Tips Bela Hamster | Cara Untuk Melatih Hamster Untuk Menjadi Jinak

Bismillah. Cikros di sini.

Hamster adalah haiwan yang perlu sentiasa dibelai. Nak belai hamster kena jinakkan hamster tu dulu. Hamster liar tak akan bagi langsung kita pegang dia. Mencicit dia lari. Tak pun jari kena gigit. Wa haha!

So macam mana nak melatih hamster supaya jadi jinak dan datang kepada tuannya dengan sendiri? Boleh follow tips menjinakkan hamster yang berikut:

  • Selalu pegang hamster supaya dia kenal bau tangan tuannya. Hamster yang baru akan menggigit jadi kena sabar dan konsisten pegang hamster. Hulurkan makanan supaya hamster mengambilnya dari tangan korang.
  • Masa buka sangkar hamster jangan terus pegang hamster nanti dia terkejut dan menggigit.
  • Hulurkan makanan di pintu sangkar. Biar hamster sendiri yang datang perlahan-lahan. Jangan paksa hamster datang kalau dia tak mau.
  • Ulang steps di atas dengan kerap.

Ingat! Kena banyak bersabar semasa proses menjinakkan hamster. Tak sabar dan gopoh memang kena gigit lah. Hehe!

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *