Uri di Bawah Semasa Mengandung | Kena Masuk Wad Hospital Sungai Buloh

Pagi tadi saya ke O&G Hospital Sungai Buloh. Agak lama juga menunggu. Sampai di situ pukul 9.15am (temujanji 9.30am) tetapi hanya dapat berjumpa doktor pakar pada 11.20am.

Terkejut bila doktor tanya:

“Hari ni kena masuk wad kan? Baju semua dah ready?”

Hah. Masa jumpa doktor sebulan lepas tak ada pulak cakap hari ni datang terus masuk wad. Dia hanya kata hari ni datang untuk periksa balik kedudukan uri dan tetapkan tarikh pembedahan.

Ternganga mulut sekejap. Heh heh.

Lepas di scan, kedudukan uri saya masih di bawah dan kekal pada tahap 3. Sekarang saya sudah 35 minggu. Jadi memang confirm kena bedah.

Doktor suruh masuk wad secepat mungkin. Kalau hari ini tak boleh datang esok. Hah?

Saya cuba minta tangguh seminggu sebab konvo anak saya pada 9hb. Tapi doktor mula menakut-nakutkan dengan kemungkinan pendarahan umpama air paip, anak tak selamat dan sebagainya.

Doktor juga ada tanya tentang persetujuan suami isteri untuk ikat saluran peranakan. Hoh?

Uri di Bawah

Dia sarankan saluran peranakan saya diikat supaya saya tidak mengandung lagi. Alang-alang nak bedah jadi terus ikat saluran peranakan sekali.

Terkejut kami. Tidak pernah terfikir untuk ambil pil perancang sebab saya ini golongan yang susah hamil. Ini pula nak ikat saluran peranakan.

Saya pernah keguguran selepas 9 bulan dibedah dalam tahun 2008. Selepas itu kami merancang (menjarakkan kehamilan) secara semulajadi.

3 tahun kemudian baru kami mencuba semula untuk dapatkan anak. Saya berjaya mengandung pada April 2011 (gugur) dan berehat selama beberapa bulan sebelum mencuba semula bermula December 2011.

Saya mengandung lagi dalam bulan Februari tetapi gugur pada usia 6 minggu. Kemudian saya mengandung lagi dalam bulan April 2012.

Memang umur saya sudah 38 tahun. Jika ingin mengandung lagi mungkin dalam masa 2 tahun ketika itu saya sudah 40 tahun.

Uri di Bawah

Memang mengandung di usia lewat sebegini banyak risiko. Tidak mahu saya senaraikan di sini. Tetapi ikat saluran peranakan? Sungguh saya tidak mahu!

Doktor cadangkan supaya saya ikat saluran peranakan sebab saya sudah berumur dan sering alami komplikasi kehamilan yang serius iaitu uri di bawah tahap 2 & 3 dan endometriosis tahap 3. Doktor kata jika saya mengandung lagi banyak sangat risiko pada saya dan bayi.

Kami kena fikir dan maklumkan pada doktor bila datang masuk wad pada 4 December nanti.

Ya. Terpaksa juga masuk wad pada Selasa minggu depan. Saya hanya berjaya tangguhkan sehingga hari Selasa sebab saya nak kerja pada hari Isnin untuk tujuan hand-over kerja-kerja pejabat.

Pembedahan akan dilakukan 2-3 hari selepas masuk dalam wad. Harapnya saya dan bayi selamat. Amin.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *