Gambar Scan Bayi Dalam Kandungan | Imbasan Bayi Pada 11 Minggu

Semalam saya ada appointment dengan Doktor Komathy di LPPKN. Nak check perkembangan baby.

Nurse ambik rekod berat badan, tekanan darah dan darah untuk blood test. Saya diminta ke tingkat 10 untuk hantar bekas darah kepada makmal. Saya juga kena buat ujian air kencing.

Keputusan ujian darah menunjukkan saya ada anemia ~ jumlah hemoglobin saya adalah 1o *paras normal ialah 11 ke atas*.

Kemudian saya kemabli ke tingkat 6 untuk berikan result blood test pada nurse. Doktor Komathy buat imbasan bayi melalui vagina *vaginal scan*. Nurse kata vaginal scan lebih tepat dan sesuai untuk usia kandungan bawah 12 minggu. Kalau buat scan kat perut susah nak nampak.

Seronoknya bila tengok baby dah membesar dari 1.34 cm bulan lepas kepada 5.5 cm!! baby dah mula bergerak aktif ~ menendang dan menggerakkan tangan!

Doktor Komathy berikan saya Duphaston dan multivitamin Obimin. Saya kena makan Duphaston sehingga usia kandungan 5 bulan.

Doktor Komathy akan pantau saya untuk dua bulan lagi sebelum keluarkan surat rujukan kepada mana-mana hospital pilihan saya.

 

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Ros.

Kak Ros adalah seorang ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. Dulu pernah bekerja sebagai Akauntan selama lebih 14 tahun. Sekarang kak Ros bekerja dari rumah sebagai Pakar Bina Blog dan Forever Business Owner (FBO) serta bercita2 untuk mengembangkan team #AloeVeRos ke seluruh dunia.

Awak, awak dan awak nak sama-sama bina bisnes Forever Living ini dengan kak Ros? Kak Ros ajar cara buat online. Sesuai untuk surirumah yang ada anak kecil, students, ibu tunggal, pekerja makan gaji & pesara. Modal mula RM105 sahaja. Tak ada pengalaman meniaga pun boleh buat. Tapi kalau ada pengalaman lagi lah super boleh! Kelas ilmu produk dan seminar bisnes sentiasa ada. Jauh? Boleh belajar secara online melalui video live training dan support group dipimpin rapat oleh jutawan Forever muslim pertama dunia, kak Ju. Yang penting TIADA ALASAN dan BERTINDAK SEKARANG! Whatsap kak Ros +6016-888 6740 atau isi borang sini.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *