Aktiviti Menarik Di Sunway Lagoon Theme Park | Apa Yang Menarik Di Sunway Lagoon Surf Beach?

Bismillah. Aloe! Cikros di sini.

Aku dan famili balik kampung lagi di Sunway Lagoon Theme Park masa cuti sekolah hari tu. Amboi. Kelas kampung omak. Hehe!

Kali ni aku melepak di Sunway Lagoon Surf Beach sepanjang hari. Seronok jugak berkelah tepi pantai buatan manusia di Sunway Lagoon ni.

Hembusan angin bayu, daun pokok kelapa palma yang melambai-lambai dan ombak menghempas pantai buat aku rasa macam berada di pantai sebenar. Tak sama. Macam je tau. Hak hak hak!

Apa yang menarik di Sunway Lagoon Surf Beach? Best tau Sunway Lagoon Surf Beach sebab pantai di Sunway Lagoon ni besar beb!

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Sunway Lagoon Surf Beach pernah menjadi pantai luncur buatan manusia yang terbesar di dunia dengan keluasan kira-kira 13,000 meter persegi dan satu-satunya yang berupaya menjana ombak untuk tujuan meluncur di Asia Tenggara.

Aku suka Sunway Lagoon Surf Beach ni sebab pasir pantai putih macam pasir pantai di Terengganu tanah tempat lahir aku. Anak-anak aku memang seronok main pasir tabur sana sini.

Tabur pasir pantai tak apa. Jangan balik rumah main tabur kinetic sand pulak. Omak tabur korang pulak nanti. Hehe!

Macam biasa kami sampai awal di Taman Tema Sunway Lagoon tu. So boleh ambik port melepak yang paling best.

Kat Sunway Lagoon Surf Beach ni ada disediakan tempat duduk di pergolas dan islands. Kat pergolas tu ada banyak kerusi dan meja di bawah satu bumbung yang besar. Aku rasa ada 3 pergolas kat Sunway Lagoon Surf Beach tu. So tak payah risau tak cukup tempat nak duduk melepak kat pantai.

Kat islands pulak ada meja dan kerusi di bawah payung besar. Tak banyak meja dan kerusi kat islands ni so kena cepat kalau nak duduk sini.

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Aku rasa tak berapa best melepak kat pergolas ni sebab lokasi dia tepi jalan dan agak jauh sedikit dari air. Tak lah jauh mana tapi duduk kat islands lagi best. Boleh terus terjun dalam air. Hehe!

Aktiviti Menarik Di Sunway Lagoon Surf Beach

Sebab Sunway Lagoon Surf Beach ni pantai buatan manusia so penuh dengan pasir lah. Ada 6,000 tan pasir kuari kot kat pantai Sunway Lagoon Surf Beach ni. Boleh main pasir dan bina istana pasir.

Tapi nak tanam badan dalam pasir macam kat pantai betul tak boleh lah kot sebab pasir sini cetek je. Hehe!

Kat pantai Sunway Lagoon ni juga ada tempat untuk main bola tampar dan bola sepak pantai. Hari tu aku tak sempat sekodeng orang main sebab sibuk dengan aktiviti lain kat Extreme Park.

Sewa Pelampung @ Double Tube

Nak lagi seronok main air di Sunway Lagoon Surf Beach ni boleh sewa pelampung double tube.

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Since kami pemegang passport Sunway Lagoon so dapat diskaun 20% untuk sewa pelampung. Bayar RM12 sahaja untuk sewa double tube sepanjang hari. Best kan ada passport Sunway Lagoon ni. Hehe!

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Equipment Deposit Rental Total (MYR)
inclusive 6% GST
Double tube RM 10 RM 16 RM 26
Surf board RM 20 RM 32 RM 52

Waves of Fun @ Sunway Lagoon Surf Beach

Kalau melepak kat Sunway Lagoon Surf Beach ni mesti rasai pengalaman main ombak besar bak tsunami di Sunway Lagoon. Hehe!

Memang lah rasa macam tsunami. Sedang syok main air yang tenang tiba-tiba datang ombak besar!! Tapi orang ramai tak bertempiaran lari pun. Semua menunggu je ombak datang!

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Ombak bukan sebarang ombak. Tapi ombak Waves of Fun lah kat Sunway Lagoon Surf Beach tu. Memang seronok tunggu ombak besar datang. Bersorakan semua orang.

Ombak kat Surf beach ni akan muncul pada bermula pukul 3.00 pm hingga 3.30pm. Setengah jam main ombak besar. Seronok tau!

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Tapi awas. Time ombak besar ni disaran bawa anak kecil jauh ke tepi pantai. Sebab kat tengah laut tu ombak memang sangat tinggi dan kuat. Sampai orang gemuk pun boleh terjatuh kena tolak dengan ombak. Bahaya jugak lah.

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Masa mula-mula ombak datang suami aku pergi dengan Izzah dan Irfan. Izzah tu seronok betul main ombak. Tapi Irfan takut. Terus lari ke pantai. Aku pulak join Izzah kemudian. Omak nak jugak merasa main ombak. Kuat giler ombak tu.

Flow Rider @ Sunway Lagoon Surf Beach

Kat Sunway Lagoon Surf Beach ni hanya ada satu rides iaitu Flow Rider. Jika nak merasa surfing dengan cara yang selamat boleh lah test skill surfing kat Flow Rider ni.

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Izzah nak main Flow Rider ni tapi tak lepas lah sebab had ketinggian minima 1.4 meter. Dia tu baru 1.3 m. Kesian. Tengok orang main surfing je lah. Hehe!

Taman Tema Sunway Lagoon Theme Park Surf Beach

Baby Dina-saur aku takut main air kat Sunway Lagoon Surf Beach tu. Kena celup sikit dengan babah dia terus melalak. Hehe.

Muncung mulut datang kat aku mengadu. Susukan dia terus tertidur. Bagus sangat dia tidur! It’s time for omak untuk main kat Sunway Lagoon Extreme Park. Horeh!!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *