Hospital & Tesco

Me tulis pasal Izzah cirit birit semalam. Alhamdulillah, tak lah serius sangat diarea-nya tu. Dah hampir ok sebab cirit dia tak sekerap masa Sabtu dan Ahad.

Tapi me still risau sebab selera makan dan minum dia kurang. So, me EL dan kitaorang pergi KPJ Selangor jumpa paed dia, Dr Ling.

Sebelum dapat jumpa doktor kena lah check GL dengan ING. Ni gambar Izzah tengah tunggu kakak GL tu call ING.

Izzah

Dr Ling kata cirit Izzah ni sebab kuman. Maybe sebab Izzah sentuh benda dirty dan masuk tangan dalam mulut. Memang pun budak kecik ni suka sangat masuk tangan dalam mulut main lidah dia. Ish…

Cirit ni dia kata akan fully clear dalam masa 5 hari. Paed dia bagi Izzah 8 sachet air garam perisa oren (1 sachet boleh bancuh 6 kali untuk budak kecik), ubat angin (lupa apa nama dia.. O something.. kaler kelabu.. paed kata ni memang tak sedap..he..he) dan probiotik (bakteria baik untuk lawan bakteria jahat dlam perut).

Izzah

Air garam perisa oren tu walaupun sedap, kena berperang juga dengan Izzah nak bagi dia minum. Kena trick kononnya itu air kita… letak dalam cawan. Sebab dia ni suka kacau kiraorang punya minuman. Dia nak minum apa yang kita minum. So.. Izzah kena trick ha..ha.. diminumnya air garam tu (letak dalam tumbler straw tak nak..ha..ha).

Me tak bagi ubat angin tu sebab macam tak perlu je pun. Perut Izzah tak lah kembung sangat. Letak minyak Yuyi je okey la dia. Pastu probiotik tu me campur dengan susu. Minum habis! Kena trick lagi anak mama nih…ha..ha

Lepas balik hospital, kami pergi Tecso Setia Alam. Cari barang makanan Izzah. Sambil tu Izzah test basikal.. test je lah.. bukannya pandai kayuh. Kaki pun tak sampai nak…muah..ha..ha

Izzah

Lepas test basikal, Izzah pulak nak tolak troli shopping. Bagi troli kecik tak nak.. troli besar ni jugak dia nak..ish..ish

izzah-tesco-1

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • ida.z says:

    Bagus la Izzah dah sihat..my son ni plak demam kejap,.baik kejap..haih..

  • sitisifir10 says:

    Huhu…sempat jalan ek cirit2 pun…kalau kitoranglah anak cirit alamat ek duduk umah aje lah..

    • Little Mama™ says:

      sitisifir, izzah dah tak cirit kerap macam sabtu ahad tu.. so alang2 dah keluar, menyinggah aje …he..he

  • Fid says:

    ohh sama paed le ngan akif
    ubat kelabu tu MAHA tak sedap…nama smecta
    kalau mkn akan rasa mulut berangin payau tak sedaaaaaaaaaaaapppppppppp
    tapi kalau akif kan..makan smecta dengan paksaan penuh zalim oleh ibu bapa 2 kali makan dia akan pulih cirit

    izzah tak selera makan ya..mcm kita jg la kalau lepas cirit kan ala-ala sebu tak keruan gitu
    nanti oklah tu….

    • Little Mama™ says:

      fid, sama paed dr ling kah? a a ye.. smecta nama benda alah tu.. izzah tu bagi ubat sedap pun berperang, kalau me bagi yg tu tak tau apa jadi (tenaga dia meronta tu kalah dr ling dan hubby tau…he..he)

  • Hanz says:

    a-ah..smecta..me ingat me pun pernah terpaksa minum masa kena food poisoning..memang x besh kalu diaorrhea ni…cayoklah Izzah..sakit2 pun bertenaga gitew..cepat clear sumer kuman jahat tu tau..hugs…
    .-= Hanz´s last blog post..[STICKY MODE] Chatterbox 1st Anniversary Giveaway =-.

    • Little Mama™ says:

      hanz, memang sangat tidak sedap kah? me tak try sebab doktor kata tak sedap..he..he

      izzah tenaga dalaman kuat..he..he

  • mamamiya says:

    hahahaha..izzah kena tipu…
    .-= mamamiya´s last blog post..Breastfeeding to be Blamed for Saggy Tits? =-.

  • su@mamasyaza says:

    anak su yg kecik tu baru ja lega dari sesema n batuk…risau sgt sekrg ni…insyaallah tak lama lagi izzah sembuh la tu..sementara bebudak nak besar macam2 penyakit yg suka singgah…demam, sesema, batuk, cirit segala macam la…
    .-= su@mamasyaza´s last blog post..KENA MAKAN BANYAK BUAH =-.

    • Little Mama™ says:

      su, tu la.. macam2 penyakit la.. alhamdulillah dah okey.. kalau tak nak bangun tak larat

  • Nur says:

    ish..samalaa dgn anak hamba..culas betul mkn ubat!get well soon izzah! 😉
    .-= Nur´s last blog post..Will She Prevail?? =-.

  • huda says:

    izzah cirit, amirul lak sembelit..adoihai cian tgk dier.. meneran sesungguh hati huda tgk dier..

    • Little Mama™ says:

      huda, alahai siannya.. before ni izzah sembelit gak.. tak tahan tengok muka meneran dia tu.. ni cirit pulak

  • Lina says:

    Salam..
    Baby lina 7 months old pun kena cirit-birit last 2 weeks. Admitted kat KPJ Selangor, inpected by Dr. Lina jugak. Suka sgt dgn die tu.. so friendly, lemah lembut je.. Siap amek blood test and stool sample lg. Sama kes la, sebab jangkitan virus, dirty hands kot.. semua benda masuk mulut. Now, dia dah baik.. alhamdulillah.. sib baik iza xpayah admitted kan? strong girl.. =)
    .-= Lina´s last blog post..Appetitte? =-.

    • Little Mama™ says:

      lina, a ah.. dr ling tu gentle orangnya.. izzah tak admit sebab dr ling kata dia masih aktif… dia hanya admit for drip kalau baby dah tak bermaya which means dehydrate already..

  • Lina says:

    opps.. Dr Ling, bukan Dr. Lina.. bila masa i jadi doctor plak.. opps
    .-= Lina´s last blog post..Appetitte? =-.

  • unlisted_one says:

    budak2 ni mmg kita terpaksa pakai taktik pun,..diaorg ni kdg2 lagi pandai dari kita dah.. 😆
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *