Balik Kampung Checklist

Ohh… minggu ni me memang sangat sibuk dengan kerja di ofis. Kesibukan yang melampau-lampau.

Sebab apa? Sebab bulan ni bulan terakhir bagi tahun kewangan 2009. Maknanya, macam-macam kena settle. Sampai keje ofis kena buat kat rumah. Nak kejar deadline punya pasal. Arghhh… tensi macik!

Walaupun sibuk, me cuba cari waktu untuk buat schedule posts bagi blog ini. Post/blog review untuk MBP pulak asyik tertunda aje. Agaknya nak kena cari penulis volunteer untuk MBP kot…ahaks.

Anyway, mood nak raya dan balik kampung semakin bertambah-tambah ni…ha..ha

balik_kampung

Me akan balik kampung di Jerteh, Terengganu pada Sabtu ni 19hb. Plan asal nak tolak 3 pagi sebab nak lalu jalan Gua Musang. Uishh… jalan dari Karak nak masuk Gua Musang tu memang akan jem kalau lambat. Tapi, sebab kakak nak ikut konvoi maka plan kena ubah. Me bertolak pukul 6 pagi dan tak boleh lalu Gua Musang la.

Sebabnya kakak tak boleh drive dalam gelap… mata dah tak waras…tu kata dia lah..ha..ha

Ohh.. kakak saya ni husband dia kena kerja pada hari raya. So, abang ipar saya bagi izin dia balik dengan anak-anak tapi dengan syarat kena konvoi dengan mana-mana adik beradik.

Nak balik kampung saya ambik masa 8-10 jam ye. Kadang-kadang lebih kalau hujan lebat. Me gilir-gilir drive dengan hubby sebab hubby tak leh drive direct sampai 8-10 jam camtu. Tak kisah la, sebab me dah biasa drive sorang-sorang balik kampung masa bujang dulu.

Okeh… ini balik kampung checklist me.

Kereta

  • Service kereta – dah buat masa awal puasa!
  • Check/tukar tayar – dah tukar sebab minggu lepas pancit (hubby ambik tayar yang jenis boleh ‘potong’ air.. katanya tayar macam ni kalau lalu atas lopak air pun maintain straight.. tak terbabas, tapi mahal sikit la tayar jenis ni)

Packing – Izzah

  • Baju/kasut raya
  • Towel
  • Baju harian
  • Baju tidur
  • Diaper bag
  • Bakul susu/makanan
  • Air panas
  • Mainan/buku/CD
  • Bantal kecik (ni mama boleh pakai nak baring kat seat belakang)
  • Toileteries (minyak yuyi, bottom balm etc)

Packing – Babah

  • Baju Melayu/kain pelikat
  • Songkok
  • Towel
  • T-shirts
  • Jeans/pants/anak seluar
  • Toiletries

Packing – Mama

  • Baju raya
  • Blouses/tudung
  • T-shirts
  • Towel
  • Jeans/pants/anak seluar
  • Telekung
  • Contact lenses spare/cleaning solution
  • Spec
  • Toileteries

Packing – General

  • Laptops/Power Cable (kalau lupa power cable abis la…)
  • Celcom Broadband (ni takleh tinggal,kan tak leh nak ber-blog)
  • Thumb Drives (simpan projek2)
  • Camera DSLR and Compact (nak ambik gambar time raya)
  • Kuih raya/jajan (kuih raya ‘tunjuk’ + jajan untuk budak2)
  • Duit raya (dah masuk sampul)
  • Vicks/Tiger Balm (berguna time memandu – hilangkan mengantuk.pening)
  • Photography books
  • Kunci rumah mak (senang nak masuk rumah).

Emmm… rasa dah tulis semua nih. Kalau ada lagi nanti tambah.

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *