Gambar Scan Bayi Dalam Kandungan | Ultrasound Baby 6 Bulan – Scan Jantina Bayi

Saya membuat pemeriksaan semasa mengandung di KPJ Selangor Specialist semasa kandungan berusia 25 minggu. Saya jumpa Dr Siti Esah Bahari untuk membuat O&G report yang diminta pihak insurans dan juga untuk scan jantina bayi dalam kandungan.

Anak pertama saya perempuan, jadi kalau boleh nak anak lelaki pula. Lagipun saya bukanlah kategori perempuan senang mengandung dan usia pun sudah meningkat. Kalau ada sepasang anak lelaki dan perempuan kira sangat-sangat bersyukur.

Semasa mengetahui saya mengandung melalui ujian air kencing (UPT), saya cepat-cepat melihat carta kuno Peking yang dikatakan 95% tepat meramal jantina bayi mengikut tarikh persenyawaan. Nanti saya akan ceritakan lebih lanjut dengan carta ramalan jantina bayi cina purba itu.

Seronok bila ia meramalkan saya mendapat anak lelaki. Walaupun hanya untuk suka-suka tetapi dalam hati pun memang terdetik kuat bahawa saya sedang mengandungkan anak lelaki.

Semakin kandungan membesar semakin saya yakin bahawa anak dalam kandungan adalah lelaki. Ini berdasarkan beberapa petanda seperti.

  • Saya langsung tidak sukakan make-up. Sebelum mengandung sekurang-kurangnya pakai pelembab, foundation, bedak, gincu, eye liner dan eye shadow. Sekarang hanya pelembab dan bedak sahaja. Tak ada perasaan nak melawa.
  • Perut saya kelihatan lonjong. Semasa mengandung anak pertama, perut saya adalah sangat bulat. Mengikut pengalaman saya melihat kakak dan adik mengandung (kakak 8 anak, adik 3 anak), memang kalau perut lonjong lelaki dan perut bulat perempuan.
  • Bila ditanya pada anak saya, Izzah (4 tahun).. ada baby apa dalam perut.. baby girl atau baby boy? Dia jawab dengan pantas dan yakin… baby boy!

Heh heh. Macam kelakar je kan. Main ramal berdasarkan petanda semacam itu. Bukan serius. Hanya untuk suka-suka.

Maka saya pun jumpa gynae semasa kandungan masuk 6 bulan untuk scan jantina bayi. Memang tak kisah dapat bayi perempuan atau lelaki – asalkan dilahirkan sihat dan kuat.

Masa Dr Siti Esah scan jantina anak, terus dia cakap “boy” ni. Confirm. Memang jelas nampak dia punya ‘bebird’. Alhamdulillah.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Dr Siti Esah siap print 3 gambar scan bayi dalam kandungan, termasuk satu gambar yang menunjukkan jantina bayi saya. (rujuk gambar scan bayi yang atas sekali).

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Mulanya saya pun tak faham macam mana nak tengok gambar scan bayi saya itu.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Yang kedua dan ketiga tu tunjuk pandangan dari atas kepala. Yang pertama itu macam pelik sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Rupa-rupanya gambar scan bayi 6 bulan saya itu menunjukkan dengan jelas bahawa bayi saya adalah lelaki. Saya tak pernah tengok gambar scan bayi lelaki. Jakun sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Inilah rupanya gambar scan baby boy. Gambar celah kangkang dia rupanya. Heh heh.

Alhamdulillah. Syukur sangat dengan anugerah ini. Terima kasih ya Allah.

Forever Living Malaysia
BARU DAPAT GAJI TAPI DUIT DAH HABIS?? BAYAR BIL HUTANG HINGGA KENA IKAT PERUT?? ANAK NAK MAKAN PUN TERPAKSA CATU?? TAK ADA SIMPANAN??

Ekonomi sekarang sangat tidak stabil. Harga barang semuanya naik. Jangan mengeluh saja tanpa berbuat apa-apa. Hidup mesti diteruskan. Jom sama-sama tambah pendapatan. Yang kerja makan gaji boleh buat part time. Yang menganggur, suri rumah, tengah belajar dan sudah bersara boleh buat sepenuh masa.

Kalau tengok baki akaun bank RASA NAK NANGIS atau bila buka purse/wallet/beg duit rasa susahnya nak survive hidup, tu maknanya dah kena cari jalan buat side income. Bila peluang bisnes tanpa modal besar datang depan mata baik ambik cepat-cepat. Anda boleh mulakan bisnes Aloe Vera Forever Living dengan hanya RM45 sahaja!!

Whatsapp AHLI ke Ros Ibrahim 016-888 6740.

Boleh juga isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli

RM45 pun tak ada? Jangan risau. Saya juga membuka peluang bisnes tanpa modal dengan menjadi agen dropship Aloe Vera.

Whatsapp DROPSHIP ke Ros Ibrahim 016-888 6740.

Boleh juga isi borang di http://khasiataloevera.com/borang-dropship/

Maklumat Lanjut:
http://BisnesAloeVera.com
http://JusAloeVera.com

http://rosibrahim.flp.com

Semoga dimurahkan rezeki kita semua dalam memenuhi keperluan dunia yang serba "MAHAL" hari ini. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *