Al-Fatihah untuk Nur Fatimah

Me tidak kenal Nur Fatimah atau ibunya Khadijah. Tetapi hati me hancur bila mendengar apa yang terjadi kepada anak sulungnya Nur Fatimah.

Baby kecik berusia 3 bulan ni baru meninggal dunia di Hospital Putrajaya akibat pendarahan otak. Kemungkinan akibat terjatuh di nurseri!

Me tidak mampu menulis. Kalau nak tahu baca cerita dari link-link berikut.

Doakan Nur Fatimah

Berita Sedih Dari Sahabat Ibu

Nur Fatimah Kembali ke Rahmatullah

Dan buat peringatan untuk kita semua, petikan kata-kata Khadijah ini patut diambil perhatian.

” Hantar anak ke nurseri ke, pengasuh ke, atau dalam jagaan sendiri..musibah tetap boleh berlaku kalau Allah dah tetapkan. Yang penting, tawakkal kena tinggi pada Allah..hantar ke rumah pengasuh pun, yang ‘jaga’ dia adalah Allah..”

Ingat…yang ‘jaga’ dia adalah Allah.. kita hanya boleh berusaha dan bertawakkal.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • isk..sedihnya 🙁
    .-= yatie chomeyl´s last blog post..Paradigm Shift =-.

  • Ya Allah… sedihnye kalau dengar cerita kematian ni…lebih2 lagi anak2 kecil…teringat kat anak2 kat nurseri…semoga kalian dilindungi Allah… 😥

  • eliss says:

    Al-Fatihah…sedih dengar..mesti ada jer cerita macam ni..
    .-= eliss´s last blog post..Hijau Kuning?? =-.

  • mamamiya says:

    i ada sedara yg anak dia ada pendarahan otak sebab jatuh kat rumah bbsitter. bbsitter senyap & parents pulak pelik napa anak tak active & dok mandom aje. mujo cepat bertindak & went for surgery. ahamdulillah after good care & theraypy, at age 8months dia punye development dpt catch up budak 6mnonths punye milestone. now agaknye dah setahun lebih dah budak tu..tak tau la khabar dia..

    tu la..syukur yg dia masih hidup..
    .-= mamamiya´s last blog post..Indoor Activities with your Toddler =-.

  • ibuarifa says:

    salam kak Ros,

    sedihkan bila baca cerita tragis berkenaan baby nih..tak sanggup rasanyer nak dgr/baca kadang2 tuh.

    saya pun suka sgt petikan kata2 Kak Khadijah tuh..kat mana2 pun anak kita dihantar…yg penting kena tawakkal..yg jaga dia adalah ALLAH..

    (kadang2 sedih bila diri di persalahkan bila anak sakit)
    .-= ibuarifa´s last blog post..@ Berita Sedih dari Sahabat Ibu =-.

  • oli says:

    omg!!!
    sedihnya….
    harap anak anak kita sentiasa dilindungiNya!!!

  • Along says:

    Bergenang air mata. Dah singgah ke blog dia utk mengucapkan takziah. Berat mata memandang, tak tertampung bahu nak memikul. Al Fatihah…

  • farah says:

    sedihnye bila baca kisah macam ni…al-fatihah utk nurfatimah
    .-= farah´s last blog post..Disturbia =-.

  • Yati says:

    Al-Fatihah untuk baby NurFatimah.
    Ya Allah, menitik air mata. 😥
    .-= Yati´s last blog post..Wonderpets =-.

  • Hanz says:

    Al-Fatihah…

  • MommaMia says:

    Al-Fatihah untuk baby NurFatimah.
    Tersentuh la. Semoga anak2 kite dilindungi & dipelihara oleh Nya. Amin!

  • unlisted_one says:

    tak sanggup nak bayangkan apa yg bayi kecil tu hadapi,..tapi, betul juga apa yg dikatakan tu,..kat mana2 pun, anak kita Allah yang ‘jaga’.. 😥
    .-= unlisted_one´s last blog post..Mom Bloggers Planet =-.

  • Little Mama™ says:

    ann, tu la.. diaorang ni bukan nak bagitahu apa jadi.. kalau bagitau boleh buat apa yang patut kan

  • munira says:

    sedihnya!tapi betul kata u ..yang jaga adalah Allah..
    mmmm anak kite kena gigit telinga oleh sorang budak kat umah pengasuh!berdarah!huhuhuhu
    eh napa budak2 suka gigit2 ek!

  • shaharuddin says:

    Taska sekarang ni tamakkk…duit nak ..baby tak nak jaga betul2…hoiii…Taska ko tahu tak..apa yg ko buat tu ibadah…setimpal ke perkerjaan dgn upah yg ko makan…bos goyang kaki..pekerja yg tak terlatih dok jaga baby…klu x ikhlas jgn buka taska..walaupun secara haram. Ingat Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *