Belajar Taekwondo | Acara Penyampaian Tali Pinggang Hitam Taekwondo & Black Belt Certificate Taekwondo Malaysia (TM) 12 Ogos 2017

Bismillah. Aloe! Cikros di sini.

Izzah dah ambik grading black belt Taekwondo (1st Poom) pada 10 May 2017 serta berjaya lulus dengan cemerlang. Anak sulung aku dah jadi pemegang tali pinggang hitam Taekwondo! Omak lompat bintang. Hehe!

Acara penyampaian tali pinggang hitam Taekwondo (1st Poom & 1st Dan) dibuat pada 12 Ogos 2017 (Sabtu) yang lepas di SMK Setia Alam.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Setiap pemegang tali pinggang hitam Taekwondo baru diberikan tali pinggang hitam masing-masing oleh Sir Rizman.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Kemudian berbaris untuk dilucutkan tali pinggang merah dan dipakaikan black belt (sekali ikat) oleh pelajar senior.

Selepas tu setiap pemegang black belt baru akan tunduk hormat di depan Sir Rizman yang akan mengikat tali pinggang hitam Taekwondo dengan kemas.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Semua pelajar Taekwondo junior akan berdiri dan tunduk hormat kepada barisan pemegang tali pinggang hitam Taekwondo yang baru.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Sudah dapat black belt kena tunggu dulu. Tak boleh balik lagi sebab belum habis lagi acara… hehe!

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

K.M Rajendran (7th Dan) Examiner Taekwondo Malaysa (TM-WTF) menyampaikan sijil black belt Taekwondo Malaysia dan kad black belt TM kepada semua pemegang tali pinggang Taekwondo yang baru.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Sudah dapat black belt dan sijil kena tunggu sampai habis acara grading. Tak boleh balik lagi sebab ada acara bergambar selepas habis semua pelajar junior grading.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Anak murid Sir Rizman yang ambik grading black belt sama Izzah hari tu seramai 41 orang. Semuanya lulus. Tahniah kepada semua!

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Aku dulu masa dapat black belt 20 tahun dulu tak ada pun acara penyampaian black belt macam ni. Lulus grading black belt dapat tali pinggang hitam Taekwondo tu pakai sendiri. Hehe!

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Terima kasih sir Rizman dari KelabTaekwondoKoryo.com atas tunjuk-ajar kepada Izzah selama 3 tahun ini.

Acara Penyampaian Black Belt Taekwondo 2017

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agen RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agen RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *