UNICEF | Tak Sangka Kena Jadi Forum Speaker!

I ni bukan seorang yang suka bercakap banyak. Bagi I bercakap banyak-banyak adalah sangat penat. Sebab tu kot I tak jadi cikgu atau pensyarah…he..he

Lepas abis belajar kerja pulak jadi akauntan. Tak ada keperluan nak berinteraksi dengan orang macam pengacara TV atau deejay radio. Duduk menghadap laptop je hari-hari.

Tiba-tiba I diundang menjadi salah seorang forum speaker anjuran UNICEF Malaysia! Pulak tu kena bercakap depan wartawan dari pelbagai media cetak utama dalam Malaysia ni. Ada NST, The Star, Harian Metro, Malay Mail etc.

Speaker yang lain bukan calang-calang orang. Boss UNICEF, Hans Olsen dan Nicholas dari Nuffnang. Forum pulak in English okey.

Ambik ko!! Gelabah la jugak…muah..ha..ha

Mulanya agak gelabah tapi I tak de la kena panic attack. Siap boleh posing amik gambar sendiri dalam kereta. Masa tu sampai awal sangat so melepak dalam kereta dulu *sambil hafal skrip.. he..he*

Ikut plan, forum tu kat conference room UNICEF Malaysia. Tapi tukar location ke cafe di bangunan sebelah. Nampak tak muka I cuak tak hingat…ha..ha

Bila sampai kat cafe tu I kembali gelabah. Sebab apa tau… sebab diorang nak suruh speaker *termasuk I lah* duduk depan atas kerusi cafe yang tinggi tu. Aduhai….kalau I menggigil masa bercakap mesti wartawan nampak..he..he

Tapi nasib baik tak jadi tau. Kena duduk di meja mengadap wartawan semua. I jadik speaker forum so tak ada ambik gambar la masa present my topic.

Mula-mula boss UNICEF Malaysia, Hans Olsen tu mulakan forum. Sebelum forum tu Hans tu dah tanya pasal apa I pilih nama “Little Mama”… Dia tak nampak ke I ni little.. he..he

Pastu, I jadik second speaker. Topik biasa je pasal MBP dan kisah mommy bloggers yang suka membelog. Pastu pasal sokongan MBP dan mommy bloggers pada kempen UNICEF Stop Child Abuse tu.

I tak tau la I ada gigil ke tak masa bercakap. Tapi rasa macam smooth je. Tengok wartawan semua angguk kepala je. Pastu yang tak boleh tahan, masa tengah bercakap flash dari kamera-kamera besar tak henti-henti tau. Merasa jugak jadi macam artis kejap.. kih..kih..kih

Last speaker, Nicholas Chay dari Nuffnang cerita pasal digital campaign Nuffnang untuk support kempen UNICEF tu juga.

Lepas abis speaker present, ada sesi soal jawab dengan wartawan. Nasib baik tak banyak I kena soal. Kepala dah pening time tu.

Sebelum bersurai, sesi berposing depan kamera wartawan pulak. Selalu ambik gambar orang je kan. Penat tau posing letak tangan camtu..he.he

Ni suratkhabar yang dah siarkan story pasal forum GetonBoard Campaign by UNICEF tu.

MalayMail – http://www.mmail.com.my/content/55948-blogging-mums-vs-child-abuse

HarianMetro – tak jumpa link.

By the way, anyone ada keratan akhbar MalayMail dan Metro tu boleh contact I? I tak sempat beli paper la..hu..hu

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *