Penawar H1N1

Me dapat satu email lagi pasal H1N1. Kali ni pasal penawar H1N1. Harap-harap dapat dijadikan panduan. Tak salah mencuba sambil bertawakkal pada Allah. Setiap penyakit ada ubatnya, Insyaallah.

Kematian akibat H1N1 kat Malaysia dah bertambah ke 27 orang!!! Dari 3 – 8 August saja lagi 9 orang mati macam tu aje. Kebanyakannya dari mereka yang berisiko tinggi seperti:

  • Children < 5 years
  • Pregnant women
  • Have underlying medical conditions such as asthma, chronic lung disease,
  • heart disease, diabetes or kidney disease
  • On dialysis
  • On immunosuppressants
  • Undergoing cancer treatment
  • On long-term aspirin therapy
  • Persons aged 65 years and older

Harap baca email dibawah ye dan sila share dengan kawan-kawan.

JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FM ME TO YOU AND YR FRIENDS…MY PERSONAL EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB…..

My staff was crying herself sick on Tuesday morning…was told that her son was confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis…worse was that when he was bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to hospital till his dad came fm KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar….

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2 days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) …..after 2 days and his eyes were turning yellow and saliva greenish…he was put in quarantined room…

Called his mom to say…minta maaf and ampun la dosa dia, etc…she practically fainted just telling me the story.. cant do much cos she x have enough money to go to the north with the father…

First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and more equipt…they refused of course…so I sent her off to Kangar the same day to solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz  who was in town to “help cure” another H1N1 child in Shah Alam….and was told this simple prescription by him…..of course kena redha pada ALLAH and niat dengan sesungguh nya…selawat 3x…

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your fever disappear and yr symtoms are gone….I cannot explain it but the child in Shah Alam was ok too after taking this tip….

ALHAMDULILLAH…my staff’s son was given the apple juice for the whole day on Monday/Tuesday  and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever yesterday Wednesday….she called me and was crying on the phone to say that her son was out of ICU and was able to eat normally…all these happened within just 4 days today (thursday 6 august)…

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info could assist others as well, INSYA’ALLAH!!!!!!!!!! No harm in trying and kuasa ALLAH anything can happen!!!!

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • neeza79 says:

    gud info.. frsh fruit memang penawar banyak penyakit 🙂
    .-= neeza79´s last blog post..Lazy Monday =-.

  • Along says:

    My uncle who is a dr said to take an increase of Vit C. Along dah belikan Vit C and Scott’s Emulsion for my kids. Insya’allah…tambah ngan doa, minta2 jauh la penyakit ni.
    .-= Along´s last blog post..A Fun Filled Saturday =-.

  • eliss says:

    boleh tak nak copy dan sebarkan pada kawan2..tq 🙂
    .-= eliss´s last blog post..Nuha’s 1st Birthday Celebration… =-.

  • QueeNin Murni says:

    aahh… baru jak post pasal H1N1 jugak.. nak update your small portion of info for sharing.. 🙂

    :mrgreen:

  • tymy says:

    thank for the info y..

    ya..we shud try lah kan…ok or not TUHAN yang tentukan…

    since the virus makin merebak…i mmg risau…so everyday membebel jer kat hubby…pasal hygine lah, pakai mask, pakai hand sanitizer n bla2222…so mmg mende ni jer yg i bebel hari2…coz both of is mmg asthmatic dulu…

    i guess, am gonna start eating apple n orange daily..maybe as a prevention kan..who knows…

    tq
    .-= tymy´s last blog post..no title =-.

    • littlemama says:

      tymy, betul tu! should try.. no harm trying anyway.. lagipun apple kan bagus untuk kesihatan… orang kata “eat an apple a day, keeps the doctor away”..

      yang ni eat 6 apples a day, keep the H1N1 away..ha..ha

      jangan apple supply habis udah.

  • Real Woman says:

    thanks for sharing lil mama! 😆
    .-= Real Woman´s last blog post..AIR ASIA SALE punya pasal….. =-.

  • fazahra says:

    lil’ mama
    thanks for the info..
    .-= fazahra´s last blog post..Contest : Jom Main Air Bersama…!!! =-.

  • sya says:

    thanks for the info kak ros..
    kitorang ni pun, semenjak H1N1 ni, peti ais penuh dengan buah oren dan green apple… terpaksa laa.. huhu…

    mudah2an kita semua dilindungi-Nya…
    .-= sya´s last blog post..lelaki botak tu hensem??? =-.

    • littlemama says:

      sya, amin! balik nak carik stok apple..he..he

      • abg long says:

        Penawar h1n1 d temui.Penemuan terbaru saintis malaysia,terbukti secara clinical,perubatan diktiraf w.h.o.,tiada kesan sampingan,rawat hingga ke akar umbi dptkan Virus X utk info lanjut visit azbhomeopati.blogspot.com
        😮
        .-= abg long´s last blog post.. =-.

  • zatty says:

    thks a lot kak ros!!xsalah ikhtiar..

  • I rasa orang2 kat Malaysia segan nak pakai mask lah. mcam fid cakap, diorang tengok orang yang pakai mask tu yang berpenyakit padahal kalau kat jepun ni, memang biasa orang pakai mask masa musim penyakit berjangkit ni. alhamdulillah, sekarang ni dah takde kes H1N1 kat sini..risaunye nk blk bcuti kat msia nanti
    .-= yatie chomeyl´s last blog post..Yatie Chomeyl’s giveaway – Kisses of Love =-.

    • littlemama says:

      yatie, betul la.. kalau kita pakai mask diaorang tengok kita macam kita pulak yang sakit.. geram betul

  • fauzi says:

    thank alot for the info…saya salah seorang staf kat matrik penang..kt cni da 200 orang da student kena kuaratin dan 3 daripada student tu da positif da..tapi kami semua kebal coz pengarah kami taknak tutup lagi matrik ni..dengan ada nya petua ni leh gak saya amalkan coz saya hari2 akan berdepan ngan student..risau gak coz student yang kena walaupun da anta balik kg tapi dia kena kuratin kat cni aritu takut gak kalau2 virus tu stil ada kat cni

    • littlemama says:

      fauzi, ish..ish.. dasat kan H1N1 ni.. kesian suma student termasuk u all staff matrikz tu.. takpe..cuba amalkan, tawakkal pada Allah ok.

  • fauzi says:

    😥 brodamak.blogspot.com

  • salam…

    thanks for the info. very good one. saya nak amalkan juga for my family. boleh saya copy info ni. nak share ngan kengkawan.
    .-= mama airina najmin harith´s last blog post..Sukanye akak…….. =-.

    • littlemama says:

      mama airina, ye..ye..tak salah mencuba.. dah la makin lama makin ramai yang KO sebab H1N1 ni…semalam dah 42 orang!

  • isabelle says:

    uish..nak kena singgah beli epal la lps ni. err…kalo dam xnak minum,mama minum n bfeed dia…kira aci x?
    .-= isabelle´s last blog post..Cendol…cendol =-.

    • littlemama says:

      isabelle, kalau anak takmau minum, mak dia la kena makan/minum epal pastu breasfeed… insyaallah..dapat zat epal tu kat anak

  • Hanz says:

    Goodness! Thank you so much for this infos!
    .-= Hanz´s last blog post..Mom’s Choice Breastfeeding Campaign Contest (STICKY MODE) =-.

    • hanie says:

      salam..
      just nak share info dr Majlis Perubatan Elektronik Malaysia:Utk elakkan wabak H1N1, denggi dan cikunguya, minum air ECPI 3 liter sehari dgn 15 titik GTH (3x sehari) . Bg yg telah dijangkiti minum 5x sehari. perubatan elektronik merupakan perubatan yang kembali kepada fitrah kejadian manusia. TQ

  • antiviral says:

    just nak kongsi info dgn u all sume i ada terbaca dlm ruangan ksihatan dlm website kt oversea…DR bangsa India dr havard university mngatakan kita perlu makan makanan yg byk kandungan alkali berbanding acid…contoh alkali ialah buah kelapa, dragon fruit, dates…n something like that..i pun x brapa igt kena mkn apa lg…tp yg pasti kurangkan mknn yg beracid…in case bila badan kita penuh acid,virus or bacteria mudah utk menjangkiti kita…that why petua org dulu suruh kita minum air klapa utk buang panas dlm badan..alkaline tu akan neutralkan acid yg penuh dlm badan kita…kurangkan mknn yg masam,tp epal hijau tu i x pasti sesuai atau x?klu epal merah mungkin…tsebut dlm hadis mengatakan sebelum kita mkn epal merah tu kita kena `sniff` atau bau buah tu kerana bila kita bau epal tu sblm mkn,mcm2 pnyakit bleh sembuh terutama ketika sakit perut.insyaallah..cubelah..dh sebut dlm hadis tu..tuhan marah klu kita cuma berpegang pd al Quran je,hadis nabi pun kena gak…cubalah insyaallah berkesan..dapat 1 biji shari pun dh memadai..yg penting tawakal n berdoa.semoga kita terselamat dr dugaan Allah s.w.t.amin..

  • dr nik MBBS says:

    Salam,i just nk kongsi pengalaman i sebagai penggamal perubatan baru2ni my old friend dr Azman dri ipoh seorang dr homeopati tlh suggest his own remedy formulation utk i try, kebetulan mmg ramai patient i yg suffer h1n1, so i ask some of them if they wiling to
    take new medicine, mmg menakjubkan dlm masa kurang 24 jam patient yg ambik that medicine immidietly ok berbanding yg ambik regular medication.i berani suggest sbb kwn i ni dah lama practice and he got good reputation. homeopati mmg recognised by W.H.O Kalau u all nak more info layari azbhomeopati.blogspot.com

  • miela77 says:

    Salam…Meh kita cuba formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist/Clinical Research Development yang 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.. siap ada lab test no (Lab Testing No: QD2363-1 – Dijamin Suci) kalau sapa2 x percaya..
    Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik kita utamakan produk keluaran bumiputera yang terbukti halal dan suci.. Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan..
    Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
    atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

    Ikan pekasam Perlis RM28 (5bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com
    .-= miela77´s last blog post..Kami Menjual Ikan Pekasam…Sticky Mode =-.

  • haffiz says:

    Salam semua..maaf jika sy mencelah …pastinya sifir untuk hndari h1n1 camni

    high imun=low risk for H1N1 ..
    untuk maklumat lanjut n sedikit ilmu jemput ke

    http://haffiztf.blogspot.com

    untuk peningkatan imun sehingga 400% ..proven by science..!!!!!!!!
    salam ramadhan..

  • ~asha~ says:

    mohon kebenaran sy linkkan entry ni ke blog sy ye…sbb anak sy baru2 ni disyaki h1n1…

    thanx sudi kongsi info
    .-= ~asha~´s last blog post..My Doter di suspek dijangkiti H1N1 =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *