Booster Vaccine, H1N1 and McD

The first week of the month is always the most busiet week for those working in the finance field (or is it just me?..LOL). It’s the time to close the accounts and compute the revenue for the month.

And, as usual the company made millions of ringgit of net income. Hoh… I wish the money is mine!

Anyway, since it is the most critical workdays for accountant… leave application usually will not be approved…huh.

But, I have made an appointment with Izzah’s paed months ago to bring Izzah for her booster vaccine (DTP, HIB & Polio plus Pneumococcal) at KPJ Selangor Specialist yesterday. So, the only thing that I could do was to take Emergency Leave in the morning.

Walla… there were not so many people in the hospital. People are afraid of the H1N1, I think. But, it’s good because we got to see the paed after a few minutes of waiting (instead of the usual so many hours).

All the nurses and hospital staff were wearing masks. So, I put on mine which made Izzah looked at me in surprise. And, then she laughed…he..he.. She found it weird to see her mama’s looked so ‘Arabian’ in a mask.

Mask

I tried to put a mask on her. But, she pulled it out. I only managed to put like 2 seconds for the above picture..

Before seeing her paed, Izzah was so happy running around the corridors.

Izzah

Okay… back to the booster vaccine. Izzah got TWO jabs on her both thighs…one for DTP,HIB & Polio… and another for Pneumococcal. Walla! She cried and struggled like crazy. And, even gave an evil angry stare at her paed after that…. dasat betul anak me…hu..hu

Izzah Kena Inject

Because of the jabs, Izzah refused to sit in her car-seat. So, I have to hold her closed to my chest. She slept all the way home.

Izzah

Oh… before reaching home… I asked hubby to stop at McD… dan dengan selambanya my hubby pergi beli Fillet-o-Fish for me…muah..ha..

McD

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • miela77 says:

    Salam, alahai ciannyer dier kena injection. Mmg daku pun takut nak bawa anak2 terutama Baby Qis ke crowded. Ye lah precaution kan. Oh ya daku nak share info ttg penawar H1N2. Meh kita cuba UK Antivirus Formula Bio-Herbal, formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist/Clinical Research Development yang 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.(Lab Testing No: QD2363-1 – Dijamin Suci) Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik kita utamakan produk keluaran bumiputera yang terbukti halal dan suci.. Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan. Produk nie paling serasi dgn baby..boleh refer blog saya..dan ada testimoni..Kalau demam, selsema, sakit tekak, batuk.. dah g klinik tapi x hilang gak..boleh cuba..insyaallah dengan izin Allah S.W.T.
    Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
    atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

    Ikan pekasam Tasik Raban RM30 (5 bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com
    .-= miela77´s last blog post..UK Anti-Virus Formula Bio-Tech Herbal – Sesuai Utk Mencegah H1N1…Sticky Mode =-.

  • mamamiya says:

    Miya punye last jab, 3 terus. kat both arm & peha. time tu mesti dia pikir mama dia jahat sgt la sebab bg org tu cucuk miya merata2. kuikuikui..

    chup..chup..McD tu utk sapa, izzah ke, mama dia ke? hehehhe
    .-= mamamiya´s last blog post..Stressed out Mom? Get self massage!! =-.

    • littlemama says:

      mamamiya, tu la pasal! izzah pun tengok i semacam lepas tu… mesti dia.. “sampainya hati mama bagi doktor cucuk izzah…waa..waa”… aha..ha

      oppps.. mcd itu untuk mama dia la.. izzah mana leh makan mcd bagai.. rasa sikit boleh la…

  • eliss says:

    nuha hari tu siap nanges lagik bila doc tu pakai mask..huhuhu..lepas cucuk gembira semacam jer ..rupanya dier takut doc tu pakai mask bukan kena cucuk..huhuhu
    .-= eliss´s last blog post..Semalam hubby bagi MC memasak 🙂 =-.

  • Hanz says:

    Mama Izzah dah raya dulu, yeehhh..he,he..

    Chop! Booster jab sakit ker? Err..cannot recall masa Hanafi dulu, dia nangis ker x? Baby Hambali dah schedule bulan Disember nanti, hu,hu..

    Btw, cakap pasal H1N, last nite me bantai minum jus epal + susu, satu tumbler penuh, ekekeeke….
    .-= Hanz´s last blog post..Teach your child how to expand use of sign language =-.

    • littlemama says:

      hanz, ye..dah raya…waha ha.

      sakit la tu sebab tu izzah meraung tak hinggat…oo.. sesi minum jus epal… i pun sama la..he.he

  • unlisted_one says:

    Salam Little Mama,..tu optional vaccine kan? Ade limit umur utk baby tak?
    Pegi inject dkt KPJ ye,..i pun ade pegi last week bwk baby check up, bagi dia pakai facemask jgk..hehe..

    http://unlistedone.blogspot.com/2009/08/h1n1-awareness-for-babies.html
    .-= unlisted_one´s last blog post..BEAUTIFUL GIRLS WITH HIJJAB CONTEST =-.

    • littlemama says:

      unlisted, yg booster DTP etc tu wajib kot, cuma Pneumococcal je optional (ari tu dah ambik so better ambik booster dia gak)..

      waaaah… your baby ni sangat bagus… pakai mask tak cabut!

  • farah says:

    amboi garangnye anak dara…hahaha yelaa kena cucuk 2 kali tu mau tak meraung..
    .-= farah´s last blog post..Usaha tangga kejayaan! =-.

    • littlemama says:

      farah, yg first tu tak sakit sangat.. tapi second one bukan main meraung lagi dia… nasib la tak disepaknya doktor..ka..ka.

  • fid says:

    kahkahkah
    dah bg saya sakit saya nak la ngada sikit kan izzahkan???

  • sya says:

    hah! tak pose ye? hahaha…

    err, awal2 bulan busy untuk cikgu juga.. huhuhu
    .-= sya´s last blog post..tentang FB lagi.. =-.

    • littlemama says:

      sya, biasa la tak posa.. yang best tu kat ofice siap boleh oder pizza, mcd bagai…muah..ha..ha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *