Masalah Kesuburan | Susah Mengandung Sebab Bulu Badan Berlebihan?

Saya tahu ramai yang susah mengandung sebab masalah PCOS – polycystic ovarian syndrome.

Biasanya orang yang ada PCOS ni memang kitaran haid dia tidak tetap. Ada yang period atau haid setahun sekali sahaja!!

Apa penyebab PCOS sebenarnya?

PCOS adalah salah satu penyebab susah mengandung akibat ketidakseimbangan hormon. PCOS terjadi bila dalam ovary (kilang telur) ada banyak cysts kecil yang menganggu proses ovulasi dan pengeluaran hormon.

Wanita yang bermasalah PCOS sebenarnya mempunyai tahap hormon Androgen (hormon lelaki) yang berlebihan berbanding wanita biasa.

Semua wanita ada hormon Androgen ni tetapi kuantitinya adalah sangat sedikit. Biasanya kalau wanita ada hormone lelaki yang berlebihan kita boleh tengok dengan mata kasar.

Cuba check seluruh badan kita – dada, kaki, lengan dan muka. Jika kita ada banyak bulu badan maknanya hormone lelaki (androgen) dalam badan kita memang berlebihan.

Tapi tidak semua yang ada bulu badan yang banyak akan ada masalah PCOS. Bulu badan yang berlebihan adalah salah satu symptom kemungkinan berlakunya PCOS.

Berikut adalah symptom atau tanda-tanda PCOS.

  • Bulu badan berlebihan di lengan, kaki atau atas bibir (misai lah tu)
  • Kitaran haid atau period tidak tetap (sangat jarang atau terlalu kerap)
  • Berat badan berlebihan / kegemukan
  • Masalah jerawat yang teruk

Biasanya untuk merawati masalah susah mengandung akibat PCOS, doctor akan bagi pil perancang untuk tolong kitaran haid menjadi normal semula.

** FOLLOW ON INSTAGRAM ** Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM
Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *