Of Using Handphone While Driving

The law is written that you’re not allowed to use handphone by hand while driving. But, laws are meant to be broken. People still use handphone without handsfree.

I don’t care if you still want to use handphone while driving and get accidentΒ ’til you die.Β  I don’t care if you get RM300 summon because of that too.

Nak mati ke?

What I care is, don’t use the middle or fast lane if you’re talking on the phone. You’re slowing me down!

Dah tau cakap on handphone bahaya, pandai lak bawak kereta slow. Guna middle lane atau fast lane tapi bawak kereta 50km/hour. Siapa yang tak hot? Tak fikir ada orang bawak kereta ikut speed limit 110km/hour? Atau lebih limit (perasan F1 driver macam aku)?

Tags from the story

4 Comments

  • huhu… i sangap kalau drive blkg keta yg mcm nie… dah la drive slow kat lane kanan, pegang hp lak tu… or kekadang tu nak bchenta..

    arrghhh!!!

  • dulu i leh la slow gak ikut belakang org mcm tuh…kali ni i kasi secukupnya…highbeem pastu lembab gak horn terus..nak cucuk mencucuk ni tak pandai…hehhehe

  • mama emma…he..he..he. yg berchenta tu pun tak tahan gak.

    bitt…i selalu cucuk je + kasik lampu.. kira pembuli jalanraya juge i ni ke..ka..ka..ka

  • Hi LittleMama.. haven’t gotten the chance to drop by and say hi πŸ™‚

    Haha… cucuk, kasik lampu… takyah ler…. potong je dari kiri. Cucuk2, nnt dia sudden brake, tak pasal2 menyondol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *