Tips Bela Hamster | Adakah Hamster Perlu Mandi & Bagaimana Cara Mandikan Hamster?

Bismillah. Cikros di sini.

Hamster adalah haiwan yang pandai membersihkan diri sendiri secara semulajadi. Selagi sangkar hamster sentiasa dalam keadaan bersih dan hamster tidak terdedah kepada bahan kimia merbahaya — tak perlu mandikan hamster pun hamster tetap comel. Hehe!

Jika didapati hamster sangat kotor dan perlu mandi JANGAN MANDIKAN HAMSTER DENGAN AIR. Hamster tak suka badan dia basah kena air. Boleh mati jika salah mandikan dengan air!

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Cara mandikan hamster dengan betul ialah:

Pasir Mandian Hamster (Sand Bath)

Sand bath untuk hamster boleh dibeli di pet shop. Butiran pasir tau bukan serbuk. Kalau suka beli sand bath yang ada haruman seperti ros, lavender, epal dan sebagainya. Hamster pun nak wangi jugak. Wa haha!

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Just letak pasir mandian hamster dalam bekas. Nanti pandailah hamster tu masuk dalam sand bath tu dan membersihkan diri. Bagi dia mandi pasir tu dalam 2-3 jam sahaja. Jangan over pulak.

Sikat Bulu Hamster Dengan Berus Gigi

Hamster yang berbulu tebal dan panjang mungkin perlu dibersihkan dengan berus gigi untuk buang kotoran yang terlekat pada bulu.

Spray Shampoo Khas Untuk Hamster

Boleh juga spray shampoo pada bulu hamster dan lap dengan kain secara lembut.  Boleh beli Bengy Spray Shampoo Easy Clean dari pet shop. Spray sekali seminggu pun cukup. Jangan spray sampai basah lencun pulak.

Bela Hamster Jenis Hamster Malaysia

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *