Phoebe Prince – Words Can Kill!

Phoebe Prince. Maybe ramai tak kenal siapa dia. Tapi this few months (since Jan 14th) most American are talking about her.

About her suicide. Yup.. remaja umur 15 tahun tu bunuh diri. Sebab tak tahan kena buli.

Bukan setakat kena buli kat sekolah. Malah kena harass dekat Facebook, Twitter dan FormSpring!

phobe prince 1

Phoebe Prince ni cantik orangnya. A sweet girl. Tapi sebab dia cantik dan imigran dari Ireland *baru pindah dari kampung kat Ireland ke US*.. dan pernah keluar dating dengan athelit popular kat sekolah South Hadley High School.. maka ramai yang hangin.

Tak cukup kena maki.. kena panggil Irish slut.. kena baling tin… kena ugut.. dia juga kena internet harassment.

Sebab tak tahan kena buli dan dapat satu mesej *question in formspring*.. dia mengalah. Dan bunuh diri..

Ini mesej yang dia dapat kat FormSpring.

Your so hurt. people hate you. your such a slut hahahaaa. nactually lemme emphasize the HURT part. yea your body is monstrosity. no your face is hahaaaaa. ugly ass lips and your breath stanks like horse shit…your nose is humongous… and your EYES! theyre like to swirls of SH*T! lol you have elf ears too yenno. Go ahead and kill yourself because when you die you’ll leave the world a better place.

Dan ini jawapan dia *sebelum dia gantung bunuh diri*. Sangat scary!!

I don’t know who you are, but I will take your advice. I will kill myself because I am worthless like you said. I hope you will carry this burden on your shoulders for the rest of your life, knowing that you, YOU, killed somebody.

Kesian Phoebe Prince dan family dia. 6 orang remaja yang terlibat dah pun dihadapkan ke mahkamah kena membuli hingga menyebabkan kematian! Yup.. walaupun cuma verbal harrasment tapi tetap kena tanggung akibatnya.

So, kalau nak tulis something (harsh words) kat blog ke.. twitter ke.. facebook ke.. formspring ke.. tu better WATCH YOUR WORDS.

Because words can kill!

6 Comments

  • Betul betul betul…. kata2 lebih tajam dari mata pedang. so, tak payahlah nak bergaduh blog bagai ye…cuba ambik iktibar dari apa yang berlaku.
    .-= ZackΒ΄s last blog post..Cerita : Kad Pengenalan Kanak-Kanak 12 Tahun =-.

  • pepatah moden ada mengatakan “ayat lazer tu lebih bisa dr santau angin”
    tah la yer…kdg2 manusia ni suka benor menyakitkan hati org tanpa sebab…

  • 😯 alahai nape laaaa dia buat macam ni. sapa yang rugi ish… scary la budak2 sekarang punya mentality ni.

  • ape nak jadi manusia ni…org yang meghina budak ni yang patut bunuh diri ..jeles dgn dengki kat org …such a loser…kesiannye dak phoebe ni kak ros, kot ye report polis lah kalau diugut,dihina, jgn lah bunuh diri..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *