Special Merdeka Giveaway – Laptop Bag

I’m having a special giveaway – the very first in this blog..yeha!!

The grand prize is this gorgeous brand new…..

Laptop Tote

Helen Keller Lady Laptop Tote from AliceWonders.com worth RM119!

It’s easy to enter.

No voting. No need to become a follower… tapi kalau nak follow pun boleh..ha..ha

Just follow this simple steps.

  1. Tell me what you think of this blog content by leaving a comment here. Komen mesti pasal blog entry sahaja (bukan pasal teknikal macam layout ke… kaler ke, header ke…he..he)…. clue: apa yang me tulis ni best sebab apa, kalau tak best pulak pasal apa, bahasa yang dipakai boleh faham ke, apa lagi you all nak me tulis  etc… komen & cadangan so that I can improve my writing in future.
  2. Write an entry in your blog about this contest (with link back here). Jangan lupa mention pasal entri anda di sini.

That’s all. Easy peasy!

The bag already here with me. Tunggu nak select the lucky winner je. . walla!

Terms and Conditions

  • Contest starts from today, 17th to 31st August 2009.
  • Contest opens to Malaysian only (tak kira la duduk kat Malaysia ke, Jepun ke, Kutub Utara ke, Afrika ke… janji rakyat Malaysia)
  • Winner(s) will be selected by a Lucky Draw.
  • Confirmed prize is the Laptop Bag but I would consider adding more prizes later on (balik godek harta karun dalam study room…he..he)

Itu aje lah!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • huda says:

    cantik la bag ni..kl jd bag pg opis best gak ni

  • ryan® says:

    nak gak join contest nie, tp i xdak lappy.. huhu.. sedih.. hmm.. tpkan, kalau i menang, leh buat pressy to my mother ke, sister ke, sbb depa ada lappy..

    tgk aa mcm mana paras kerajinan i.. ngeh ngeh!!
    .-= ryan®´s last blog post..-PERSONALISED BABY BIRTH POSTER- =-.

  • tggu idea mari n tggu baby SN tidur utk mengarang hikhikhik
    .-= yatie chomeyl´s last blog post..Yatie Chomeyl’s giveaway – Kisses of Love =-.

  • sya says:

    ini bukan komen untuk contest, tapi komen nak bagitau…

    nak join! nak join! nak menang! nak beg laptop!
    .-= sya´s last blog post..tabiat darwisy sebelum tidur =-.

  • Hanz says:

    tunggu…..
    .-= Hanz´s last blog post..Our so-called 1st Bento on the go! =-.

  • My-Giveaway says:

    Hi babe, listed ur contest at http://my-giveaway.blogspot.com
    Gud luck!!

  • huda says:

    Little Mama

    Huda nya entry tuk contest ni :
    http://kambingbujang.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-by-little.html

    My comment on this blog content :

    Saya suka Little Mama’s Diary kerana :
    – I found this Little Mama’s Diary thru blog hopping. What attracted me most is the content itself (Little Fun, Little Gossip, Little Guide, Little Hobby, Little Mama, Little Stuff, Little tech and Little Tips)
    – Informative (little tips, little guide column), interesting (little mama column) entertaining (little gossip),

    Apa yang saya tak suka pasal Little Mama’s Diary:
    – So far xder yg tak suka.. sbb blog ini user-friendly.

    Aper yg bleh di improve kan lagi ???
    – Rasenya Little Mama already have own reader and follower and mostly came from local reader. Maybe if Little Mama write post in English akan attract reader from oversea lak. Sbb contents blog Little Mama mmg sgt menarik esp:Little Tips column.

    Note : btl ker tak ni huda nya contest entry????

  • Sherry says:

    my blog entry:
    http://sherlovecontest.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html

    content at littlemamadiary is interesting and good to read. I like information blog that is useful for everyone and mom to be :).

    I enjoy coming here to read 🙂
    .-= Sherry´s last blog post..Special Merdeka Giveaway- Laptop bag =-.

  • neeza79 says:

    hi kak ros,

    pada pandangan saya, blog akak ni, lately, isinya terlalu ringkas. Cerita yang sangat pendek which i expected more and more. And sometimes ianya anti-climax, like cerita Izzah dapat kaki dan dia suka memanjat, I was like rasa, ‘oh, sebab suka memanjat, Izzah jatuh ker? dia panjat tv ker?’ somethings like that.

    saya suka cerita akak yang dulu-dulu, sebab sangat detail, even you dont blog everyday like you use today. kengkadang kita blog sekali-sekali (tetapi cerita best) lebih mengesankan dari blog hari-hari tetapi hambar..

    itu pandangan saya sahaja, blog saya pun tak la best mana. apapun, i still singgah hari-hari your blog sebab suka nak tau, apa pulak cerita hari ini.. heheheh..

    oh btw, i dont wish to enter the giveaway. just bagi pendapat membina sahaja – tapi kalo kak ros nak bagi hadiah kat saya ok jer.. hahaha.. tapi saya tak nak la beg lappy tu (bagi kat orang lain la) sebab saya tak suka bag shoulder carry – i prefer to use bagpack — pernyataan ikhlas ni 🙂

    ok, thats all.. heheheh
    .-= neeza79´s last blog post..Captured what is on your screen =-.

  • sya says:

    kenapa saya suka blog ni?
    1; sebab saya memang suka
    2; sebab saya suka sangat
    ok laa, serious.. 😛

    1; saya suka blog yang update hari2.. dan blog ni memang di update hari2.. 😀
    2; saya suka entry yang ringkas, tak panjang dan tak memerlukan kepala saya berfikir banyak sebab saya dah penat berfikir waktu bekerja… 😛
    3; walaupun ringkas, yang bestnya blog ni ada tips2 untuk anak..
    4; best juga kalau ada tips2 untuk berblog untuk oran yang tak berapa pandai berblog macam saya ni.. hehehe

    ok, tu je lah dari saya yang memang pembaca tegar blog ni.. 😛

    bawah ni saya sertakan entry saya mengenai giveaway ni.. marilah tengok… 😀

    http://syayassir.wordpress.com/2009/08/22/special-merdeka-giveaway/
    .-= sya´s last blog post..special merdeka giveaway =-.

  • salam kenal, & salam ramadhan..
    i baru je kenal blog ni (blog hopping from http://my-giveaway.blogspot.com/)
    first, ur blog name+title really2 cute & catchy–>little mama diary…so cute..
    i love the tag line of ur blog too…short, sweet & rhyming :’have a seat, grab a coffee, whatever makes u happy’…i wish i could have such lovely sweet tag for my blog too (anyway, i don’t drink coffee..heheh, but love tea soo much :p)

    contentwise, i like the fact that u keep ur entry short & simple, and thus can entice/attract interested readerr to leave a comment in the event they wanna get further details or more info…so keep it up!!
    oh yeah, thanks for the giveaway too..if not because of the giveaway, i wouldn’t have came here 😉

    so u mau consider having more giveaways after this to divert more traffic here (this is my lil suggestion lor…)

    psstt..i’ve become ur follower, and put ur blog in my blog list-so that I can keep coming here to read ur lil lovely entry!!

    and i’ve blogged about this giveaway too..
    http://suzie284.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html

    orait
    happy blogging!!

  • anamarza says:

    Salam Littlemama….
    saya pernah beberapa kali je masuk blog littlemama ni..so, tak fair la plak nak komen lebih2…bagi saya ur blog dah ok..content ok n klau bleh minta tolong u buatkan n3 berkaitan whats do and dont bg org yg baru nk berblog base on your experience la or any other tips berkaitan blog…and klau dr segi bahasa plak simple cam sekarang ni dah ok….so ni my n3

    http://anamarza.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway318.html

    harap diterima… 🙂
    .-= anamarza´s last blog post..Miela77 Giveaway =-.

    • littlemama says:

      anamarza, nak komen lebih pun takpe…atau nak hentam kromo pun boleh… me terima dengan open heart gitu

  • Hi,

    Salam kenal dan Selamat Berpuasa!!!!….

    First, saya nak puji colour your header, purple because purple is my favourite colour…hehe.

    Content ok sebab tak panjang sangat jadinyer tak lah boring. Boleh add banyak gambar bila u post subject. Jadinyer follower bolehlah tgk banyak foto….

    Haa….u boleh juga add resepi pilihan ke….jadinyer follower boleh bertukar-tukar resepi….. 🙂

    Selain itu boleh juga add video, playlist lagu ke….sambil2 tengok blog ada jugak music….

    Nak decorate blog, boleh la letak blinkies ke……atau u boleh insert Mutiara Kata / Quotable Quotes….

    Sekian….dari my blog ada link to your blog….:)

    Salam Perkenalan!!!

    http://ezna-daniayasmine.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html
    .-= ezna @ ummi Dania´s last blog post..Special Merdeka Giveaway-Laptop Bag =-.

  • ayuarjuna says:

    Kenapa I suka blog ni:

    Atas permintaan owner sendiri untuk menyentuh lebih kepada content:
    1. Cara penulisan yang kemas dan simple untuk difahami
    2. Ada banyak menu (tab) so mudah untuk pembaca/follower u mencari isu atau informasi berdsarkan topik.
    3.Paling suka little tips…sebab dari sini I banyak tahu dan belajar walaupun anak dan 4 masih merasakan diri ini kekurangan ilmu.
    4. Little fun korner memang tak jemu..lagi2 bab shopping ( I like)
    5. Little hobby ( impressed sangat lagi2 bab sewing, I suka tengok cara u nak buat Tutu…so kadang2 kerja u ada mendatangkan inspirasi ( to be honest with u I memang tak minat dan reti menjahit)…tapi keinginan itu tetap ada…

    Antara yang boleh diperbaiki dan ditingkatkan dalam Little mama’s diary:
    1. dalam Little Tips ada topik Illness…I suka sangat kalau u perbanyakkan kenis2 penyakit lagi…sebab sekarang ni banyak sangat penyakit dikalangan kanak-kanak…so I suka sangat kalau dapat tips yang boleh diamalkan ataupun suggestion ubat yang pernah diperolehi dari Pharmacy ( ni bukan kes nak membijak jadi dukun tapi kadang2 adalah penting kalau ilmu yang diperolehi dapat kita share)
    2. Little Tech – cam ruang blogging cam tak sesuai dalam kolum tu..hmmm..maybe dalam Little tech itu boleh dipanjangkan sub-kategorinya, gadget, ataupun mungkin perisian untuk kanak2…
    3. ada menu sesuai utk kids…(resepi)..kita share2
    4. Ulasan buku..boleh buku kanak2 dan sebagainya…so melalui ulasan ini mungkin para bloggers yang lain berminat dan melalui ulasan u membantu kami (para bloggers yang lain) membuat penilaian sebelum mendapatkannya di pasaran….(dah u kena membaca la pulok) wakakaka

    Act little mama…ur blog contents oredi impressive and entertaining..and I hope…u always continue your hardwork, talent etc…all the best little mama… 😉

    my posting ya:
    http://ayuarjuna.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway.html
    .-= ayuarjuna´s last blog post..Special Merdeka Giveaway =-.

  • Precious says:

    I like your style of writing – very d sempoi. Contents are interesting yet not too heavy (serious). Just the way I like it … So, keep on writing …
    I blogged about this at Special Merdeka Giveaway.

    If you like, please also join us at Lets play a game and win a prize, too for the fun of it. Thanks.
    .-= Precious´s last blog post..Sticky sticky post!! =-.

  • Along says:

    Salam… saya along… saje nak try contest ni, mana tau ada rezeki bleh bagi hadiah ni pada ibu sy… amin… Em.. mengikut pemahaman along, baca entry ni, kene bagi comment mengenai blog ni ek? Along tgk blog ni ok, quite simple to understand and sesuai utk para ibu2 utk berkomunikasi ( walaupun saya bukan seorang ibu ) hehehehe… Bg along, kekalkan penulisan camni, so people outside leh close and sentiasa keep in touch ngan Little mama 🙂

    Ni my last blog post : http://gnola25.blogspot.com/2009/08/2-ramadhan.html

    Special Merdeka Giveaway : http://gnola25.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway.html
    .-= Along´s last blog post..2 Ramadhan.. =-.

  • atiqah says:

    I’m so excited to join the giveaway..not just because of the bag, but I just love to join giveaway…hahaha

    thanks Little Mama for giving me this opportunity to join in ur special giveaway..

    I am an English Literature student and it is a part of my learning process to analyze certain blog based on the literature theories that we learn…
    so I would like to consider it as part of my analysis as well as to complete the giveaway rules.
    A simple and informative blog with lots of idea about parenting, ur daily life as a wife and mother. This is a place where u can share ur thoughts and ideas with the other ‘could be’ moms bloggers and general readers. The most thing that I am concern about ur blog is, u did write in English. Thats perfect enough for me to come by and stop reading because I will force myself to read something in English…be it mom’s blogger or general blogger I’ll keep my eye on the blog.Last but not least, keep up ur idea on the net, who knows it might be useful for others to take as a lesson.

    This is my entry:
    http://atiqah-naa.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html
    .-= atiqah´s last blog post..What does it mean by being a Uni Student to you =-.

  • Nur Azirah says:

    Salam Ramadhan & Salam Perkenalan,

    Okey, atas permintaan littlemama. Nie komen saya:-

    1. Penulisan littlemama ringkas, padat, kemas serta menarik. So, keep it up!
    2. Terdapat banyak menu/ folder. Ini memudahkan saya/ pembaca mencari info2 yg berkenaan mengikut topik yg telah littlemama tetapkan.
    3. Little Hobby.. Sangat mengagumkan. Saya pun minat menjahit, tp skrg dah tak cukup masa. Hehehehhe…
    4. Little Tips.. Salah satu menu yg paling saya suka. Terdapat pelbagai jenis tips2 yg berguna utk para ibu terutamanya new mama, mcm saya.
    5. Little Mama.. A lot of story yg dapat kita kongsi. Saya suka.

    Perkara yg mungkin boleh diperbaiki serta ditingkatkan dalam Little Mama’s Diary:

    1. Dlm menu Little Tips.. Why not little mama add tips mengubati kanak2 secara amalan org dulu2…
    2. Boleh tak little mama masukkan resepi2 @ menu2 yg sesuai utk kanak2… Boleh kita kongsi.
    3. Ilmu berblog… Erm, maybe cara2 nak cantikkan blog.. Nak bg entry lebih menarik.. Cara edit photo..
    4. Toys yg sesuai utk kanak2 mengikut umur. Yg dpt membantu membentuk otak mereka

    Walau apa pun, blog little mama dah cukup best. Blog saya pun tak sehebat nie…
    Sudi2 la jenguk blog saya. And ni link utk entry saya:
    http://mawar-ayu.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html

    Thanks.

  • zuls says:

    Salam littlemama,

    Sejujurnya ini kali pertama saya ke blog ni. So ini kira first impression lah. Boleh kan?

    Apa yang saya suka pasal contet blog ni?
    Bahasanya mudah difahami, memang contentnya cukup berinformasi especially bahagia little gadget dan little tip

    Contra
    Bila baca entry tu macam susah nak buat speed reading sebab isi penting atau main point tak menonjol.

    Contoh (kurang menonjol):

    This is how it works. CommentLuv creates a two link opportunity (2 on 1). It requires that the blogger who is leaving a comment must have a blog with an RSS feed enabled. Comment Luv will then place a permalink at the end of your comment.

    Cadangan
    Perbaiki dengan cara buat paragraph yang sesuai dan tonjolkan isi penting.

    Contoh

    This is how it works <— Boldkan

    CommentLuv creates a two link opportunity (2 on 1). It requires that the blogger who is leaving a comment must have a blog with an RSS feed enabled. Comment Luv will then place a permalink at the end of your comment.

    Ini kira first impression lah ni.. 😀

    Tak sempat lagi nak wat blog entry, dah buat nanti saya hantar link kesini.
    .-= zuls´s last blog post..Recently Won 1 and Lost 1 =-.

  • MommaMia says:

    Salam dear!
    After 3 days 2 nite spending time to run thru all ur blog contents here are my two cent opinion.

    1. Contentwise nyer best sbb byk topic disusun ikut sub2 topic yg bersesuaian cover cth
    a. about parenting & motherhood – bleh refer to confinement, perenting, birthing, babycare in little tips (my fav topic)
    b. how to have bb. Personal sharing & guide on LPPKN was superb! Touching pun ada Will recommend to my frens & kazen.
    c. Little —> fun, gossip, hobby, momma, stuff & tech menambahkan rencah & perisa to ur blog. Simple short but berinformasi!

    2. Yang tak best – So far not cross any.. infact fall in love ade ler

    3. Bahasa wise – English & Malay… OK no problem.

    4. Recommendation
    a. utk Little stuff life – Bleh add ophanage home yg memerlukan. If not organise get-2-gether kaut umah anak2 yatim ker. Not easy peasy but if we together ok rasanya. Kalo jadi insyaAllah nk join.
    b. under little tips- feeding add on bb food recipes. Mesti lagi best. Pastu add Comparison between instant bb food dgn home made

    So far itu aja lah!

    Jemput terjah miakididdles http://alinalan.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html
    .-= MommaMia´s last blog post..Mendapat zuriat yang baik =-.

  • pendapat aida…

    pertama, penceritaan ros senang aida faham, ringkas dan padat. aida faham. aida boleh masukkan perasaan bila baca. jadi teruja, jadi suka, jadi nak, seolah-olah yg tulis tu diri aida sendiri.

    kedua, ada gambar menjelaskan penceritaan setiap post. yg aida suka bab jahit menjahit, kain cotton ros yang cantik-cantik & comel-comel tu.

    ketiga, aida suka sebab byk tips berkaitan dgn blogging, selain dari cerita-ceriti ros berkaitan anak dan family. memandangkan aida ni amat la baru dalam dunia blogging, post berkaitan ilmu blogging yg dinukilkan amat berguna.

    keempat, tak kurang juga ilmu keibubapaan yang berguna dan applicable bagi diri aida.

    keempat, aida amat sesuai sgt dgn penampilan posts bila baru masuk ke web ros ni. iaitu, dlm bentuk tajuk & isi penting / beberapa baris pertama. so, kita terus klik dulu kat post yg kita nak tau dulu. then, only to the next post. aida memang no problem dgn cara ros tang ni.

    komen aida…

    ok dgn yg sekarang. aida tiada masalah. sebab aida suka baca blog ros. byk da rakan2 komen di atas yg mana aida bersetuju dgn beberapa komen di atas. terutama bab highligt kan word/s yg penting yg bila kita lihat, kita akan nak baca lebih lagi.

    bye for now…
    .-= adianiez AIDA´s last blog post..KENANGAN TERINDAH =-.

  • alohamolly says:

    Hi LittleMama,

    I stumble upon your personal blog by chance even though I have been following your blog posting at mombloggerplanet.

    I am always in awe of many Malay bloggers who share some really cross-culture and cross-races articles which benefits everyone including myself. However I find it hard to follow some of the blogs which uses native/spoken Malay language writing like gua, sape etc
    as it was not the form of Malay language which we(all races) learn in Malaysia.

    So,for more open reading to all races, nationalities or even internationally, I would certainly the entry to be English with sometimes of course some ” ” for special Malay terms with perhaps short explanation of what it meant.

    Otherwise I find LittleMama’s posting rather appealing as it comes with picture and not too lengthy for quick and fun reading!

    Gambatei! Keep up the good work! 😆

    Cheers!
    I posted the contest entry here at my blog:
    http://secondtimeparenthood.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-by-littlemamas.html

  • zuls says:

    thanks for accepting my comment.. this is my blog entry

    http://myonlinecontest.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway.html
    .-= zuls´s last blog post..Recently Won 1 and Lost 1 =-.

  • zuls says:

    thanks for accepting my comment.. this is my blog entry

    http://myonlinecontest.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway.html
    .-= zuls´s last blog post..Selamat Menyambut Ramadhan & Promosi ODP =-.

  • sitisifir10 says:

    Macik Ros…I’m coming!!

    Bab komen, ini kawe kopipes dari entry kawe deh…nnt demo follow up lah dari sana eks??

    “Saya pun heran ye kenapa Ros guna perkataan ‘little’ sedangkan apa yg dia bawa dalam blog dia bersifat ‘big’. Manakan tidak, isu Izzah jatuh dan terbenjol sikit di dahi juga membawa kepada banyak orang yang mengomen sehingga little thing ni tadi membawa kepada banyak petua yang boleh dikongsi oleh pembacanya.

    OK, mcm yang dia ceritakan Izzah naik atas kete remote yg di control dek suami dia. Well, itu cuma benda kecik bg sesetgh orang tapi ia adalah big idea for me utk fikirkan XTVT baru utk anak2. OK, mungkin di kedudukan saya yg duduk di P.Buntar ni susah lah nk menjengah ke Tesco Setia Alam itu tapi utk ibu2 lain, ini adalah satu hal yang boleh difikirkan bukan?

    Saya juga minat dengan gambar2 yang Ros ambil, seperti di dalam entry dia mengajar buat tutu. Penjelasan yang jelas dengan gambar yang mengikut turutan sangat memuaskan hati dan saya sangat suka dengan idea itu. Tinggal lagi, saya kene beli kain dan cari kerajinan saya yang tersangkut di mana satu bucu dalam rumah ni agaknya barulah boleh menganyam mcm dia.

    Kesimpulannya Ros, kawe sukalah entry demo tu dari mula cuba2 masuk dulu sampai skang. Semoga Ros punya lebih banyak masa untuk share pengalamannya towards motherhood. Insya ALLAH semua ini ada nilaiannya di sana kelak….Good luck Ros!!!”

    http://sitisifir10.blogspot.com/2009/08/special-merdeka-giveaway-laptop-bag.html

    :mrgreen:
    .-= sitisifir10´s last blog post..Contest ‘Di Sini Kisah Coklatku Bermula’ =-.

    • littlemama says:

      macik, me ni humble orangnya sebab tu guna ‘little’ je…sesuai la dengan orangnya yang sememangnya little yang comel gitu muah..hah..ha

  • yus says:

    waaaaa….

    daku dah terlepas lagik!!!

    eh..beg laptop ker tuh. awat cantik sgt.
    jeles sape yg dpt beg tuh..ish…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *