Gambar Scan Bayi Dalam Kandungan | Ultrasound Baby 6 Bulan – Scan Jantina Bayi

Saya membuat pemeriksaan semasa mengandung di KPJ Selangor Specialist semasa kandungan berusia 25 minggu. Saya jumpa Dr Siti Esah Bahari untuk membuat O&G report yang diminta pihak insurans dan juga untuk scan jantina bayi dalam kandungan.

Anak pertama saya perempuan, jadi kalau boleh nak anak lelaki pula. Lagipun saya bukanlah kategori perempuan senang mengandung dan usia pun sudah meningkat. Kalau ada sepasang anak lelaki dan perempuan kira sangat-sangat bersyukur.

Semasa mengetahui saya mengandung melalui ujian air kencing (UPT), saya cepat-cepat melihat carta kuno Peking yang dikatakan 95% tepat meramal jantina bayi mengikut tarikh persenyawaan. Nanti saya akan ceritakan lebih lanjut dengan carta ramalan jantina bayi cina purba itu.

Seronok bila ia meramalkan saya mendapat anak lelaki. Walaupun hanya untuk suka-suka tetapi dalam hati pun memang terdetik kuat bahawa saya sedang mengandungkan anak lelaki.

Semakin kandungan membesar semakin saya yakin bahawa anak dalam kandungan adalah lelaki. Ini berdasarkan beberapa petanda seperti.

  • Saya langsung tidak sukakan make-up. Sebelum mengandung sekurang-kurangnya pakai pelembab, foundation, bedak, gincu, eye liner dan eye shadow. Sekarang hanya pelembab dan bedak sahaja. Tak ada perasaan nak melawa.
  • Perut saya kelihatan lonjong. Semasa mengandung anak pertama, perut saya adalah sangat bulat. Mengikut pengalaman saya melihat kakak dan adik mengandung (kakak 8 anak, adik 3 anak), memang kalau perut lonjong lelaki dan perut bulat perempuan.
  • Bila ditanya pada anak saya, Izzah (4 tahun).. ada baby apa dalam perut.. baby girl atau baby boy? Dia jawab dengan pantas dan yakin… baby boy!

Heh heh. Macam kelakar je kan. Main ramal berdasarkan petanda semacam itu. Bukan serius. Hanya untuk suka-suka.

Maka saya pun jumpa gynae semasa kandungan masuk 6 bulan untuk scan jantina bayi. Memang tak kisah dapat bayi perempuan atau lelaki – asalkan dilahirkan sihat dan kuat.

Masa Dr Siti Esah scan jantina anak, terus dia cakap “boy” ni. Confirm. Memang jelas nampak dia punya ‘bebird’. Alhamdulillah.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Dr Siti Esah siap print 3 gambar scan bayi dalam kandungan, termasuk satu gambar yang menunjukkan jantina bayi saya. (rujuk gambar scan bayi yang atas sekali).

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Mulanya saya pun tak faham macam mana nak tengok gambar scan bayi saya itu.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Yang kedua dan ketiga tu tunjuk pandangan dari atas kepala. Yang pertama itu macam pelik sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Rupa-rupanya gambar scan bayi 6 bulan saya itu menunjukkan dengan jelas bahawa bayi saya adalah lelaki. Saya tak pernah tengok gambar scan bayi lelaki. Jakun sikit.

Gambar Scan Bayi 25 Minggu

Inilah rupanya gambar scan baby boy. Gambar celah kangkang dia rupanya. Heh heh.

Alhamdulillah. Syukur sangat dengan anugerah ini. Terima kasih ya Allah.

Forever Living Malaysia
PERHATIAN: Produk Aloe Vera Forever Living boleh didapati dari Pengedar Forever Forever Living yang sah, atau boleh BELI ONLINE, atau anda boleh JADI AHLI untuk dapat diskaun 15%! Daftar ahli hanya RM105 & dapat FREE 1x Aloe Vera Gel.

Anda boleh BELI ONLINE dari mana2 lokasi di Australia, Belgium, Canada, Cyprus, Czech Republic, Spain, United Kingdom, Greece, Northern Ireland, Ireland, Luxembourg, Malaysia, Netherlands, New Zealand, Philippines, Portugal, Singapore, Slovak Republic, United States and South Africa. Produk akan dihantar terus kepada alamat anda di negara tersebut!

Beli Produk Forever Living Online
Jika anda berada di mana2 negara yang tersenarai di bawah, anda boleh BELI ONLINE dengan klik pada bendera negara berkenaan. Jika negara anda tidak tersenarai, sila hubungi saya dengan mengisi borang ini. Saya akan hubungi anda secepat mungkin.
Australia Forever Living Products Buy Online Czech Republic czec-republic Netherlands Netherlands New Zealand New Zealand Slovac Republic Slovak Republic   Belgium Belgium Spain Spain Ireland Ireland Philippines Philippines United States United States Canada canada United Kingdom United Kingdom Luxembourg Luxembourg Portugal Portugal South Africa South Africa Cyprus Cyprus Greece Greece Malaysia Malaysia Singapore Singapore
 

DISCLAIMER: Pernyataan dalam laman web ini adalah pendapat penulis, berdasarkan pengalaman peribadi menggunakan ALoe Vera, pengalaman orang lain dan hasil pembacaaan dari buku, majalah dan laman web lain. Produk yang dibincangkan tidak bermaksud untuk mendiagnos, merawat atau mencegah penyakit2 tertentu. Anda disarankan berbincang dengan doktor jika mengalami apa2 masalah kesihatan atau sebelum memutuskan untuk mengambil supplemen dari Aloe Vera dan lain2.

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula dari RM1,550 -RM1,800 sahaja. Dapat 20+ produk pada harga ahli. Next belian diskaun/untung 35%! Boleh taja ahli. Yang *BETUL2 SERIUS NAK BISNES* sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli
Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
http://BisnesAloeVera.com
http://rosibrahim.flp.com

Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *