Tips Parenting | Bateri Butang Lithium Yang Merbahaya Ada Dalam Permainan Kanak-Kanak!

Bismillah. Aloe! Cikros di sini.

Aku ada tulis tentang Amaran Bahaya Anak Tertelan Bateri Butang Lithium. Jika sayang anak, pastikan kat rumah bebas dari bateri bulat kecik ini.

Irfan ada bawa balik satu mainan berbentuk itik kecik yang comel dan boleh menyala lampu. Memang cantik dan menarik.

Bahaya Bateri Butang Lithium

Aku tak perasan dan tak terfikir langsung yang permainan itik tu ada bateri butang Lithium. Memang ralat sangat sebab setelah beberapa hari Irfan main baru aku ternampak 3 ketul bateri butang Lithium ada dalam itik tu!

Bahaya Bateri Butang Lithium

Masa tu mainan itik tu asyik tercabut penutup belakang dia. Izzah yang tolong lekatkan balik. Aku betul-betul tak sangka dalam tu ada sampai 3 biji bateri butang Lithium.

Macam nak sakit jantung bila aku tengok bateri Lithium yang masih baru tu bersepah atas lantai masa Izzah nak betulkan penutup yang tercabut entah kali ke berapa!

Bahaya Bateri Butang Lithium

Allahuakbar!! Aku yang cuai!! Kalau jadi apa-apa yang buruk disebabkan kecuaian aku ni memang aku tak dapat maafkan diri sendiri.

Baby Dina tu masih lagi suka masukkan benda dalam mulut tau. Aku ingatkan umur dah nak cecah 2 tahun dah hilang lah sifat curiosity baby yang suka masukkan benda dalam mulut.

Tapi tak. Masih lagi ada. Hari tu dia masukkan pasir kinetik dalam mulut!! Semalam dia kemam Lego!! Siap kunyah-kunyah lagi tau. Terkejut omak!

Bahaya Bateri Butang Lithium

Syukur aku nampak 3 ketul bateri Lithium tu. Cepat-cepat aku bagitau Irfan yang mainan itik tu dah rosak dan kena buang. Nasib baik Irfan faham.

Selepas ni aku WAJIB SENTIASA ALERT. Segala jenis permainan yang berlampu dan bercahaya serta gadget yang guna bateri Lithium mesti diharamkan dalam rumah aku. Aku sayang anak-anak aku.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *