Rawatan Kesuburan | Tunku Azizah Fertility Foundation (TAFF)

Pernahkah anda dengar tentang Tunku Azizah Fertility Foundation? Kita ada Yayasan Kesuburan di Malaysia.

Tunku Azizah Fertility Foundation diwujudkan oleh Tengku Puan Pahang Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah dalam tahun 2004. TAFF telah membiayai kos rawatan IVF untuk lebih 240 pasangan and beribu-ribu pasangan lagi berada dalam senarai menunggu. Lebih dari 53 bayi IVF telah dilahirkan dengan bantuan Tuanku Azizah Fertility Foundation.

Tunku Azizah sendiri mengalami masalah kesuburan dan telah mendapat rawatan kesuburan di banyak tempat. Dia pernah alami 16 kegagalan dan 6 keguguran. Beliau akhirnya berjaya mengandung dengan bantuan pakar kesuburan Malaysia, Dr PC Wong. Tunku Azizah sekarang adalah ibu kepada 6 orang anak.

Apakah sebenarnya Tunku Azizah Fertility Foundation? TAFF adalah sebuah yayasan kesuburan yang memberikan bantuan kewangan kepada pasangan yang susah mendapat anak pertama. Kos rawatan kesuburan dibiayai sepenuhya oleh TAFF.

Tetapi TIDAK semua pasangan boleh mendapat pembiayaan TAFF. Kos rawatan IVF biasanya mencecah RM10,000 hingga RM15,000. Anda hanya boleh memohon jika memenuhi kriteria berikut.

 • Pendapatan isi rumah (suami isteri) KURANG dari RM4,000 sebulan
 • You have been married for at least 3 years
 • Tidak mempunyai anak
 • Isteri berusia kurang dari 45 tahun
 • Suami dan isteri warganegara Malaysia
 • Perlu mendapat rawatan kesuburan dari pusat rawatan kesburan yang diiktiraf oleh Tunku Azizah Fertility Foundation seperti iCare Fertility Centre di Island Hospital, Penang dan Metro IVF.

Saya telah tahu tentang Tunku Azizah Fertility Foundation sejak saya berkahwin dalam tahun 2004. Malangnya saya tidak memenuhi syarat pendapatan kurang RM4,000 sebulan.

Jika anda memenuhi semua kriteria di atas, apa kata mohon bantuan pembiayaan kos rawatan kesuburan dari Tunku Azizah Fertility Foundation. Memang sudah beribu-ribu orang berada dalam senarai menunggu. Tetapi kalau tak cuba tak tahu dapat ke tak kan?

Untuk maklumat lanjut tentang TAFF, sila hubungi TAFF.

Tunku Azizah Fertility Foundation,
Istana Abdul Aziz, Bandar Indera Mahkota,
25200 Kuantan, Pahang

Phone: 09 573 3241 (Amy)
Email: taff2004@streamyx.com

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

 • mohd hafiz says:

  bagaimana hendak mendaftar di yayasan tersebut.saya dan isteri memang mahukan anak.harap boleh bantu kami..terima kasih

 • Mohd Faizal Bin Khalif says:

  Assalamualaikum….boleh saya tau macam mana nak buat pendaftaran. Saya dah berkahwin 8thn dan masih belum peluang mempunyai anak. Terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *