Raya Stories – Part 4

During the first Hari Raya, besides visiting close relatives’ houses nearby…. we just stayed at home to entertain relatives who kept coming from morning til night.

Izzah was having fun running around the house’s compound… playing with her bigger cousins and dear uncles.

Raya

Raya

Oh.. did I mention she even made friend with a cow? Oh yes…just look at the picture below.

Izzah

On the second Hari Raya, all of us (5 families) went to Kuala Terengganu together. We visited my mom’s relatives. Well, Jerteh and Kuala Terengganu is about 90+ km from each other. So, it was another time-consuming journey.

And, my sister almost get stucked at one of my cousin’s house. Because her dear daughter left the car key inside their Naza Ria which auto-locked upon closing the door!

Raya

My brother, cousins and nephews were trying hard to get the key from the car, or try to peel the door open. It was hot outside the house and my sister’s temper is getting hotter too… ha..ha

Luckily, after a good 30 minutes of trying, my brother managed to slightly open the window and took the key on the back dashboard using a hanger! So, everyone was happy and smiling again…muah..ha..ha

I think that’s all my Raya stories… Now, let’s enjoy some pictures of Izzah in her pretty Raya dresses!

This maroon gown is made by my sister. Pretty isn’t it?

Izzah

Izzah

Oh.. this dress is a gift from SitiSifir for participating in her blog’s contest. Seems a bit big for Izzah but she still looks pretty in it.

Izzah

I bought the below dress by Poney at a discount. Such a simple dress but cost a bomb. Hmm.. I can make a dress that looks exactly like this… tungguuu!

Izzah

And, this is another dress by Poney. From all the pictures, do you think Izzah can become a child’s model? She looks so happy wearing all the pretty dresses..ha..ha

Izzah

Izzah

So, siapa-siapa yang nak model cilik menggayakan pakaian anda… sila la contact me…ahaks!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • laila says:

    wahhhhhhh.. banyaknye baju raya izzah……
    .-= laila´s last blog post..Cuti dah habis daaa… =-.

    • littlemama says:

      laila, tu ada lagi beberapa pasang yang belum pakai atau diambik gambar tu..he..he

      tunggu open house baru bergaya la..ahaks!

  • eliss says:

    comelnya izzah…my nuha asyik masyam jer bila amik gambar..huhuhuhu
    .-= eliss´s last blog post..Free Review @ MomBloggerPlanet =-.

  • Hanz says:

    suka baju poney yg stripey tu, nampak cun jer Izzah!

    Btw, your sis’ child ader dalam keta tak masa incident kunci tertinggal kat dalam tu? how old is her daughter?
    .-= Hanz´s last blog post..For your eyes only =-.

    • littlemama says:

      hanz, ni anak yg dah besar buka boot dan letak kunci kat dashboard.. then tutup pintu tak ambik kunci.. kete pulak jenis tutup je autolock..

      anak my sis paling kecik pun dah std 1.. kalau terkunci pun pandai bukak sendiri..he..he

  • Dayah says:

    sgt la kiut Izzah si cilik ni……suka tengok gambar Izzah dlm gaun

  • sya says:

    sukanya baby girl… baju comel2…
    huhu…

    ish, saya pun pernah tertinggal kunci kereta dalam kereta..
    kena marah dengan husband.. nangis tak hingat… 😛
    .-= sya´s last blog post..29.09.03 =-.

    • littlemama says:

      sya, suka baby girl ye? buat la satu..he..he

      ooh.. pernah jadik ke tinggal kunci..mesti dia marah kaw-kaw tu kan

  • Dayah says:

    sgt la kiut Izzah si cilik ni……suka tengok gambar Izzah dlm gaun
    .-= Dayah´s last blog post..Shukrina berhari raya! =-.

  • SOHO Mama says:

    I beli baju2 Poney masa sale je 😛
    Cute je Izzah pakai tudung. Zuleyka kalau I pakaikan topi, dia tarik & hempas ke lantai.
    I’m still waiting for the big day when she can take her first step 🙂
    .-= SOHO Mama´s last blog post..Raya Holidays Almost Over =-.

    • littlemama says:

      millie, tu me beli time sale la tu..he..he

      tudung tu tahan 10 minit.. kira sempat le nak snap-snap gambar.

      takpe millie, nanti dia mulakan la that first step.. buat tak tahu je… tgk2 je dah berjalan

  • mama ida says:

    Hi, suka baca your blog, kagum bila tengok u n your sis bole jahit baju anak sendiri.. rasa2 bole ker saya mintak tolong jahitkan for my daugther..harap2 bole jimat kos skali…taulah kan, mcm u commented, the dress from poney costed u a bomb…

    • littlemama says:

      mama ida, buat masa ni me belum open oder jahit2 ni.. memang plan nak buat dalam masa terdekat ni la.. nanti i inform okey

      anak u umur berapa tahun? i suka jahit baju baby 6 bulan sampai 3 tahun.. sebab senang..he..he

      • mama ida says:

        my baby baru 4 mths old… kira next raya bole la mintak u jahitkan ye..raya baru ni cian my baby x de baju kurung..

  • scudmami says:

    salam Ros..

    alahai comel nye Izzah pakai tudung and bergaun..

    my only dotter ni dah la memilih kalau dress tu tak nak yg ropol2, tak nak bertali/bereben, tak berbunga over-over, tak nak ketat2 kat dada etc.. dia nak yg simple je.. kalau sleeveless, dia kata seksi.. alahai.. payah la mummy dia nak me’lawa’kan dia… geram je nengok dress lawa2 kat shopping complex tu…
    lagi geram bila tgk anak2 dara orang lain pakai dress…

  • asmahani says:

    owh littlemama, banyak rupanya blog dia.. haha.. I baru jumpa ni..
    .-= asmahani´s last blog post..MBP Cutest Baby Smiling Contest =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *