Belajar Taekwondo | Grading Naik Tali Pinggang Merah 2 (Red Belt 2)

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini .

Selepas grading Taekwondo pada bulan Mei 2016, Izzah sudah selamat hadiri grading Taekwondo yang ketiga untuk tahun 2016 pada bulan September.

Grading kali ni untuk naik dari tali pinggang MERAH 1 kepada MERAH2.

Grading Taekwondo

Macam biasa Izzah kena latih-tubi dengan aku yang merangkap personal trainer Taekwondo dia. Hak hak hak!

Grading Taekwondo

Nak naik dari red 1 ke red 2 kena ingat Taegeuk 7.

Grading Taekwondo

Makin tinggi pangkat tali pinggang Taekwondo ni, makin complicated pergerakan dalam Taegeuk tu.

Grading Taekwondo

Omak nak pengsan ajar dia Taegeuk 7 tu.

Grading Taekwondo

Steps sparring pun makin banyak langkahnya.

Grading Taekwondo

Omakgorg! Ada ujian pecah papan pulak tu! Matikkk!

MOOTO Taekwondo Beginning Level Rebreakable Tile

Nasib baik lah aku ni dah prepare Izzah tu sebelum grading. Aku siap beli papan plastik untuk dia berlatih pecah papan.

Grading Taekwondo

Papan plastik bukan sebarang plastik tau. Plastik keras hantuk kepala comfirm pening nampak bintang lah. Hehe!

Special delivery terus dari Korea pulak tu. Omak over!

Grading Taekwondo

Aku suka Mooto Rebreakable Tile ni sebab boleh guna banyak kali. Pecah sambung balik. Omak super like!

Grading Taekwondo

Sangat jimat. Kalau beli papan kayu biasa tu dalam RM12 sekeping. Pecah papan sekali terus buang. Bazir duit tu. Hehe!

Grading Taekwondo

Aku beli papan plastik ni harga RM100+ kat Lazada. Berlatih pecah papan seribu kali pun tiada masalah.

OMG – 2 Kali Sepak Papan Tak Pecah!

Omakgorg! Masa ujian tu Izzah dua kali sepak papan. Tapi tak pecah. Papan tu macam nak terpelanting.

Grading Taekwondo

Orang yang pegang tu tangan tak kuat kot. Sebab tu papan tu bila kena kick berganjak. Tak firm so tak pecah.

Grading Taekwondo

Nasib baik sir nampak dan suruh sorang lagi pegang papan sama-sama. Dua orang pegang baru firm.

Izzah berjaya sepak dan pecahkan papan tu! Horeh. Omak super duper like!

Grading Taekwondo

Masa grading tu ada budak yang tak berjaya pecahkan papan. So kena berdiri tak boleh duduk.

Grading Taekwondo

Orang yang pecah papan je boleh duduk bersama papan pecah masing-masing.

Grading Taekwondo

Nasib ler Izzah berjaya pecahkan papan. Kalo tak omak yang pecahkan. Hak hak hak!

Grading Taekwondo

Tahniah. Izzah lulus dan naik RED BELT 2. Next grading naik Poom 1 – tali pinggang hitam jalur merah. 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *