Sentap Tersentap…ha..ha!

Amaran! Entri kali ni amatlah panjang. Kalau tak nak tersentap, jangan baca!

Sesiapa yang follow Nuffnang Blog Awards mesti dah tau yang result top 60 finalist dah keluar kan. Tapi ramai yang kecewa (including myself) sebab blog kesukaan yang layak tersenarai langsung tak tersenarai. Tapi blog-blog yang macam tak layak boleh pulak masuk list. Heran oh heran.

Perhatian ye… me bukan kecewa pasal blog me atau MBP tak masuk list. Ada la rasa teruja sebab tak sangka ada orang baik hati pergi nominate yang MBP tu… tapi takde lah menaruh harapan sebab rasa memang tak layak terima award lagi pun… blog macam me ni tak de benda yang patut dibanggakan pun.. kan Lady From Singapore (LFS)?

Macam mana me tau ramai yang kecewa? Alah… senang je… me follow tweets #nnawards tu… masa result tu keluar ada yang yang tweets tak puas hati… atau tweets menyuarakan pendapat (pendapat tu orang putih kata opinion LFS atau voice out). Pendapat tu hak setiap orang… okeh?

Ye lah… selagi pendapat yang disuarakan tidak secara kasar menghentam secara langsung peribadi seseorang.. tak de salahnya bersuara tak gitu?

So, me tweet la kat #nnaward tu cakap me wonder (wonder=tak faham) camana diaorang pilih certain finalist tu.. ada macam tak layak je.. dan yang macam masuk salah kategori pun ada.

Ada me hentam mana-mana finalist ke masa tweet tu? Tak dak pung!

Tapi tiba-tiba adalah sorang minah ni (tak tau la minah ke mamat ke mak nyah si LFS ni sebab di alam cyber ni senang je tipu identiti).. tersentap gila nyah!

Pukul 1.52 pagi dia tulis la komen kat blog ni (dalam ALL-CAPS = huruf besar, nak tunjuk tak puas hati). Dalam alam cyber ni kalau kita menulis ALL-CAPS ni maksud dia serupa macam kita menjerit la… dan kalau menjerit tu maksud dia kurang ajar la.. he..he

Dang Nyah!

Ada tak korang pulak rasa tersentap? Muahh..ha..ha…  Sila baca perkataan yang me color merah tu… siap sebut neraka tu!

Tapi me rasa teruja pulak dapat komen cam gini. Sebab sepanjang me berblog ni, tak pernah me dapat komen berbau busuk macam ni. So, me decide untuk kongsi sama-sama dengan korang. Boleh aje me terus delete dan ignore. Tapi, bukan selalu dapat peluang camni kan…siap boleh buat satu entri khas ni… ahaks.

WHO ARE YOU TO CONDEMN OTHER BLOGGERS? YOU DONT EVEN HAVE ANYTHING THAT CAN BE PROUD OF IN THIS BLOG, JUST BCOZ YOU ARE NOT IN THE NOMINATION LIST, NOT EVEN CLOSE TO BE THE FINALIST, HELL TO YOUR WORDS!!!

Fuyooo! Marah sangatnya you. Bila masa pulak me direct condemn other bloggers ni? Me cuma cakap ada sesetengah tu.. pada pendapat me.. tak layak jadik finalist… sebab ramai lagi yang layak. Ada ke me kutuk blogger macam-macam.. ahaks!

Kenapa you ni over tersentap ni? Me ada condemn you atau blogger kesayangan you ke nyah… tak de kan. Setakat cakap rasa tak layak tu tak kan nak tersentap nyah. Tu me belum buat special entri review/kritik each finalist tu… mau ada beribu-ribu penyokong fanatik yang sentap…ahaks.

Ataupun…memang rasa your blog atau blog kecintaan tak layak tapi tersenarai.. sebab tu boleh tersentap tu…agaknya la kan.

Kalau LFS ni follow tweets #nnawards tu… mesti nampak ada blogger lain yang menyuarakan pendapat yang sama. Sama je maksud dia dengan me… cuma ayat je berbeza. Yang sama, we voiced it out… yeha!

Sentap!

YOU ARE DREAMING TO BE IN THE FINALIST, N YOU ALSO TWITTED IN THE PROJECT ALPHA HOPING TO BE SELECTED IN THE SEASON 2, IF YOU EXPECT PEOPLE TO RESPECT YOUR BLOG, DO NOT TRY TO CONDEMN OTHER BLOGS WITH YOUR UNPROFESSIONAL COMMENT!!

Me dreaming? Me kalau dreaming nak jadik jutawan ada lah… takat dreaming jadik finalist ni takde maknanya nyah.. Dah sebut pasal Projek Alpha la pulak nyah ni.. memang la me ada tweet pasal maybe me nak try to become a Guest Blogger in season 2… kan ada contest kat situ kata kalau buat entri pasal Project Alpa ni ada peluang dipilih jadik guest blogger.

LFS, baca betul-betul… me tulis “guest blogger” okeh… bukannya “featured blogger” yang sudah tentunya terdiri dari bloggers yang famous… guest blogger tu takat ada peluang interframe dalam slot featured bloggers seminit dua je. Tak boleh ke me kata nak try nyah? Awww la nyah ni!

Emmm… unprofessional ye  comment me nyah? Oo.. baru me tau. Pandai pulak nyah decide siapa pro siapa tak pro ye. Caya lah!

WHAT KIND OF MAMA ARE YOU CONDEMNING THE PROFESSIONAL JUDGMENT??

Nyah, apa kaitan jadi mama dengan mempertikaikan keputusan juri ni. Nyah oh nyah…dalam mana-mana realiti show pun mesti ada yang mempertikaikan keputusan juri.. of course juri tu pro, tapi they all human.. tidak sempurna okeh.. judgement boleh dipengaruhi emosi dan situasi.

Me setuju sangat dengan klubbkiddkl ni…ha..ha..ha!

Dang

Ohh… me and a bunch of others jugak rasa tak puas hati sebab kena paksa vote semua kategori. Tak faham? Voting for Nuffnang blog awards ni lain sikit… kita tak leh vote blog yang kita suka dalam satu kategori je tau… contoh la.. me cuma nak vote satu blog favorite yang tercalon dalam kategori Best Parenting… tapi tak boleh!

Kalau me nak vote kategori Best Parenting, me kena paksa vote lain2 kategori jugak. Kalau tak, vote me yang Best Parenting tu tak dikira complete. Boleh gitu?

Dang

DREAM LADY DREAM!!
N MIND YOUR WORDS NEXT TIME!!!

Baiklah nyah… nanti me dream ye. Mind your words too nyah ye?

Ha..ha..ha.. seronok rupanya layan komen busuk macam ni. Hilang kebosanan dan ketensenan… ahaks!

Dah me cuti lama dan ada banyak masa free.. me pun selidik la IP address LFS ni.. Hoh! Nyah ni tulis je nama Lady from Singapore tapi IP address nya dalam Malaysia… pakai Telekom Malaysia lagi tu… nyah o nyah… kalau me nak kan… me boleh mintak my big brother kat Telekom HQ trace IP address you nyah.. siap boleh dapat complete address tu tau. Lepas tu, buat report polis boleh?

Nyah Sentap

ISP

Tapi, me malas nak layan nyah ni lebih-lebih. Tak de maknanya pun. Zaass!

p/s Sudahnya me tak jadik vote untuk mana-mana blog dalam Nuffnang Blog Awards tu… ahaks.

p/s Nyah, me sebenarnya memang bangga dengan blog me.. sebab apa… sebab ni blog me! Muahh..ha..ha

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • eliss says:

    syok gak yer ada lalat hinggap sekali sekala ni..leh lapangkan fikiran..hahahaha

    me memang tak penah amik kesyah psl Nuffnang Blog Awards..huhuhuhu
    .-= eliss´s last blog post..Free Review @ MomBloggerPlanet =-.

  • sya says:

    yaaa, i’m proud with your blog too…
    also the MBP..

    tak pe lah kak ros.. yang penting, kami2 ni semua suka blog nih…
    go go chayok!
    .-= sya´s last blog post..29.09.03 =-.

  • unlisted_one says:

    ape lg, detect aje address dia, lps tu hantar thank you card dkt dia,..haha,…sure menggelabah, print out la sekali entry ni, htr kat dia sekali dgn kad tu.. 😈
    .-= unlisted_one´s last blog post..Selamat Hari Raya Semua!!!! =-.

  • mamamiya says:

    my comment on that “ALLCAPS comment”: what ever dever la weh!! seems like takde org lain amik pot pun. dia sorang aje yg over, so mesti dia yg ada problem tu. kalau ramai ada problem, mesti ramai menyentap u.

    my comment on entry sentap: apa salahnye..tambah drama kejap to your life. bila lg nak buat2 aksi drama queen ni.

    NB-jgn lak ada org lain tersentap dgn comment i ni. kalau tersentap, mintak mahap eek..
    .-= mamamiya´s last blog post..Not Twins? Its Double Pregnancy! =-.

    • littlemama says:

      mamamiya, tu la pasal.. orang lain tak de pun komen apa2.. dia je yang tersentap… kurang kasih sayang kot.. sebab tu senang tersentap

      aksi2 drama? betul betul betul!

  • ida.z says:

    dia jeles la tuh…hahaha..

  • anasfadilah says:

    kak ros..ur blog has been always in my bloglist to be read everyday..dari sebelum Izzah lahir lagi tau (harus dikasik point/merit neh..hahaha)

    so the the Hell la itu orang..kak ros ada peminat tersendiri dan mempunyai TASTE tak macam certain people tu

    kulbkid kata award syok sendiri..hahaha..tak boleh blah k.

    p/s::ada komen busuk sekali-sekala adalah refreshing kepada mundane routine kitakan..hehehe

    • littlemama says:

      dila, eh ye ke..nak ambik sejuta point.. tapi point ni tak laku kat MBP..he..he

      tu la, setuju sangat dgn klubkid tu!

  • karipapsayur says:

    Hahhahha.. kantoi ekk.. Singapore la konon ek
    .-= karipapsayur´s last blog post..Baby Bear Penakut (seyes lawak giler) =-.

  • Fid says:

    littlemama
    jap i nak gonyoh mata
    ohh
    kalau menang dapat 3 billion ka???
    adoi la
    macam-macam la blogging world ni
    kekadang kita komen lain org faham lain lepas tu…
    ish ish…
    kalau dah dia pro sangat awat nak kecoh???rilex la kalau mmg dah layak SANGAT!

    btw….littlemama
    ampun..lakiku tak post bag mu lagi..hangin! leh dia wat pameran kat opis plak!

    p/s:me bangga gak ngan blog me hatta sampahan semata
    kahkahkah

    • littlemama says:

      fid, kalo menang dapat rule the whole blogging world kot..ka..ka.ka

      bag jadik pameran..he..he alah fid, me tak kisah lambat2 pun

  • zatty says:

    lil mama,xpela…walau cmnepon i ttp read ur blog.byk info.

    yg pasal lady from s’pore tu..biaq pi laa..kat alam cyber ni bersepah2 org mcm ni.

    • littlemama says:

      zatty, me pun takde kisah pun lalat ni.. saja buat entri memeriahkan blog lepas cuti raya panjang

  • sumijelly says:

    emm…tu la..result dh kuar, sumi ingat blog LittleMamam akan tercalon. penat sumi calon kan dlm parenting blog, tp yg lain dpt..x perla x der rezeki.
    mungkin blog lain lagi ramai peminatnya kot..

    x per, nanti ada lagi percalonan sumi akan try promote blog Little Mama lak..

    selamat hari raya yek…. 😆

  • mama emma® says:

    chill bebeh.. tp i tau u mmg chill pun.. cuma tsentak sikit je… hehe

    kat entry mana u dpt komen LBS tu?

    btw, i pun memula ingat nak la support org mesia.. tp bila kene vote each category, i rasa cam lawak la pulak… xpe la.. vote i x dkira pun.. i sedar, i nie blogger cipisan je..

    • littlemama says:

      mama emma, tengah chill ni..he..he.. ari tu masa baca komen pukul 2 pagi mata tgh blur-blur… mula2 tak faham apa dia tulis.. pastu baru terfaham.

      entry i balik kampung.. tapi i tak approve so you all tak nampak la.. ada lagi i simpan.. buat kenangan..he..he

  • Fid says:

    btw
    kat mana nak tgk mendelah calon colan ni??
    i nak tengok..best sanat ke…layak benarkah???
    kalau anakku dah reti baca akan kuajak baca sama….dan leh dapat komen ‘bernas’
    hahahhahaha

    opss..jgn den plak kena serang nanti

  • sumijelly says:

    kalu nak tgk percalonan nya…
    leh clik kat sini

  • sumijelly says:

    kalu nak tgk percalonan nya…
    leh clik kat sini
    .-= sumijelly´s last blog post..Kenangan bertangga =-.

  • farah says:

    hahaha saya dah agak dah…blogger2 kunun femes ni mmg takleh di usik..kipas berani mati diorg ni yg kadang2 terlebih sentap hahahha..cayalah kak ros! i suka blog u ok!

    • littlemama says:

      farah, ye la.. kipas berani mati banyak yg kurang kasih sayang.. tu senang tersentap tu kalau sentuh part blogger tercinta mereka..

      i ingat nak buat review/kritik each finalist tu kat MBP.. tengok siapa lagi tersentap.. emm.. ada masa ke ni…he..he

  • Jiji says:

    Koben pon follow BlogAward ni.. mmg dia kata syok sendiri lebeh. Finalist pon mcm salah kategori je.

    Oh well.
    .-= Jiji´s last blog post..Anis dan Taman Riang-riangnya. =-.

    • littlemama says:

      jiji, betul betul betul! ada yang masuk salah kategori.. main tangkap muat je masukkan kroni-kroni dia..he..he

  • mamibizi says:

    Memula baca ingatkan foreigner yg antar… or at least singaporean kiasu.. rupenye orang malaysia gak yg antar msg cam gitu… rasanya if mama wat skit lagi groundwork, bley tau kot mangkuk tingkat tu owner blog maner, kan?

    apepehal, mbp still the best for me & everyone should have their freedom to express their thought…

    kan?
    .-= mamibizi´s last blog post..Carrot & Walnut Cake =-.

    • littlemama says:

      mamibizi, boleh aje trace dia… tapi buang karan je la..he..he.. buat blog review yg pending tu lagi baik

  • Hanz says:

    me xdan minggu kebelakangan ni nak blog walking sangat & check latest news nuffnang tu…hemm…mana2 pun berpolitik..itulah yang maleh tu..

    xper ros, janji MBP & blog personal u ni sentiasa ada support…

    MBP dah banyak assist & support Malaysian bloggers mama, sooner or later, akan terserlah…we will always be your fan

  • Mommylyssa says:

    Ros… I like this!! Great rebuttal from you!!

    Ye laaa… kenapa agaknya dia terasa sangat ek? Confius jap… Macam ramai lagi jer yang berpendapat sama dgn you. Why the need to “yell” at only you?
    .-= Mommylyssa´s last blog post..Apartment to let: Mutiara Condo, Taman Bukit Indah, Ampang =-.

    • littlemama says:

      mommylyssa, tu la.. me pun confuse.. nak mintak perhatian me kot.. nak kasih sayang..ahaks

  • e’eh? malu nyer. menyamar la konon! singaporean konon!
    apa la mereka ini. kritikan pun tak dpt nak terima.
    come on la.
    jgn la jadi kan alam siber ni sesuatu yg buruk dgn comment sedemikian rupa.
    ada bahasa yg boleh dibahasakan.
    ada nada yg boleh digayakan.
    meskipun dlm keadaan marah….
    hmmm…
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..AIDILFITRI 2009 – episod 2 – perihal Nurin =-.

    • littlemama says:

      aida,certain people terlalu taksub dgn favorite blog sampai terasa-rasa blog itu dikutuk indirectly…umm.. macam2 dalam dunia blogging ni…he..he

  • nadnye says:

    manusia nie bermacam ragam… sabar jealah

    Apa-apa pun ros, suka jea blog Ros nie ngan MBP… depa apa kisah…

  • Watie Aziz says:

    hahhahaa..busuk punya kaki lah ini perempuan … i pun malas amik tau pasal that awards ..wakakak..gila glamor sungguh!

    yang .. apa kata u dapatkan jer info dia ..pastu dedah kat sini ..biar dia malu sket …wakakaka….

    • littlemama says:

      watie, memang busuk la..he..he waah.. cadangan you menumbuhkan tanduk di kepala i ni..he..he

  • Mommy Lyna says:

    saya mula igt nak buat honest review jugek pasal Nuff award ni, tapi.. ah malas lah! buang masa aku saje hehehe.

    lantak deranglah.
    .-= Mommy Lyna´s last blog post..Gempa Bumi Di Selatan Sumatera Gegarkan Lembah Klang, Lagi! =-.

  • cathj says:

    Ade jugak org mcm tu yerr… (Eleh… aku ni… purak2 tak tau pulak… sendiri pun pernah di serang hendam entah dari mana… wakakakkak)

    Tapi terbaca ‘what kind..ke what type of MAMA…’ uishhhhh… aku yg membaca pun berderau darah yuuu… mcm lah kita ni mendera sesiapa mcm tu…

    hai-yaaa…. memang mcm ni ler dunia cyber…. layannn je laaaa…

    Ma-kaseh for sharing on how to track ip add… but tak de penyelesaian utk blogger pulak daaah… T_T
    .-= cathj´s last blog post..Comment for ProjectAlpha : Blogger Nicole =-.

  • edge says:

    Biasa la ramai org jenis mcm ni.. jenis kutuk belakang.. jgn layan je! cheers
    .-= edge´s last blog post..Dear IT Support =-.

  • mama hanis says:

    isk..LFS ni tgh nak menopos kot, tak pun PMS..hangin satu badan semacam je tu…huhu..isk..

    layan jugak baca komen2 busuk ..ehe..
    .-= mama hanis´s last blog post..The Book Of Excuses =-.

  • Gyee says:

    I haf a good time reading this post although it is in Malay.

    ^_^

  • nuriz says:

    saya terjumpa blog ni sebab nak tau cara trace ip address org yang buat komen buruk dlm blog saya. tq for sharing this.:)
    .-= nuriz´s last blog post..Video Klip Kebahagian Dalam Perpisahan -Shahir AF8 =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *