Tips Bela Hamster | Apa Yang Perlu Dilakukan Jika Hamster Mengandung?

Bismillah. Cikros di sini.

Hamster korang hamil? Wah… tahniah bro & sis! Haha!

Meh aku kongsi tips yang perlu dibuat semasa hamster sedang mengandung.

  • Asingkan hamster jantan dan hamster betina yang hamil tu.
  • Bagi vitamin tambahan untuk hamster yang hamil (beli kat pet shop; jangan bagi vitamin yang ko makan pulak)
  • Letakkan sangkar hamster betina hamil di tempat yang sunyi dan gelap.
  • Jangan tukar bedding selepas hamster betina beranak. Kalau nak tukar mesti sebelum hamster beranak dan 3-4 minggu selepas hamster beranak.
  • Jangan usik hamster dan anak hamster tu. Leave them alone!!!
  • Jangan pegang baby hamster nanti bau manusia melekat pada baby hamster. Tak pasal-pasal mak hamster makan anak hamster tu.
  • Jika perlu alih baby hamster sila guna sudu atau pakai sarung tangan atau lapik dengan kain.

 

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Berapa lama tempoh hamster mengandung?

  • Hamster Syrian : usia mengawan 3-6 minggu – masa hamil 15-18 hari
  • Hamster Campbell : usia mengawan 1-1,5 bln – masa hamil 18-23 hari
  • Hamster Hamster Whinter White : usia mengawan 2-2,5 bln – masa hamil 18-25 hari ( mungkin lebih 30 hr)
  • Roborovski : usia mengawan 4-6 bln – masa hamil 22-30 hari.
Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *