Belajar Taekwondo | Ujian Tukar Tali Pinggang Kuning 1 (Grading Yellow Belt 1) Kelab Taekwondo Koryo

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini.

Irfan (4 tahun) sudah belajar Taekwondo sejak bulan Mac 2017. Kelas pertama dia penuh dengan drama air mata. Hehe!

Pada awalnya aku tak harap pun dia boleh masuk next grading tukar tali pinggang dari putih ke kuning 1. Sebab  next grading dijadualkan pada 13 Mei 2017 dan Irfan masa tu baru masuk kelas Taekwondo dalam 2 bulan. First month tu kan dia bukannya belajar betul-betul pun.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Masa coach edarkan borang grading kepada pelajar yang layak, Irfan memang tak dapat pun borang tu. Omak tak lah menaruh harapan.

Izzah nak grading naik junior black belt so aku hantar Izzah ke kelas extra di sekolah lain. Irfan pun join sekali lah kelas Taekwondo extra ni selama sebulan.

Grading Taekwondo Yellow Belt

So, Irfan dah pergi 10 kelas Taekwondo in total yang bersamaan 3 bulan kelas. Aku tengok memang dah boleh sangat lah anak aku masuk ujian tukar tali pinggang tu.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Bukan susah sangat pun grading yang white belt ni. Tak payah hafal dan persembahkan taegeuk. Just follow apa yang instructor tunjuk kat depan. Irfan boleh buat punya!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Seminggu sebelum grading aku mintak borang grading untuk Irfan. Terus aku bayar dan hantar borang. Omak confident level tinggi ni. Hehe!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Grading dibuat di Sekolah Menengah Setia Alam pada 13 Mei 2017 (Sabtu). Penuh dewan tu dengan pelajar Taekwondo yang nak grading tukar tali pinggang kuning satu.

Aku hantar borang grading Irfan dah last minute so giliran Irfan pun lambat lah. Jenuh aku menunggu turn Irfan tu.

Grading Taekwondo Yellow Belt

Alhamdulillah. Irfan lulus ujian tukar tali pinggang kuning 1. Syabas anak omak! Next grading => Yellow Belt 2. Kipidap!

Grading Taekwondo Yellow Belt

Forever Living Malaysia
BUSINESS PARTNER DIPERLUKAN SEGERA!
Forever Living Products Malaysia - Singapore - Brunei


Modal mula hanya RM105 sahaja. Tak perlu maintain belian bulanan. Kelas ilmu produk dan training bisnes. Video live training bagi yang jauh. TIADA ALASAN untuk berjaya di Forever. Sila isi borang di http://KhasiatAloeVera.com/ahli Saya akan hubungi anda secepat mungkin!
Nama anda akan disenarai sebagai business partner team #AloeVeRos di laman web KhasiatAloeVera.com.

Ros.

Kak Ros adalah seorang ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil. Dulu pernah bekerja sebagai Akauntan selama lebih 14 tahun. Sekarang kak Ros bekerja dari rumah sebagai Pakar Bina Blog dan Forever Business Owner (FBO) serta bercita2 untuk mengembangkan team #AloeVeRos ke seluruh dunia.

Awak, awak dan awak nak sama-sama bina bisnes Forever Living ini dengan kak Ros? Kak Ros ajar cara buat online. Sesuai untuk surirumah yang ada anak kecil, students, ibu tunggal, pekerja makan gaji & pesara. Modal mula RM105 sahaja. Tak ada pengalaman meniaga pun boleh buat. Tapi kalau ada pengalaman lagi lah super boleh! Kelas ilmu produk dan seminar bisnes sentiasa ada. Jauh? Boleh belajar secara online melalui video live training dan support group dipimpin rapat oleh jutawan Forever muslim pertama dunia, kak Ju. Yang penting TIADA ALASAN dan BERTINDAK SEKARANG! Jom sertai kak Ros dengan isi borang sini.

Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama Forever Living. Ameen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *