Petua Ibu Bapa | Ramas & Perah Dulu Lampin Pakai Buang (Disposable Diapers) Sebelum Guna Boleh Elak Ruam Lampin!

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini.

Aku ada petua nak share ni. Petua ni aku dapat daripada pembantu rumah kakak aku lebih kurang 25 years ago. Kakak aku ada anak 8 kawww.

Ada bayi mesti ada guna lampin pakai buang kan. Disposable diapers. Kecuali lah korang pengguna cloth diaper tegar. Tak pernah langsung guna lampin pakai buang.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Aku guna dua-dua. Sejak Izzah baby 9 years ago, aku ada guna disposables dan ada juga guna cloth diaper. Time rajin aku guna cloth diaper.  Time malas disposables lah. Boleh gitu. Hehe!

Petua Elak Ruam Lampin Pada Bayi

Ruam lampin ni memang sinonim sangat dengan pemakaian lampin pakai buang. Selain menggunakan diaper cream, ada satu cara yang boleh bantu elak anak kena ruam lampin.

Perah atau ramas diaper sebelum guna!!!

Macam tak percaya kan? Tapi cuba sendiri baru tahu. Hehe!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Diapers yang keluar dari plastik tu biasanya keras bersusun. Bila ramas atau perah menjadikan lampin pakai buang tu jadi lebih gebu dan lembut.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Lampin yang renyuk lebih mesra kepada kulit bayi dan lebih cepat menyerap air kencing yang membantu mengurangkan masalah ruam lampin.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Petua ni boleh digunakan atas segala jenis jenama tak kira diaper jenis biasa atau diaper pants. Perah-perah terus pakai. Tagline tu! Hehe!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Time perah tu jangan ganas-ganas sangat. Perah sekali dua cukup lah. Ramas-ramas manja je kot.

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

Kalau omak malas nak perah boleh bagi baby main diaper tu. Biar baby yang ramas. Hak hak hak!

Perah Diapers Lampin Pakai Buang

 

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Ros.

Kak Ros adalah seorang ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. Dulu pernah bekerja sebagai Akauntan selama lebih 14 tahun. Sekarang kak Ros bekerja dari rumah sebagai Pakar Bina Blog dan Forever Business Owner (FBO) serta bercita2 untuk mengembangkan team #AloeVeRos ke seluruh dunia.

Awak, awak dan awak nak sama-sama bina bisnes Forever Living ini dengan kak Ros? Kak Ros ajar cara buat online. Sesuai untuk surirumah yang ada anak kecil, students, ibu tunggal, pekerja makan gaji & pesara. Modal mula RM105 sahaja. Tak ada pengalaman meniaga pun boleh buat. Tapi kalau ada pengalaman lagi lah super boleh! Kelas ilmu produk dan seminar bisnes sentiasa ada. Jauh? Boleh belajar secara online melalui video live training dan support group dipimpin rapat oleh jutawan Forever muslim pertama dunia, kak Ju. Yang penting TIADA ALASAN dan BERTINDAK SEKARANG! Jom sertai kak Ros dengan isi borang sini.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *