Tips Kesihatan | Kaitan Bulan Penuh Dengan Kesihatan & Cara Buat Parasit Protokol

Bismillah. Aloe! Kak Ros di sini .

Full moon bulan ni dah lepas pada 11/2/2017. Apa kaitan bulan penuh dengan kesihatan pulak ni?

Full moon ni dikaitkan dengan aktiviti parasit dalam badan manusia. Parasit yang biasa masuk badan manusia ialah amoeba dan cacing. Yes… cacing!!!!

Bulan Mengambang

Bukan serigala jadian je yang suka bulan penuh. Cacing pun terkinja-kinja kesukaan tau. Hak hak hak!

Time dekat full moon ni mulalah datang mood swing, kahak, asthma, batuk, selsema, perut kembung, sakit kepala, susah tidur, eczema semakin flare up, gegata dan sebagainya.

Segala jenis parasit dalam badan tengah aktif lah tu!!

Parasit suka menumpang dalam badan manusia ni. Suka-suki je menumpang. Makan minum free. Tak bayar sewa pulak tu.

Bulan Mengambang

Parasit bukan suka duduk satu tempat je dalam badan kita ni. Suka pindah randah. Datang tak dijemput tapi buat macam rumah sendiri.

Dari usus masuk salur darah. Pergi bawah kulit, paru-paru dan kerongkong. Pastu pindah balik masuk usus untuk mengawan dan beranak-pinak. Omak pengsan!!

Time bulan mengambang ni kalau teringin sangat nak makan benda yang manis-manis – coklat, kek, aiskrim dan lain2 tu – tandanya parasit tengah mengawan la tu. Hehe!

Bulan Mengambang

Aku dah tahu lama jugak tentang aktiviti parasit masa bulan mengambang ni. Tahu tapi buat-buat tak tahu.

Memang tak pernah pun aku awasi atau catat tahap kesihatan aku menjelang full moon ni.

Bulan Mengambang

Tapi aku memang perasan. Mood swing tahap puting beliung tak boleh di kawal selalu datang sebelum full moon ni. Kebetulan pulak period aku pun tarikh dekat2 full moon.

Bila mood swing akibat hormon period + moody akibat parasit bergabung — memang puting beliung lah! Rasa marah tiba-tiba datang tanpa dapat disekat. Benda kecik-kecik pun nak marah. Tampor muka sendiri. Pang pang!

Parasit Protokol 5 Hari Sebelum & Selepas Full Moon

Tak kan nak biarkan parasit tu membiak sesuka hati kan? Jangan risau. Ada cara untuk lawan parasit tu.

Korang boleh amalkan parasit protokol.

Actually setiap hari kena buat parasit protokol ni. Tapi parasit protokol mesti buat betul2 masa 5 hari hari dan 5 hari selepas bulan mengambang.

Antara cara buat parasit protokol dengan makanan & minuman anti parasit seperti:

  • Minum air kelapa muda tanpa gula atau minum vco
  • Makan betik & biji betik
  • Makan bawang putih mentah
  • Makan buah delima dan biji
  • Makan biji labu kering (macam kuaci)
  • Makan halia
  • Makan buah peach
  • Minum cuka epal
  • Minum minyak zaitu dara organik
  • Minum Aloe bit’s n Peaches
  • Makan Bee Propolis
  • Makan makanan ditapai seperti tempoyak, kimci, tempe, gum arabic (Al Manna)
  • Makan buah tomato mentah
  • Makan lobak merah mentah atau jus carrot
  • Minum jus nenas muda + madu lebah asli

Makanan Anti Parasit

Elakkan makanan berikut yang menggalakkan pembiakan parasit semasa parasit protokol:

  • Produk tenusu
  • Gula bertapis (sukrosa, fruktosa, sirap jagung )
  • Tepung (terutamanya halus)
  • Makanan terlalu manis
  • Makanan segera
  • Makanan berproses yang mengandungi pewarna dan bahan pengawet
  • Makanan laut mentah

Selsema & Batuk Dengan Banyak Kahak

Aku perasan sejak 2 bulan lepas aku selalu kena selsema dan batuk yang teruk. Mungkin sebab musim hujan suhu sejuk. Aku ni sensitif suhu sejuk ni. Ada resdung (sinusitis kronik).

Tambahan pula aku asyik lupa nak minum Aloe Vera Gel dan makan Absorbent-C. Dari bulan 12 hinggan bulan 1 asyik berjalan jauh je kami satu famili. Johor, Terengganu, Pahang & Penang. Sebab tu lah culas.

Kahak banyak ni salah satu sebab ialah penghijrahan larva cacing kerawit yang sudah menginap di paru-paru dan perlu berpindah ke dalam usus.

Biofilm (kahak) yang mereka bina sebagai pelindung menjadi kapsul mereka berpindah kembali ke usus. Bila korang batuk dan menelan kahak mudah sangat lah parasit ni berhijrah!

  • Jangan suppress kahak (kebanyakan ubat batuk suppress batuk)
  • JANGAN TELAN KAHAK
  • Buang semua kahak ke dalam sinki dan basuh tangan dengan sabun
  • Kurangkan pemakanan yang mengalakkan kahak
  • Amalkan makanan anti parasit untuk menghapuskan parasit dari badan
Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *