Belajar Taekwondo | Grading Naik Tali Pinggang Hijau (Green Belt 1)

Grading Taekwondo. Setahun hanya ada 3 kali grading untuk naik pangkat tali pinggang Taekwondo ni. Kalau terlepas grading memang rugi la kan. Lambat ler dapat naik black belt hehhehe.

Cerita grading Taekwondo Izzah ni cerita lama ni. Baru ada masa nak update. Mak bizi!

Izzah dah grading untuk naik dari tali pinggang kuning 2 kepada hijau 1 pada 4 April 2015. Berbulan-bulan yang lalu punya kisah ni hahaha.

Grading Taekwondo

Macam biasa, grading Taekwondo under sir Rizman ni dibuat kat dewan terbuka Sekolah Kebangsaan Setia Alam. Memang ramai anak murid sir Rizman ni. Kiranya dari seluruh Klang dan Shah Alam lah ni.

Grading Taekwondo

Berpeluh jugaklah tunggu turn Izzah grading. Sebab grading dimulai dengan tali pinggang putih yang ramai giler. Awal tahun memang ramai budak masuk Taekwondo dan ambik grading…huhuhu.

Izzah rilek je sebab dah hafal pun TAEGEUK. Nak naik dari yellow 2 ke green 1 kena ingat Taegeuk 2

Maunya tak hafal sebab hari-hari akak suruh dia practise kat rumah Taegeuk tu. Untunglah ada mak boleh ajar taegeuk Taekwondo kannnn. Eh.. terpuji diri sendiri pulak…….hahhahaha

Makin tinggi Taegeuk makin komplikated pergerakan dia. No play-play one mahh!

Letih jugak menunggu turn grading tu. Akak siap bentang tikar kat tepi bangunan dan berkelah lagi dengan Irfan hehee.

Grading Taekwondo

Alhamdulillah. Izzah lulus dan naik Green Belt 1.

Grading Taekwondo

** FOLLOW ON INSTAGRAM ** Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM
Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *