Baju Kanak-Kanak | Baju Overall Denim Kanak-Kanak (Dungaree, Jumpsuit, Shortall, Skirtall)

Bismillah. Cikros di sini.

Masa Izzah kecik dulu, aku kemaruk beli crochet hats untuk dia gayakan. Macam-macam rupa dan warna crochet hats aku beli.

Ada lebih 30 helai kot. Omak hantu crochet hats. Separuh dari koleksi crochet hats tu aku dah sedekah kat buyers barang preloved aku. Ada banyak lagi dalam simpanan untuk kegunaan Dina pulak. Wa haha!

Masa Irfan kecik, aku tak ada kemaruk beli apa pun. Sebab dia boy kan. Tak ada banyak aksesori atau design baju pun. Hehe!

Time Dina ni pulak, aku kemaruk beli baju overalls! Tapi bukan sebarangan overall. Aku hanya suka baju jeans overall @ denim overall berseluar pendek sahaja.

So, apakah baju overall ni?

Overall = Dungaree = Jumpsuit

Owh! Sama ke semua tu? Omak baru tau. Wa haha!

Aku suka baju overall ni dah lama dah. Since aku remaja. Tapi sebab aku pakai tudung so tak sesuai lah omak pakai jeans overall tu.

Baju Denim Overall Kanak-Kanak

Masa Irfan kecik ada juga aku belikan dia baju jenis overall ni 1 helai jenama F&F. Guess what? Baju tu masih aku simpan dan sudah dipakai oleh Dina sejak dia umur 8 bulan.

Sampai sekarang jeans overall tu muat lagi. Tapi sebab dah lama kaler overall tu dah faded sangat. Hehe!

Overall adalah sejenis pakaian yang biasanya digunakan sebagai “protective clothing” semasa bekerja. Zaman dulu overall ni hanya buruh kasar, pekerja ladang atau orang miskin sahaja yang pakai.

Baju Denim Overall Kanak-Kanak

Tapi sekarang overall tu semua golongan pakai lah. Overall biasanya ia dibuat dari kain denim, corduroy atau khaki.

Baju Denim Overall Kanak-Kanak

Overall dicipta pada tahun 1890s oleh Levi Strauss and Jacob Davis (Levi Strauss & Co.) dan mengalami evolusi sebelum menjadi overall yang moden.

Baju Denim Overall Kanak-Kanak

Design overall yang asal adalah berseluar panjang. Tapi sekarang dah ada design shortall (short + overall) iaitu bahagian bawah pinggang adalah seluar pendek. Ada juga design skirtall (skirt + overall) iaitu bahagian bawah pinggang adalah skirt pendek.

Antara overall seluar dan overall skirt, aku lagi suka bagi Dina pakai overall seluar pendek. Mudah dia nak bergerak bebas.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *