Kleenex Comfort Kit | Tisu Muka Kleenex Sangat Kuat!

Siapa tak pernah guna tisu angkat tangan? Rasanya kebanyakan orang pernah dan sedang menggunakan tisu terutama tisu muka (facial tissue) kan.

Macam I ni dulu ada masalah resdung atau Sinusitis – hidung sentiasa berair, gatal dan bersin. So, tisu muka ni lah penyelamat yang selesa untuk hidung I yang sensitif nih.

I pernah guna sapu tangan kain *konon nak jimat* sebab boleh basuh dan pakai lagi. Tapi lama-lama hidung I ni jadi menggelupas sebab sapu tangan tu jadi kasar selepas basuh. Lagi teruk condition hidung I ada la..hu..hu

I dah pernah pakai macam-macam jenama tisu muka termasuklah tisu murah brand pasaraya. Tapi kebanyakkannya sangatlah tidak berkualiti. Ada yang nipis sangat sampai bila kena air sikit dah terlerai. Ada juga yang jenis kasar sampai sakit hidung.

Dalam banyak-banyak jenama tisu muka, I paling suka tisu muka Kleenex. I suka pakai Kleenex Ultra Soft.

Baru-baru ni I dapat satu kotak besar dari Kleenex!! Kat luar kotak tulis Kleenex Comfort Kit.

Kleenex Vintage

Dalam kotak ada satu kotak tisu muka Kleenex Vintage *special edition punya* dan satu bantal kusyen yang sangat lembut macam tisu muka Kleenex tu.

Kleenex Vintage

Banyak kegunaan dan kelebihan tisu Kleenex ni. Kalau kita ada anak kecil memang tisu Kleenex perlu ada!

Kleenex Vintage

Kebetulan masa dapat tisu Kleenex Vintage ni Izzah tengah selsema.

Kleenex Vintage

Biasanya Izzah ni tak suka kalau I suruh dia hembus hingus kat kain *I guna kain lampin*. Mungkin sebab kain kan kesat so kalau kena hidung banyak kali rasa tak best lah.

Kleenex Vintage

Tapi dengan tisu Kleenex Vintage ni, Izzah dengan suka rela hembus hidungnya sendiri. Bukan sekali tapi berkali-kali sampai clear hidung.

Kleenex Vintage

Hidung berair macam mana pun tisu Kleenex Vintage ni tidak akan pecah berkecai. Kira macam puas hati sangat kalau guna time kena selsema.

Kleenex Vintage

Izzah ni jugak kalau time makan memang confirm comot lah. Tak makan pun kadang-kadang comot juga..he..he

Kleenex Vintage

Time makan cup cake pun comot…

Kleenex Vintage

Time makan ais krim lagi lah comot dan melekit…

Kleenex Vintage

Time makan kek birthday pun sama…ha..ha

Nasib baik mamanya ada tisu Kleenex dalam beg. Sangat berguna time comot macam ni.

Sebab apa I suka pakai tisu Kleenex?

  • Tisu Kleenex adalah hiper-alergenik so sangat sesuai untuk kulit sensitif *kalau I ni hidung memang sensitif*. Ia dibuat dari 100% pulpa asli so boleh digunakan oleh sesiapa sahaja termasuk bayi.
  • Tisu Kleenex banyak lapisan *2-3 lapisan* yang sangat lembut tapi sangat kuat dan selesa. Kalau curah air pun tak berkecai tau. I sangat benci kalau baru je nak sapu hidung tisu dah berkecai…ish..ish. Tapi Kleenex ni sangat best dan kuat!

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *