Belajar Taekwondo | Ujian Tukar Tali Pinggang Kuning 1 (Grading Yellow Belt 1) Kelab Taekwondo Koryo

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini.

Irfan (4 tahun) sudah belajar Taekwondo sejak bulan Mac 2017. Kelas pertama dia penuh dengan drama air mata. Hehe!

Pada awalnya aku tak harap pun dia boleh masuk next grading tukar tali pinggang dari putih ke kuning 1. Sebab  next grading dijadualkan pada 13 Mei 2017 dan Irfan masa tu baru masuk kelas Taekwondo dalam 2 bulan. First month tu kan dia bukannya belajar betul-betul pun.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Masa coach edarkan borang grading kepada pelajar yang layak, Irfan memang tak dapat pun borang tu. Omak tak lah menaruh harapan.

Izzah nak grading naik junior black belt so aku hantar Izzah ke kelas extra di sekolah lain. Irfan pun join sekali lah kelas Taekwondo extra ni selama sebulan.

Grading Taekwondo Yellow Belt

So, Irfan dah pergi 10 kelas Taekwondo in total yang bersamaan 3 bulan kelas. Aku tengok memang dah boleh sangat lah anak aku masuk ujian tukar tali pinggang tu.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Bukan susah sangat pun grading yang white belt ni. Tak payah hafal dan persembahkan taegeuk. Just follow apa yang instructor tunjuk kat depan. Irfan boleh buat punya!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Seminggu sebelum grading aku mintak borang grading untuk Irfan. Terus aku bayar dan hantar borang. Omak confident level tinggi ni. Hehe!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Grading dibuat di Sekolah Menengah Setia Alam pada 13 Mei 2017 (Sabtu). Penuh dewan tu dengan pelajar Taekwondo yang nak grading tukar tali pinggang kuning satu.

Aku hantar borang grading Irfan dah last minute so giliran Irfan pun lambat lah. Jenuh aku menunggu turn Irfan tu.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Alhamdulillah. Irfan lulus ujian tukar tali pinggang kuning 1. Syabas anak omak! Next grading => Yellow Belt 2. Kipidap!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *