Belajar Taekwondo | Grading Naik Tali Pinggang Hijau (Green Belt 2)

Grading Taekwondo. Selepas grading pada bulan 4 hari tu, Izzah ada lagi grading Taekwondo pada 6 Jun 2015.

Kali ini grading untuk naik dari tali pinggang hijau 1 kepada hijau 2. Cepat pulak gap masa antara grading sebelum ni. Semput mak ni mengajar dia Taegeuk!

Setahun hanya ada 3 kali grading untuk naik pangkat tali pinggang Taekwondo ni. Sebolehnya akak nak Izzah attend semua grading ni. Targetnya supaya Izzah boleh dapat junior black belt bila dia darjah tiga tahun 2017. Ameen.

Grading Taekwondo

Grading Taekwondo untuk anak murid sir Rizman ni dibuat kat dewan terbuka Sekolah Kebangsaan Setia Alam. Ramai sangat!

Macam biasa lah kan. Setiap kali grading Taekwondo ni, yang terlebih gelabah ialah mak-nya ni hah. Izzah tu kena push training Taegeuk tu setiap hari 3 kali. Barulah dia hafal dan buat dengan penuh berkeyakinan tinggi…hehehehe.

Grading Taekwondo

Kelas kan seminggu sekali. Boleh juga attend kelas lain yang sir Rizman buat di lain-lain lokasi. Tapi akak ni tak larat dan tak ada masa nak jadi driver dia.

Grading Taekwondo

So…. alternatifnya… akak la sendiri kena jadi coach Taekwondo Izzah kat rumah. Untung ada mak black belt ni ye tak.

Grading Taekwondo

Nak naik dari green 1 ke green 2 kena ingat Taegeuk 3. Makin tinggi pangkat tali pinggang Taekwondo ni, makin complicated pergerakan dalam Taegeuk tu. Pastu kena tahu step sparring jugak.

Grading Taekwondo

Actually… tak susah mana pun Taegeuk Taekwondo. Buat hari-hari confirm ingat punya lah. Budak umur 5 tahun pun boleh tau!

Grading Taekwondo

Alhamdulillah. Izzah lulus dan naik Green Belt 2. Next grading naik Blue Belt pula.

** FOLLOW ON INSTAGRAM ** Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM
Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *