Beli Baju Sekolah Online | Baju Sekolah Matari Kain Licin, Lembut, Bebas Kedut & Mudah Digosok!

Bismillah. Aloe! Cikros di sini.

Musim cuti sekolah ni mesti omak abah pening nak kena beli kelengkapan sekolah anak-anak betul? Aku dah habis pening. Sebab dah setel beli semua keperluan sekolah anak-anak aku. Hehe!

Tahun depan Izzah nak masuk darjah 4 dan Irfan mula masuk prasekolah. Baju sekolah prasekolah Irfan simple saja iaitu baju t putih berkolar, track bottom navy blue dan kasut kanvas putih.

Baju sekolah Izzah aku dah beli baru tahun lepas sebab yang beli masa dia nak masuk darjah satu tu dah ketat dan senteng. So tahun ni masih boleh pakai lagi baju sekolah tu.

Baju kurung sekolah aku beli jenama Canggih saiz 13 masih lagi muat elok dengan Izzah. Tapi kain sekolah rendah jenama Canggih saiz 20 tu macam sudah ketat di pinggang dan nampak sedikit senteng. Meninggi lagi anak omak.

Macam tak akan lama bertahan kain tu. Kena beli lain jugak tahun depan tu. Aku cadang nak beli baju sekolah jenama lain pulak lah. Macam bosan dah dengan baju sekolah Canggih. Hehe!

Antara jenama baju sekolah terbaik yang dicadangkan omak yang berpengalaman ialah:

  • Canggih — Tesco / Giant / Aeon dan online
  • Matari — kedai di Penang; boleh beli online
  • Johny & Jenny — Hari-Hari
  • Black Cat — Pasarayaku / Hari-Hari
  • Falcon — Pasarayaku / Hari-Hari
  • Cekap School — Econsave

Aku ingat nak try baju sekolah Matari pula. Kena test dulu best ke tidak baju sekolah Matari ni. So aku dah beli online sepasang uniform sekolah Matari untuk Izzah.

Kalau confirm best nanti boleh beli lagi untuk Izzah. Juga untuk Irfan bila dia masuk darjah satu tahun 2019.

Baju Sekolah Matari

Baju Sekolah Matari Kain Licin, Lembut dan Mudah Digosok

Aku suka baju sekolah Canggih sebab kain cotton berkualiti, tebal dan tak berbulu. Tapi baju sekolah Canggih susah sikit nak gosok sebab kedut banyak. Amboi, alasan nak tukar baru! Hak hak hak!

Setakat guna steam iron biasa tu memang kematu tangan omak ni iron baju sekolah Canggih. Kalau guna iron mahal yang viral tu senang lah kot. Tapi omak belum ada lagi iron tu. Huhu!

So aku nak cuba baju sekolah Matari sebab baju sekolah jenama Matari pula jenis kain licin yang lembut dan mudah gosok. Wrinkle free @ susah berkedut pulak tu.

Kelebihan Baju Uniform Sekolah Matari

Baju sekolah Matari adalah baju sekolah yang best sebab:

  • jenis kain koshibo (kain licin), lembut dan ringan
  • jenis kain mudah gosok dan bebas kedut
  • jahitan yang sangat kemas
  • jenis kain cepat menyerap peluh
  • pinggang kain guna getah sepenuhnya (tanpa cangkuk)
  • jenis kain tak terlalu tebal dan tak panas
  • warna kain tak mudah luntur

Lokasi Matari Shop

Facebook: Matari School Uniform
Website: www.matarishop.com

🏢 48, Jalan Lembah Permai 4, Taman Lembah Permai, 14000 Bukit Mertajam, Pulau Pinang, Malaysia

Waktu perniagaan:

  • 10 pagi – 8 malam Isnin hingga Jumaat
  • 10 pagi – 7 malam Sabtu
  • 10 pagi – 4 petang Ahad

Update 8/2/2018

Aku dah beli sepasang baju sekolah Matari ni untuk Izzah. So far, aku suka dan puas hati dengan baju sekolah Matari ni.

Jahitan baju sekolah Matari memang sangat kemas. Kualiti kain pun best, lembut dan nyaman.

Baju Sekolah Matari

Tapi claim yang menyatakan baju sekolah Matari bebas kedut @ wrinkle free tu kurang tepat lah. Sebab baju sekolah Matari anak aku tu selepas basuh mesin still banyak je kedutnya.

Baju Sekolah Matari

Walaupun berkedut tapi time menggosok tak perlu gosok bersungguh pun. Sekali gosok pun dah hilang kedutnya. So aku rasa baju sekolah Matari ni tetap best berbanding baju sekolah Canggih.

Satu lagi kekurangan baju sekolah Matari ni ialah lipatan kain sarung dia tu macam tak berapa nak align dengan jahitan di pinggang.

Baju Sekolah Matari

Tak reti aku nak explain. Kalau tukang jahit yang biasa jahit kain sarung baju kurung mesti perasan benda ni. Sebab dia tak align so masa nak gosok part lipatan kain sarung tu kena pandai-pandai lah lipat sendiri dan gosok untuk bagi cantik.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *