Petua Ibu Bapa | Ramas & Perah Dulu Lampin Pakai Buang (Disposable Diapers) Sebelum Guna Boleh Elak Ruam Lampin!

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini.

Aku ada petua nak share ni. Petua ni aku dapat daripada pembantu rumah kakak aku lebih kurang 25 years ago. Kakak aku ada anak 8 kawww.

Ada bayi mesti ada guna lampin pakai buang kan. Disposable diapers. Kecuali lah korang pengguna cloth diaper tegar. Tak pernah langsung guna lampin pakai buang.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Aku guna dua-dua. Sejak Izzah baby 9 years ago, aku ada guna disposables dan ada juga guna cloth diaper. Time rajin aku guna cloth diaper.  Time malas disposables lah. Boleh gitu. Hehe!

Petua Elak Ruam Lampin Pada Bayi

Ruam lampin ni memang sinonim sangat dengan pemakaian lampin pakai buang. Selain menggunakan diaper cream, ada satu cara yang boleh bantu elak anak kena ruam lampin.

Perah atau ramas diaper sebelum guna!!!

Macam tak percaya kan? Tapi cuba sendiri baru tahu. Hehe!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Diapers yang keluar dari plastik tu biasanya keras bersusun. Bila ramas atau perah menjadikan lampin pakai buang tu jadi lebih gebu dan lembut.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Lampin yang renyuk lebih mesra kepada kulit bayi dan lebih cepat menyerap air kencing yang membantu mengurangkan masalah ruam lampin.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Petua ni boleh digunakan atas segala jenis jenama tak kira diaper jenis biasa atau diaper pants. Perah-perah terus pakai. Tagline tu! Hehe!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Time perah tu jangan ganas-ganas sangat. Perah sekali dua cukup lah. Ramas-ramas manja je kot.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Kalau omak malas nak perah boleh bagi baby main diaper tu. Biar baby yang ramas. Hak hak hak!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *