Susah Mengandung | Bila Nak Dapat Baby?

Mengandung adalah satu pengalaman indah. Hanya yang alami mengetahui. Terutama semasa kehamilan anak pertama. Rasa seronok semacam. Lebih-lebih lagi bila bayi dalam kandungan pertama kali menendang dan tersedu *hiccup*.

Tapi tak semua yang berkahwin dan mahukan anak dapat merasai pengalaman indah ini. Kadang-kadang rasa sangat cemburu dengan mereka yang senang sangat mengandung. Terutama mereka yang baru lepas kahwin terus melekat. Bunting pelamin. Kita pula?

Saya sangat faham perasaan itu. Sangat-sangat memahami. Marah. Geram. Kecewa. Sedih. Berkecamuk perasaan.

Terutama jika dikelilingi mereka yang suka menyindir.

Bila nak bertiga? Bila nak dapat anak?  Kau merancang ke? Sudah-sudah lah honeymoon tu! Tak takut ke suami kahwin lain? Bilalah mak nak dapat cucu ni? Si Bedah yang baru kahwin bulan lepas dan berisi… engkau bila lagi? Kau nak kena mandi bunga kot. Kau mandul ke?

Rasa nak tampar saja mulut mereka yang celupar. Tapi masih ada kesabaran.

Kadang-kadang kita fikir hidup ini tidak adil!

Kenapa kita yang teringin sangat untuk mengandung masih susah mengandung. Tapi mereka yang belum berkahwin dan buat maksiat senang sahaja mengandung, melahirkan dan buang/bunuh anak!

Adilkah begitu?

BERHENTI!

Hanya Tuhan yang tau kenapa kita ditakdirkan susah mengandung. Penyebabnya mungkin berada dalam diri kita atau dalam diri suami. Mungkin restu ibu bapa diperlukan. Muhasabah diri sendiri.

Mohon maaf dari ibu bapa dan suami walaupun kita rasa kita tidak ada buat silap. Mana tahu ada percakapan atau perbuatan kita yang menyebabkan mereka sakit hati. Tidak salah meminta maaf dan meminta mereka mendoakan kita.

Jangan putus asa!!

Jika anda berhenti mencuba peluang anda semakin tipis.

Ada banyak cara boleh membantu untuk mengandung. Ada banyak perkara anda perlu tahu sebelum anda mengandung.

Saya akan berkongsi apa yang saya tahu. Saya bersedia mendengar luahan perasaan anda. Saya bersedia memberikan sokongan moral.

Jangan malu. Jangan segan. Masih ada cahaya harapan di hujung terowong yang gelap. Insyaallah!

 

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *