Belajar Taekwondo | Irfan Grading Naik Tali Pinggang Kuning (Yellow Belt 1)

Bismillah. Aloe. Cikros di sini.

Irfan dah pergi grading untuk naik dari yellow belt 1 kepada yellow belt 2 pada 12 Ogos 2017. Gigih tau omak ni mengajar Irfan Taegeuk 1.

Aku mula-mula tu macam was-was dengan keupayaan anak aku untuk hafal Taegeuk. Sebab masa mula ajar tu Irfan tak fokus langsung.

Kelas Taekwondo Kanak-Kanak

Suruh lower block dia punch. Suruh sepak kaki kanan dia sepak kaki kiri. Pastu ikut suka hati dia kick & punch kiri kanan sambil berjoget-joget dan ketawa.

Ishhh! Main-main pulak dia. Omak rasa nak picit-picit je budak ni!

Tapi aku tak give up. Dongibab. Kipidap. Setiap hari dekat 10 kali aku ajar dan suruh dia buat Taegeuk 1 sendiri.

Wahh! Hasil coaching dari Coach Mama Tiger maka Irfan memang sudah menghafal Taegeuk dengan cemerlang. Masa grading pun perfect dia punya Taegeuk.

Grading Taekwondo

Tabik spring pada omak sebab gigih! Hak hak hak!

 

** FOLLOW ON INSTAGRAM ** Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM
Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *