Gambar Scan Bayi Dalam Kandungan | Ultrasound Baby 6 Bulan – Scan Jantina Bayi

Saya membuat pemeriksaan semasa mengandung di KPJ Selangor Specialist semasa kandungan berusia 25 minggu. Saya jumpa Dr Siti Esah Bahari untuk membuat O&G report yang diminta pihak insurans dan juga untuk scan jantina bayi dalam kandungan.

Anak pertama saya perempuan, jadi kalau boleh nak anak lelaki pula. Lagipun saya bukanlah kategori perempuan senang mengandung dan usia pun sudah meningkat. Kalau ada sepasang anak lelaki dan perempuan kira sangat-sangat bersyukur.

Semasa mengetahui saya mengandung melalui ujian air kencing (UPT), saya cepat-cepat melihat carta kuno Peking yang dikatakan 95% tepat meramal jantina bayi mengikut tarikh persenyawaan. Nanti saya akan ceritakan lebih lanjut dengan carta ramalan jantina bayi cina purba itu.

Seronok bila ia meramalkan saya mendapat anak lelaki. Walaupun hanya untuk suka-suka tetapi dalam hati pun memang terdetik kuat bahawa saya sedang mengandungkan anak lelaki.

Semakin kandungan membesar semakin saya yakin bahawa anak dalam kandungan adalah lelaki. Ini berdasarkan beberapa petanda seperti.

  • Saya langsung tidak sukakan make-up. Sebelum mengandung sekurang-kurangnya pakai pelembab, foundation, bedak, gincu, eye liner dan eye shadow. Sekarang hanya pelembab dan bedak sahaja. Tak ada perasaan nak melawa.
  • Perut saya kelihatan lonjong. Semasa mengandung anak pertama, perut saya adalah sangat bulat. Mengikut pengalaman saya melihat kakak dan adik mengandung (kakak 8 anak, adik 3 anak), memang kalau perut lonjong lelaki dan perut bulat perempuan.
  • Bila ditanya pada anak saya, Izzah (4 tahun).. ada baby apa dalam perut.. baby girl atau baby boy? Dia jawab dengan pantas dan yakin… baby boy!

Heh heh. Macam kelakar je kan. Main ramal berdasarkan petanda semacam itu. Bukan serius. Hanya untuk suka-suka.

Maka saya pun jumpa gynae semasa kandungan masuk 6 bulan untuk scan jantina bayi. Memang tak kisah dapat bayi perempuan atau lelaki – asalkan dilahirkan sihat dan kuat.

Masa Dr Siti Esah scan jantina anak, terus dia cakap “boy” ni. Confirm. Memang jelas nampak dia punya ‘bebird’. Alhamdulillah.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Dr Siti Esah siap print 3 gambar scan bayi dalam kandungan, termasuk satu gambar yang menunjukkan jantina bayi saya. (rujuk gambar scan bayi yang atas sekali).

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Mulanya saya pun tak faham macam mana nak tengok gambar scan bayi saya itu.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Yang kedua dan ketiga tu tunjuk pandangan dari atas kepala. Yang pertama itu macam pelik sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Rupa-rupanya gambar scan bayi 6 bulan saya itu menunjukkan dengan jelas bahawa bayi saya adalah lelaki. Saya tak pernah tengok gambar scan bayi lelaki. Jakun sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Inilah rupanya gambar scan baby boy. Gambar celah kangkang dia rupanya. Heh heh.

Alhamdulillah. Syukur sangat dengan anugerah ini. Terima kasih ya Allah.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Ros.

Kak Ros adalah seorang ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. Dulu pernah bekerja sebagai Akauntan selama lebih 14 tahun. Sekarang kak Ros bekerja dari rumah sebagai Pakar Bina Blog dan Forever Business Owner (FBO) serta bercita2 untuk mengembangkan team #AloeVeRos ke seluruh dunia.

Awak, awak dan awak nak sama-sama bina bisnes Forever Living ini dengan kak Ros? Kak Ros ajar cara buat online. Sesuai untuk surirumah yang ada anak kecil, students, ibu tunggal, pekerja makan gaji & pesara. Modal mula RM105 sahaja. Tak ada pengalaman meniaga pun boleh buat. Tapi kalau ada pengalaman lagi lah super boleh! Kelas ilmu produk dan seminar bisnes sentiasa ada. Jauh? Boleh belajar secara online melalui video live training dan support group dipimpin rapat oleh jutawan Forever muslim pertama dunia, kak Ju. Yang penting TIADA ALASAN dan BERTINDAK SEKARANG! Whatsap kak Ros +6016-888 6740 atau isi borang sini.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *