Streamyx Wireless… Walla!

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Finally. Me dah tak payah menangis tak berlagu, tak payah menunggu bagai pungguk rindukan bulan, Sebab me dah campak itu Celcom berukband broadband dalam kotak tisu (takkan nak campak dalam tong sampah pulak.. mahal woo beli modem USB tu…ha..ha..ha ).

Me sekarang dapat bertenet ber-internet tanpa batasan… yes!

Masa mula-mula duduk Meru ni me pakai Maxis Broadband. Oh… sangat la menyakitkan hati. Bukan salah Maxis Broadband tu. Salahnya sebab area Meru ni tidak tercapai oleh sentuhan magis Maxis Broadband. Coverage broadbandnya paling minimum ….hu hu

Lepas tu pakai Celcom Broadband pulak. Waaaah… lagi pantas dari Maxis Broadband…me sangat teruja. Tapiiiii… lama-lama dia pun macam semakin slow. Dulu kalau malam hijau je lampu (hijau = full coverage)… sekarang asyik merah je pulak (merah = limited coverage).

Celcom Broadband

Nak download email kat Outlook pun bercinta lebih sejam. Apa lagi nak surf internet…hu..hu

Tapi itu semua sudah menjadi sejarah! Sebab me baru pasang fixed line dan pakai Streamyx wireless… yeha!

Streamyx-in-a-box

Rasa sangat happy sebab surfing internet sudah sepantas kilat. Di mana-mana saja dalam rumah dapat connect to our wireless network… termasuk la dalam jamb*n… muah..ha..ha

Streamyx Wireless Modem

Signal strength pun FULL 24 hours.

MomBloggersPlanet Wireless Network

Lagi satu yang best sebab me dah tak berebut dengan hubby nak pakai USB modem… Sebab boleh access internet dari mana-mana komputer sekalipun… sangat teruja okeh.

Hari tu siap test bukak semua 4 lappie yang ada…. terlebih teruja la kata kan…he..he..he

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • eliss says:

    syoknya line laju…tapi me ada satu jer laptop..skang ni memang tak berebut langsung sebab me jarang online kat umah..hubby conquer sorang 😛
    .-= eliss´s last blog post..Memperkenalkan………(drum rolls sound) =-.

  • unlisted_one says:

    yay! saya pun suka streamyx!!
    .-= unlisted_one´s last blog post..Cara Hentikan Baby Hisap Puting =-.

  • little mama,
    berapa yer kos u amik package streamyx wireless tu (total cost), sbb adik i sibuk nak psg streamyx wireless kat kg…tq

    • littlemama says:

      suzy, ari tu register + activation RM195 (termasuk fixed line + free wireless modem brand Riger)… pastu installation streamyx akak buat sendiri (jimat, kalau tak kena bayar RM88 kalau nak mintak orang TM buat).. senang je nak instal sendiri, rugi je bayar RM88 tu

      akak ambik RM60 sebulan punya je..he..he

  • miela77 says:

    Salam..daku dulu pakai streamyx gak..mmg puas hati amik pakej RM88 tu..tapi alkisah, fixed line umah ku disalahguna dek kecekapan dan kepandaian adik2 ku .. maka bil melambung…dan daku pun talak tiga trus streamyx.. walaupun ia x bersalah..lps tu daku amik celcom berukband..huh..cam hampeh..rugi je beli usb modemnya..last2 daku try maxis berukband lak..alhamdulillah..belum menghampakan lagi..syukur.. kat umah lappy anak2 daku yg conquer..cik abgku guna bila perlu or nak wat assignment je..daku guna bila nak check email or blog..slalu guna kat opis..kerajaan punyer..hahahahah
    .-= miela77´s last blog post..UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal – Sesuai Utk Mencegah H1N1…Sticky Mode =-.

    • littlemama says:

      miela, broadband ni ikut kawasan jugak… kalau luar bandar tak de la coverage nya laju macam tengah KL..

      p/s harta kerajaan harta kita gak tu …ahaks

  • fid says:

    hokhok
    karang ada plak org tulis blog dr dalam jamb*n hahahhahhaa

    berukben saya…kalau full coverage biru lemah 2G hijau..kalau bercampur aduk blue green kahkahakha

    kalau call tanya selkong asyik jwp dalam proses naik taraf hahaa

    • littlemama says:

      fid, setakat ni belum merasa lagi berblog dari dalam jamb*n….yeha! naik taraf apa tu lama sangat…hu..hu

  • bitt says:

    owh cerita ini sangat mengumbirakan hati kite…memang confrim la lepas pindah mau tukar ini 😉
    .-= bitt´s last blog post..panjat memanjat si ulam raja nih =-.

  • masalah yang same ngan celcom berukben saya… nak berhijrah ke streamyx la plak pasni… tensi lembab memanjang 🙁
    .-= mama_alifsarah´s last blog post..Baby Adeeb =-.

  • sya says:

    ahahaha.. kira dah tak ada ‘work station’ yang tetap la dah ni? hehehe…

    kitorang suami isteri time cuti dua2 duk ngadap laptop… sian darwisy pening tengok mama papa tak layan dia.. hehehehe
    .-= sya´s last blog post..cerita kosong =-.

    • littlemama says:

      sya, workstation masih tetap di tepi tingkap.. he.he.. cuma husband je workstation dia bergerak.. tunggu i story pasal workstation dia pulak…ha..ha

      oh.. izzah pun selalu kacau i tgh berblog.. siap nak naik duduk sama.. pastu di ketuknya keyboard/screen dgn pensil…alahai

  • kak norin says:

    salam littlemama,

    first time singgah blog ni…comel sangat!

  • yus says:

    Mabeles!!!

    Ku pun mahu bertukar semula ke streamyx.
    tensen weeeih dgn celcom burukband tuhh..
    kejap ada, kejap takde..
    hangin satu badan!!!

    ku nak follow littlemama footstep gak nih..
    tgk next week camno..
    sempat tak nak p tmnet.
    nanti ada satu lagi lappy, tak yah berebut sama dear hubby.
    ni guna satu lappy, siap main one 2 som ok nak guna…

    kalu de sesapa nak beli burukband tu boleh je.
    ish…tapi sayang plak kan..
    kalu gi memana boleh guna..
    takpe2..simpan dulu

    • littlemama says:

      yus, cepat2 tukar…ha..ha..

      me pun simpan dulu celcom broadband tu sebab kalau nak balik kampung/jalan-jalan senang nak online

  • neeza79 says:

    we use to pakai streamyx, tapi yela tak fully utilize – hanya pakai time hujung minggu dan malam sahaja. so cut and now pakai celcom bb. cbb tu ok la, but kalo streamix ada portable modem i would opt for that. sayang sekali tak ada.
    .-= neeza79´s last blog post..Tarsal tunnel syndrome? =-.

    • littlemama says:

      neeza, kalau celcom coverage ok bagus la guna broadband tu.. boleh bawa mana2 kan.. kami ni coverage memang out so terpaksa la carik alternatif

  • Suzi @ Mama Zharfan says:

    little mama,
    nak tanya lg…masa nak apply/register streamyx tu, kena pegi kedai telekom ker? or mcm mana procedurenya?

    • littlemama says:

      suzi, a ye.. hubby pegi kedai TM je… cakap je nak pasang streamyx wireless.. nanti ada isi borang etc… bayar pastu terus dia bagi satu box..

  • sumijelly says:

    huhu.memang nak kene pasang gak…
    emm..skrg wat peomosi steamyx..
    RM60 + RM 10 (wireless) hehehe…
    sambungana @ apa2 tiada dikenakan.. until 12 2009 nie

    • yus says:

      Hah, Cik Sumi.

      Cepat2 sket pasang. Jgn kedekut sgt.
      Ko jgn nak berangan nak dok depan umah aku sambil layan internet ekk.

      (harap maaf. ini adalah perbualan di antara dua sepupu yg duduk dlm satu taman.. hahaha)
      .-= yus´s last blog post..macam tongkang pecah… =-.

  • nicha says:

    maxis broadband umah nicha pun sgt mengong…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *