallah. Saya juga ibu bapa seperti anda, dan kita hanya nak yang terbaik untuk anak anak kita.

Langgan Durioo+ Sekarang | Tekan Sini

.

.

.

.

Selangor!!! Muah..ha..ha *erk.. Selangor tak masuk Piala Dunia ke mama?*

piala dunia 03

Tags from the story
,

30 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *