Anemia Semasa Mengandung | Paras Hemoglobin Menurun dari 9.6 ke 9.1

Paras darah merah (hemoglobin) saya turun lagi. Berikut ialah paras hemoglobin saya sejak mengandung kali ini.

  • 10.7.2012 –14 minggu – 10.8
  • 13.8.2012 – 19 minggu – 10.8
  • 24.9.2012 – 25 minggu – 9.6
  • 9.10.2012 – 27 minggu – 9.1
  • 24.10.2012 – 29 minggu – 9.2
  • 30.10.2012 – 30 minggu *masih menunggu result FBC

Hmmm. Saya masih alami anemia atau masalah kurang merah semasa hamil yang dikategorikan sebagai sederhana.

Anemia Semasa Mengandung

Agak risau dan juga geram kerana nampaknya Iberet Folic 500 tidak mampu menaikkan paras hemoglobin saya. Sejak awal mengandung hingga minggu ke 20, saya makan Nutrilite Iron-Folic dan pil zat besi Sangobion. Paras darah merah kekal pada 10.8.

Kemudian saya bertukar kepada Iberet Folic 500 kerana ia mengandungi zat besi yang tinggi. Tapi paras hemoglobin saya makin menurun pula dari 10.8 kepada 9.6 dan seterusnya 9.1.

Saya kembali makan pil zat besi Sangobion. Harapnya pil zat besi Sangobion lebih serasi dan mampu memulihkan paras hemoglobin dalam badan saya.

Ujian darah FBC telah dibuat pada hari tersebut tetapi keputusannya hanya akan dapat diketahui semasa temujanji seterusnya dalam masa 2 minggu lagi.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *