Tips Bela Hamster | Kenapa Hamster Makan Baby Hamster @ Anak Hamster?

Bismillah. Cikros di sini.

Aku dengar keluhan ada hamster suka makan anak yang baru lahir. Ibu hamster yang makan anak hamster atau bapa hamster atau geng hamster yang lain makan baby hamster tu? Sekelip mata je hilang anak hamste tu. Huhu!

Antara sebab hamster makan anak sendiri ialah:

  • Anak hamster ada kecacatan atau tidak upaya untuk survive. So mak hamster sendiri akan makan anak hamster tu. Huhu!
  • Mak hamster STRESS macam gila meroyan selepas melahirkan anak. Jangan ingat manusia je meroyan. Hamster pun ada perasaan. So jangan usik atau ganggu baby hamster dan mak hamster tu at least 2 minggu selepas beranak. Bagi chance lah mak hamster jadi ibu yang baik.
  • Kekurangan protein disebabkan pemakanan tidak seimbang.
  • Ibu hamster yang hamil tidak diasingkan dengan hamster-hamster yang lain. So bila beranak, anak hamster jadi habuan kenduri hamster jantan. Kesian!
  • Baby hamster dipegang manusia menyebabkan mak hamster tak dapat mengesan bau anak dia sendiri. So sabar! Tunggu baby hamster dah besar umur 2 minggu ke atas (dah tumbuh bulu) bau boleh pegang. Jika perlu memindahkan anak hamster, gunakan sudu.

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *