Tips Kesihatan | Super Blue Blood Moon Berlaku Selepas 150 Tahun & Adakah Kaitan Parasit Dan Full Moon Itu Tahyul?

Bismillah. Cikros di sini.

Satu dunia kot heboh minggu lepas. Tentang Super Blue Blood Moon. Fenomena alam yang sangat jarang berlaku. Last time jadi ialah 152 tahun yang lalu!

Sesiapa yang dapat tengok kejadian Super Blue Blood Moon hari tu kira sangat bertuah. Next time jadi Super Blue Blood Moon ni lagi dijangka pada tahun 2037 iaitu lagi 19 tahun. Aku rasa dah ramai yang tak hidup lagi dah masa tu. Huhu!

Tak semua negara dapat tengok fenonema Super Blue Blood Moon ni. Hanya orang di US, Asia, Australia, Russia dan sebahagian negara China sahaja yang beruntung. Kesian orang UK. Missed out the blue moon beb. Wa haha!

Super Blue Blood Moon

Apa Maksud Super Blue Blood Moon?

Fenomena alam yang luar biasa ini panjang betul namanya. Sebab ia menggambarkan 3 kejadian alam ciptaan Allah yang berlaku serentak dalam satu masa.

  • Super Moon – bulan adalah 30% lebih besar dan 14% lebih terang daripada biasa
  • Blue Moon – dalam sebulan sudah berlaku 2 kali bulan penuh
  • Blood Moon – bulan bertukar merah semasa gerhana bulan penuh (eclipse)

Aku pernah tulis tentang kaitan full moon dan aktiviti parasit kat sini.

Waktu bulan penuh ini dikatakan tempoh parasit dan cacing pindah randah dari usus ke paru-paru dan back again masuk usus.

Kalau omak abah yang ada anak kecik perasan, time dekat full moon ni lah ramai anak demam, batuk, berkahak, asma, ekzema flare up. Omak pulak letih lain macam dan mood swing macam Hulk mengamuk. Wa haha!

Aku masa Super Blue Blood Moon tu, semua anak aku batuk selsema. Mula dari Irfan pastu Dina kemudian Izzah. Pastu aku pulak yang kena attack. Dah lama tak kena selsema dan batuk macam ni. Rasa paru-paru penuh kahak tebal. Dada rasa ketat dan ada bunyi wheezing pulak tu. Tak boleh tidur lena. Kejap-kejap terjaga sebab nafas tak lepas.

Padan muka aku. Sebab dah lama tak buat parasit protokol. Jumpa doktor terus on antibiotik. Dah dekat seminggu ni belum pulih sepenuhnya. Kebetulan pulak berlaku time Super Blue Blood Moon. Aduh!

Teori Bulan Penuh & Parasit Tahyul?

Take note tak semua orang akan alami kesan dari full moon. Kalau ko memang amalkan gaya hidup sihat dan jaga pemakanan tu setiap hari, susah nak parasit nak membiak kot. Bersyukurlah!

Sebab tu ada yang cakap teori mengaitkan full moon dengan parasit adalah dakyah sesat. Tahyul. Teori orang nak lariskan produk. Bo ho ho!

Aku rasa tak salah pun percaya yang parasit adalah lebih aktif dalam badan manusia semasa bulan mengambang dan galakkan orang buat parasit protokol. Bukannya suruh orang sembah bulan mengambang dan memuja parasit tu pun.

Parasit protokol ni maksudnya kena elakkan makanan tertentu yang menggalakkan pembiakan parasit seperti makanan bergula dan produk tenusu. Serta ambil makanan anti parasit macam betik/biji betik, garlic, buah delima dengan biji, biji labu kering, buah peach, minyak zaitun dan sebagainya. Makanan anti parasit tu semua boleh beli kat pasaraya je pun. Wa haha!

Apa yang aku nampak parasit protokol ni menggalakkan pemakanan yang sihat. Tak bagus ke tu?

“EAT (papaya seeds) 10 Days in two weeks” – Dr ~Robynne Cutkan, MD, Gastroenterologist~

Stronger gravity pull during fullmoon, supermoon, gerhana, air laut kan akan lebih bergelora time ni. So could have impact too on human sebab human dijadikan dari 70% air. Daya tarik graviti pada keseimbangan air di buah pinggang akan sebabkan peralihan pergerakan atau “awakening,” penyebab parasit lebih aktif semasa kitaran fullmoon.

This is why kenapa disarankan parasites protocols 5 hari sebelum dan 5 hari selepas full moon.

 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *