Malas. Malas. Malas.

Hari ni Friday. Penghulu segala hari.

Tapi hari ini aku tersangat la malasnya. Semalam boss kata tak nak datang sebab tak sihat (bukan selsema babi ye.. eh.. nama baru influenza H1N1). Tapi tup-tup datang gak mamat Korea bermuka ala pelakon drama ni…

Hilang mood sekejap. Tak pe.. tak pe..

Pastu… boss kata kena join meeting on behalf sebab dia rasa tak leh concentrate… huh? Hilang balik mood…hu..hu

Mood level nak cecah zero dah. TapiΒ seronok sakan bila boss cakap tak payah masuk meeting. Sebab tak related dengan aku pun meeting tu. Dau tau tak related suruh aku masuk naper?

Ni baru lepas lunch. Kenyang – alhamdulillah.

Dan mengantuk. Kalau rumah kat kondo depan ofis ni dah lama balik tido. Tapi rumah 30 minit drive so lupakan hasrat itu.

Pukul 2 nanti ada training pulak. Gayanya sampai pukul 5 la aku keboringan.

p/s Training di-paksa masuk walaupun tak de kaitan secara langsung dengan kerja aku. Huwa…

Technorati Profile

Tags from the story
,

9 Comments

  • Hemmm…samalah..i ni dari tadi dok melangok kat blog orang sambil2 ajar anak…keje opis cuma check email, takder ok, boleh continue blog sambil bukak forum lak…ingat sat2 lagi nk cari bahan homeschool..memang takder keje!! πŸ˜€

  • Hi littlemama,

    I saw your posting regarding wanita2u.com. Though it was in 2008, but I would like to leave my comment here b’coz I am experiencing it now. I still haven’t received my stuff although the order was made a month ago..

    Rasanya dah kena kapur ni.. πŸ˜₯

  • hanz, minggu pertama of the month dah berakhir..maka kemalasan saya melanda semula…ahaks!

    syahrulnizam, oki!

    precious, oh ya..lupa pulak nak ucap selamat hari cikgu!

    sualeen, hupdate mesti kena rajin..he..hee

    omega, aiya! u terkena ke? beli barang apa tu? u tau tak i order barang tu sebelum bersalin, pastu baru dia deliver the two other items last month.. izzah pun dah setahun lebih.. maknanya i dapat my barang after a YEAR!

    i rasa u patut keep on calling her to get the items la… mcm i dulu sampai dah malas follow-up… i cuma ckp dalam hati i tak mau halal sampai bila2… pastu hampir dah lupa tup2 dia sms kata nak send barang… uh.. something not right betul la… sabar ye!

  • I call dia tak mau jawab..sms je manjang..alasan dia courier problem. i tanya courier apa dia pakai, tak mau bagitau. lepas banyak kali tanya baru dia cakap khidmat penghantaran bumiputera i.e sub pada secure xpress. ntah ler tak pernah dengar pun..

    last week dia cakap kat i dia guna pos laju, so bila barang tak sampai i minta le detail penghantaran supaya i boleh check kat pej pos. dia tak mau bagi juga. keep on telling me barang akan sampai sekian2 haribulan…time ni memang i dah angin le, lagi pula i baca posting u. ada lagi satu posting i baca pasal wanita2u kat yahoo group, barang tak sampai gak. tu dalam tahun lepas juga.

    I screen cap posting u tu dan email kat dia (I delete nama u b4 sent kat dia)..dia cakap kes tu dah pun selesai, u dah dapat semua barang u tu then dia kata ‘lagipun kes itu berlaku tahun lepas’. dia janji monday ni dia nak refund duit i. tengokkan je la dia refund ke tak..i ugut nak laporkan pada tribunal pengguna.

  • anaklaut, ye..ye..saya staff yang cemerlang, gemilang dan tembelang..ho..ho

    omega, waduh! sama la sikap dia masa saya sibuk follow-up dulu tu… asik kata dia outstation sana sini… i siap offer nak pegi self-pick-up barang tapi dia kata dia takde… ada kursus la, keje overtime la… macam-macam

    ada sekali dia kata dia send melalui poslaju, siap bagi tracking no tapi bila i check online mana ada wujud nombor tu..

    jelas sangat! nak bisnes online tapi tak reti jada customer… u tau i previously her loyal customer.. masa dia mula-mula buka bisnis online tu.. memang dulu ok takde masalah.. tak tau nape lepas dah glamer jadi mcm ni..

    yg i hot tu i oder set bersalin dua bulan b4 due date, tapi tak dapat2… lepas bersalin i ckp dia – takkan nak hantar set bersalin amyway tu lepas i pantang? baru dia deliver satu brg (lagi 2 baru dapat lepas setahun…ha..ha..)

    my advise terus follow up… tak pun report tribunal atau report je polis.. kalau u ada blog, tulis dlm blog, post cerita u kat mana2 forum…

    ini saja cara nak sedarkan tuan kedai macam ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *