Kisah Breastfeeding | Milk Storage Bag @ Liner Terbaik

Saya nak review sikit milk storage bag @ liner yang berada di pasaran untuk rujukan sendiri di kemudian hari. Ada semua maklumat dalam satu page senang sikit nak refer balik kan.

So far… saya pernah guna tiga jenama milk storage liner iaitu Fiffy, Jingle Jungle dan Autumz.

Milk Storage Bag Jenama Fiffy

  • Beli – Senang nak beli kat mana-mana pasaraya ada jual. Saya beli kat Tesco.
  • Harga – Murah. RM17.90 untuk 25 pcs
  • Material – Tebal dan lembut
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak kecil so mudah baring tanpa jadi gemuk walaupun susu maksima. Tapi tapak tak self standing so kena hati-hati masa isi susu sebab mudah tumpah.
  • Saiz – 6 oz

Ketahanan – Mudah koyak kalau tergeser antara susu beku

Milk Storage Bag Jenama Jingle Jungle

Milk Storage

  • Beli -. Senang beli di kedai online Fabulous Mom atau Little Whiz.
  • Harga – Murah. RM10.30-12.90 untuk 25 pcs
  • Material – Nipis dan lembut
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak kecil so mudah baring tanpa jadi gemuk walau susu maksima. Tapi tapak tak self standing so kena hati-hati masa isi susu sebab mudah tumpah.
  • Saiz – 12 oz

Ketahanan – Mudah koyak kalau tergeser antara susu beku

Milk Storage Bag Jenama Autumz

Milk Storage

  • Beli -. Senang beli di kedai online Little Whiz atau MyBBStore.
  • Harga – Murah. RM11-13 untuk 25 pcs.
  • Material – Tebal dan double wall
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak besar self standing tapi bila baring jadi gemuk bila susu maksima. Tapi best sebab senang sangat masa nak isi susu sebab self standing.
  • Saiz – 7 oz dan 12 oz (harga sama untuk dua saiz ni)

Ketahanan – Tahan lasak dan tak mudah koyak (TERBAIK!!)

Milk Storage Bag Jenama Pigeon

  • Beli – Senang nak beli kat mana-mana pasaraya ada jual.
  • Harga – Mahal. RM43 untuk 25 pcs
  • Material – Nipis dan lembut
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak kecil so mudah baring tanpa jadi gemuk walaupun susu maksima. Tapi tapak tak self standing so kena hati-hati masa isi susu sebab mudah tumpah.
  • Saiz – 7 oz

Ketahanan – Mudah koyak kalau tergeser antara susu beku

Milk Storage Bag Jenama The Milk Story

  • Beli – Senang beli di kedai online Lunatots.
  • Harga – Sangat murah. RM19.90 untuk 50 pcs
  • Material – Tebal
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak besar self standing tapi bila baring jadi gemuk bila susu maksima. Tapi best sebab senang sangat masa nak isi susu sebab self standing.
  • Saiz – 6 oz

Ketahanan – Mudah koyak kalau tergeser antara susu beku

Milk Storage Bag Jenama Cherub Baby

Milk Storage

  • Beli -. Senang beli di kedai online Fabulous Mom.
  • Harga – Mahal. RM40 untuk 25 pcs.
  • Material – Lembut dan nipis.
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak kecil so mudah baring tanpa jadi gemuk walaupun susu maksima. Tapi tapak tak self standing so kena hati-hati masa isi susu sebab mudah tumpah.
  • Saiz – 12 oz

Ketahanan – Mudah koyak kalau tergeser antara susu beku

Milk Storage Bag Jenama Baby One

Milk Storage

  • Beli -. Senang beli di kedai online Fabulous Mom.
  • Harga – Mahal. RM45 untuk 40 pcs.
  • Material – Tebal dan lembut.
  • Rekod – Ada ruang tulis nama, tarikh dan masa perahan
  • Ziplock – Double so tak mudah tumpah
  • Design – Tapak besar self standing tapi bila baring jadi gemuk bila susu maksima. Tapi best sebab senang sangat masa nak isi susu sebab self standing.
  • Saiz – 12 oz

Ketahanan – Tahan lasak dan tak mudah koyak

Banyak jugak kan jenama milk storage bag yang saya dah buat research tu kan tu. Tapi saya hanya pernah pakai Fiffy, Jingle Jungle dan Autumnz sahaja.

Saya paling suka milk storage bag jenama Autumnz tu lah. Murah dan tahan lasak. Ada pilihan 7 oz atau 12 oz pada harga yang sama. Highly recommended.

Biasa saya beli Autumnz di Little Whiz. Jingle Jungle ada di Little Whiz dan Fabulous Mom.

Saya dapati harga barangan di Fabulous Mom biasanya paling murah jika banding dengan lain-lain kedai barangan bayi online.

Macam storage bag Jingle Jungle 25 pcs: Harga retail RM12.90.

  • Little Whiz RM11.60
  • Fabulous Mom RM10.32
  • MumnBaby RM11.00
  • QbabyShoppe RM11.00

Bandingkan harga sebelum beli ye. Kalau rajin lah…ekekekke.

Nota: Perbandingan harga ni dibuat beberapa bulan lepas. Mungkin dah berubah. Sila semak sendiri sebelum membeli. Hik!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *