Hong Kong Disneyland – 17th March 2010 Part 1

Day 2 kami kat Hong Kong kami habiskan masa di Disneyland Park. Bukan whole day pun… from 10.30 am to 6 pm je pun. Fireworks how pun tak tengok sebab dah tak larat nak tunggu sampai pukul 7.30 malam.

Anyway, tiket Disneyland kami tu actually untuk 2 hari punya access. Boleh come and go to Disneyland anytime during the period.

Ingatkan Day 3 ni nak sambung merayau kat Hong Kong Disneyland dan jumpa semua characters yang on Day 2 tak dapat bergambar. Tapi plan kensel.

Sebab kena check out dari Hollywood Hotel at 11 am. Flight balik Malaysia pukul 5.30 pm. Sempat lagi kalau nak pergi Disneyland.

Boleh simpan barang guna luggage storage service kat hotel. Travel agent kat Hong Kong ni pun ada tinggalkan mesej kata akan pick up kami for airport transfer pada pukul 2.45 pm.

Disneyland buka 10.30 am.. so kalau pergi pun ada 3 jam lagi before kena balik to hotel for the airport transfer.

Tapi kami dah malas. Sebab kalau pergi pun mesti Izzah tidur punya lah…ha..ha

So, kami ambik taxi dari hotel terus pergi Terminal 2 Hong Kong Airport. Sebab ada banyak masa sebelum kaunter check in bukak, so kami lepak aje kat lounge Terminal 2.

Hong Kong Disneyland

Rupanya kat Hong Kong Airport ni pun ada prayer room. Tak percaya.. tengok je signboard ni. Rasanya prayer room dia ni open to all religion la kot.

Hong Kong Disneyland

Izzah yang keboringan memang tak duduk diam kat airport tu. Sekejap main dengan Stich dia *beli kat souvenir shop hotel*. Sekejap lari sana. Sekejap duduk atas kerusi. Sekejap duduk atas lantai.

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland

Yang duduk atas lantai memang favorite dia lah. Ingat lantai kat rumah ke nak ooi. Tapi me biarkan aje.. sambil tu sempat la ambik gambar.

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland

*tunggu sambungan in the next entry*

Tags from the story
,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *