Cloth Diaper Review | Penilaian Peribadi Tentang Lampin Kain Moden = CD Yang Aku Pernah Guna

Bismillah. Aloe!

Aku berura2 nak tulis review tentang lampin kain moden @ cloth diaper = CD ni dah lama.Tapi asyik bertangguh dari anak satu hingga dah 3 anak hehehe.

Banyak jenama lampin kain moden @ cloth diaper yg aku dah pernah cuba. Dari yang brand imported + mahal hinggalah brand local yg murah. Aku akan mulakan dgn brands yg aku sedang guna untuk Irdina/Irfan. Then aku go back kepada brands yg Izzah guna.

lampin-kain-moden-011b

Sebelum tu aku bagitau dulu maklumat tentang anak aku, Irdina + penanda aras yang aku gunakan untuk bagi ranking kepada setiap cloth diaper yang pernah aku guna.

Irdina: 8 bulan | medium wetter | chunky thigh | 7 kg | BF + semi solids | tidur meniarap most of the time, kadang2 tidur terlentang dgn kaki sebelah naik atas palang cot | habiskan masa berjaga di atas lantai – creeping dengan laju, boleh duduk sendiri & cuba merangkak dan boleh berdiri dengan berpegang/meniti | sometimes duduk dalam walker

Penanda aras: 1 – 5 bintang ; 1 = paling tak best 5 = paling best

HARGA/ASAL/JENIS CD/JENIS FABRIK

  • Harga = murah/sederhana/mahal
  • Origin = imported/local
  • Jenis cloth diaper = pocket/AIO/AI2/hybrid/fitted/pre-fold + cover
  • Jenis fabrik outer cover = PUL/cotton/wool/minky

DIAPER PUL/LAPISAN LUAR

  • Ketebalan PUL = nipis/sederhana/tebal
  • Gusseted cover = ya/tidak
  • Pilihan corak outer cover = plain/sederhana/cantik & unik
  • Pilihan penutup = butang/velcro
  • Cover boleh guna beberapa kali sebelum basuh = ya/tidak

DIAPER LINING/LAPISAN DALAM

  • Lebar crotch = kecil/sederhana/besar
  • Inner lining = tiada/microfleece/suede/cotton/bamboo
  • Gusseted lining = ya/tidak
  • Mudah tanggal kesan kotor/poop stain = ya/tidak

JENIS INSERTS

  • Jenis inserts = microfiber/cotton/bamboo/bamboo terry/hemp/zorb
  • Mudah kering = cepat/lambat

DIAPER SIZING

  • Snuggness/overall fit = nipis/sederhana/bulky
  • Adjustable leg opening = ya/tidak
  • Flexible sizing = ya/tidak
  • Boleh tambah extra inserts = ya/tidak
  • Waktu kegunaan = siang/malam/siang & malam
  • Tempoh guna sebelum penuh = 3 hours / 10 hours / 12 hours / 14 hours

Antara jenama cloth diaper @ lampin kain moden yang aku akan review ialah:

  • Charlie Banana AI2
  • Grovia AIO
  • Tiny Bibiya AI2
  • Bamboolite Day Diaper
  • Bamboolite Night Diaper
  • Naughty Baby Pocket
  • Happy Flute AIO
  • Jino Baby Pocket
  • Funky Fluff LUX
  • Gee Gallery Pocket
  • Bum Genius Pocket
  • Happy Heinys Pocket
  • Blueberry Pocket
  • Babyland Pocket
  • Lunatots Pocket
  • Autumnz Pocket
  • Greenbaby Pocket
  • Fuzzibunz Pocket
  • Swaddlesbees Wool Diaper Cover
  • Thirsties Diaper Cover
  • Bummis Super Brite Diaper Cover
  • Bummis Super Whisper Diaper Cover
  • Babybeehinds AIO
  • Wonder Wraps Diaper Cover
  • Drybees Pocket
Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *