Kereta Mainan Bayi | Baghera Speedster Flame Car Ride On – Mainan Tunggangan Bayi Paling Awesome!

Bismillah. Aloe! Cikros di sini.

Aku masa kecik tak pernah merasa ada mainan tunggangan @ ride on car tu.  Mainan tunggangan? You know kereta mainan ada stereng yang anak boleh duduk dan bergerak bila tolak dengan kaki tu.

Aku pun tahu istilah ni betul ke tidak. Tapi aku merujuk kepada ride on car lah kalau dalam bahasa omputeh-nya. Hehe!

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Masa Izzah kecik dulu dia ada 2 ride on car. Satu tu macam trak askar dan satu lagi tu lebih girly sikit warna pink purple. Both ada tempat simpanan barang bawah seat.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Irfan pulak sempat main ride on car warna pink purple tu sebelum babahnya belikan ride on motorbike warna kuning.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Wah! Bukan main bergaya lagi Irfan menunggang motosikal tu. Hehe!

Actually suami aku ada aim satu ride on car yang dibuat daripada besi kat Parkson, Setia City Mall. Memang aku tengok sangat rare dan klasik tau ride on cars model Speedster tu.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Tapi harganya… perghhhhh!! Menabung setahun pun tak cukup. Hak hak hak!

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Speedster Flame Car Ride On

Aku dah lupakan kereta mainan Speedster Flame tu. Tapi suami aku tak lupa. Terkejut aku bila dia bawa balik Speedster Flame Car Ride-On tu untuk Irfan!!

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Omakgorg!! Sangat handsome sungguh kereta Speedster Flame Car Ride On tu. Kaler kuning terang dengan nyalaan api merah (red flame) umpama kereta klasik zaman dahulu. Sangat perfect untuk kanak-kanak berumur 1 -3 tahun.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Badan Speedster Flame Car Ride On ni diperbuat daripada besi dengan kemasan chrome. Tayarnya dibuat daripada getah so tak payah risau rosak atau tercalar lantai kayu uollls yang mahal tu. Lantai rumah aku tiles je so tak kisah pun calar balar ni. Hehe!

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Aku pun suka kereta Speedster Flame ni sebab badan kereta sangat kukuh dan sudah tentu tahan lama. Boleh simpan sampai 7 generasi ni. Hehe!

Pilihan Design Speedster Car Ride-On

Ada banyak pilihan warna dan bentuk ride-on car model Speedster ni. Ada bentuk fire engine, kapal terbang, kapal selam dan macam-macam lagi.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Tapi masa tengok kat Parkson, Setia City Mall tu hanya ada Speedster Flame dan kapal selam.

Harga kereta mainan tunggangan Speedster Flame ni memang kebabooooooom mahal!! Masa kami beli tahun 2014 harganya dalam RM400++.  Of coz suami aku beli time Parkson Sales so dapat diskaun banyak so dapat harga dalam RM200++.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Aku rasa harga kereta main Speedster ni sekarang sudah naik berlipat kali ganda. Ye lah kereta Speedster Flame ni kereta mainan import dari UK. Nilai ringgit kan merudum jatuh.

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Boleh cecah RM1,000++ dah harga kereta main Speedster Flame Ride-On sekarang ni. Mampu telan air liur lah kalau nak beli time ekonomi meleset ni. Huhu!

Masha Allah, terujanya Mak Ayah! Ibu bapa dah lama tunggu PLATFOM SELAMAT untuk anak anak mereka tonton video, yang bebas iklan dan patuh Syariah. Kini ianya telah tiba, dibawakan khas oleh pencipta Didi & Friends dan Omar & Hana.

Durioo+ adalah alternatif Platform Video Selamat Khusus untuk Kanak Kanak Islam, BEBAS IKLAN dan semua KONTEN DITAPIS oleh ibu bapa Muslim serta mendapat KONSULTASI PAKAR seperti Ustaz Don Daniyal dan Datin Prof. Dr. Mariani untuk pastikan segala konten dan ciri Durioo+ adalah yang terbaik untuk anak anda.

Kesemua konten Durioo+ membantu memupuk akhlak mulia, nilai nilai positif dan murni, selari dengan ajaran Islam. Insyaallah. Saya juga ibu bapa seperti anda, dan kita hanya nak yang terbaik untuk anak anak kita.

Langgan Durioo+ Sekarang | Tekan Sini

Speedster Flame Car Ride On Malaysia

Kereta mainan Speedster Flame Ride-On kepunyaan Irfan sekarang diwarisi oleh Dina. Usia kereta mainan tu dah hampir 4 tahun lah.

speedster flame car ride parkson 21

Motor Irfan pun ada lagi. Tapi Dina lagi suka naik Speedster Flame Car Ride-On ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *