Lintas Langsung dari……

…… rumah daaa!

Apa ingat me nak lintas langsung dari mana pulak? Stadium negara? Paris? ha..ha..ha

Me sakit hari ini… maka bila sakit apa lagi seorang pekerja swasta yang baru-baru ni mendapat khabar tiada kenaikan gaji + bonus belum tentu pada tahun depan akan buat? lebih-lebih lagi pekerja swasta itu adalah pekerja cemerlang, gemilang dan terbilang selama ini….ehemmmm.

kerja sentiasa ahead of schedules, overtime di rumah sampai 1 pagi tanpa ganjaran, sakit teruk pun masih bekerja semata mengikut deadlines….. tapi ini balasannya? walaupun bukan dia seorang yang dapat khabar  kurang enak itu (semua pekerja sebenarnya!).

apa dia patut buat ye bila sakit pada tengah bulan.. selepas semua deadlines diselesaikan?

sudah tentu….

MC lah apa lagi!

Me baru je balik dari klinik ni… nak tau sakit apa.. bukan sakit teruk sangat pun… masa awal bulan hari tu lagi teruk sakitnya (demam, selsema, headache) tapi tak de pulak MC… ari ni cuma diarea je pun (sebab makan banyak ulam kat restoran Qaseh kot)….

tapi sebab motivasi kerja sudah merudum.. maka MC saja lah. Lagipun Izzah tak berapa sihat juga… asik meragam tak mau minum susu… batuk dan kahak…hu..hu

Izzah

Izzah baru lepas minum susu + tidur dengan Ipin dan Garfield.

Bila Izzah dah tido ni baru me boleh online. Sebelum online layan keropok lekor dulu. Jom makan keropok lekor asli dari Terengganu ye puan-puan.. jangan malu-malu!

Keropok Lekor

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • Hanz says:

    eh-eh Ros, me pun sakit gak, smalam Mc today keje tapi kepala masih fenin..my boys pun sakit2 gak…cuaca nowadys..too heaty..sama2lah kita semua cepat sembuh yerk!

    Psstt..Ros, join tau my giveway..bermula esok…
    .-= Hanz´s last blog post..[STICKY MODE] Chatterbox 1st Anniversary Giveaway =-.

    • Little Mama™ says:

      hanz, sakit gak ye.. me monday dah MC, tuesday keje, ari ni MC lagi..ha..ha

      ada giveaway ye.. okeh..okeh..nanti me join!

  • ida.z says:

    wah..bestnya dok rumah sekali sekala walopun MC..adeh terliur nya nmpk kepok lekor tuh..*gulp*..tahan..tahan..tgh posa nih..

  • eliss says:

    alahai..kepok lekor mari kot celah mana plak tu..

    me pun x berapa sihat tp gigihkan jua dtg ofiz..
    .-= eliss´s last blog post..Malam Pertama =-.

    • Little Mama™ says:

      eliss, balik raya ari tu sambar keropok lekor kat pasar..he..he

      waah… pekerja cemerlang nih!

  • laila says:

    hohhh..
    kami pun maybe tak dapat bonus jugerk tahun ni…
    increment aritu pun ala2 takmo bagi increment ajerk…
    huhuhu…

    mc aje kalo dh tak sihat dan mood merudumm… 🙄
    .-= laila´s last blog post..1124 =-.

    • Little Mama™ says:

      laila, mood memang merudum sejak announcement ari tu.. beban kerja bertambah tapi takde insentif… memang sah me akan pakai semua kuota MC tahun ni..ha..ha

  • unlisted_one says:

    seriously? takde bonus? alahai,..sgt de-motivating..takpe, ade rezeki lain tu nanti,..insya Allah..
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

    • Little Mama™ says:

      unlisted_one, series! so bekerja pun sudah tiada selera.. tawar dan hambar..ewah..ha..ha

  • Jiji says:

    Kami lagi best, boss besar kat madinah nak kasi bonus HR (sorang ni laa) kata tak payah!! DENGKI!!
    .-= Jiji´s last blog post..I want Emila’s cute handmade dolly because… =-.

    • Little Mama™ says:

      jiji, hoh! terserlah kedengkiannya.. eh dia tak dapat gak ke kalo korang2 semua dapat..herannya

  • mama mia says:

    OMG. Sangat2 la dissapointing the news… 🙄
    .-= mama mia´s last blog post..21 guns =-.

    • Little Mama™ says:

      mama mia, rasa macam sia-sia kerja rajin selama 10 bulan ni dan tiba-tiba dikejutkan dgn berita no bonus + no naik gaji early next year (bonus+incremenet bulan 1 biasanya)… huwaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *