MY Sewing Work Station…

I have showed you my sister’s sewing workstation the other day. But, many still want to have a peek at mine..ha..ha

So, let’s have a look at my temporary sewing work station.

Well, my hubby said the living would be my temporary sewing work station until he clear up all the junks inside our study room… hmmm.. I wonder when it will be… ha..ha

This is my faithful Singer Model 2662 that I bough a few years back. I only use it to sew curtains (once in a blue moon..ha..ha) and raya clothings like baju kurung, blouse and baju melayu (once a year that is…ha..ha again).

Sewing Workstation

And, this is some of my sewing materials like threads and buttons. Well, I don’t have a big collection like my sister yet..hu..hu

Sewing Workstation

Since I have a sewing project in mind, the sewing machine would be in this spot for quite a long time… walla!

Tapi me rasa agak susah sikit sebab me takde mesin jahit tepi (overlock). Tak kan la setiap kali nak jahit tepi kena pergi rumah kakak, atau hantar kedai. Buat hilang mood nak jahit ada la.

So, me pun beli mesin overlock Singer model 14N5555 ini… walla!

Singer

Stand tempat benang yang asal tu kecik – cuma boleh letak benang saiz sederhana. Kalau letak saiz montel punya mesti sangkut. So, me tambah RM55 untuk dapatkan custom-made stand ini…bijak kan salesman tu.. dia sendiri bikin custom-made ni dan jual pada pembeli…

Singer

Lepas ni, tak de lagi alasan nak malas-malas. Oh.. lupa la nak tunjuk rupa sebenar sewing workstation me… tadaaa!

Sewing Work Station

p/s Sori la ye… nampak sangat bersepahnya…ha..ha

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • huda says:

    wahhhh.. selamat menjahit yer

  • eliss says:

    wah mesti banyak projek tengah buat ni tu psl bersepah2 🙂
    bila laa aku nak cinta pada semua machine2 ni…x kenal maka x cinta kan?
    .-= eliss´s last blog post..2 kali setahun kuar tv 🙂 =-.

    • littlemama says:

      eliss, yang sepah tu sebab tengah jahit langsir..ha..ha

      betul..betul… tak kenal maka tak cinta gitu

  • intan says:

    Ros, I have the same overlock model! Izzah tak enterfrem ke bila u jahit? I tak siap lagi baju raya. risaunya…
    What about posting yr step-by-step guide of yr sewing project here? ok best of luck!
    .-= intan´s last blog post..Berbuka 2 ramadhan =-.

    • littlemama says:

      intan, ye ke.. ada geng he..he.. baju raya emm.. bukan tak siap tapi belum gunting pun lagi…ho..ho

  • intan says:

    nak tanya lagi satu, kenapa my comment luv tak keluar kat ruang comment tu ye? dah install dah activate. setting pun dah. kena wat apa lagi ye?

    • littlemama says:

      intan, rasa kalau dah activate dan setting mesti dah ada.. tapi tak nampak pun kan comment box u… i rasa better u deactivate… delete pastu install balik plugin tu..

      pastu kat setting dia, make sure 2 benda ni tick.

      CommentLuv on by default?
      Show heart on links?

  • QueeNin Murni says:

    wah..chaiyoklah.. siap ada overlock machine lagi.. me baru berjinak2 dgn menjahit, hangat2 taik ayam gitu.. tiap kali start projek, terpaksa la berulag alik hantar jahit tepi ke kedai. hehehhwe!

  • ida.z says:

    bila nak reveal project secret tu??

  • sya says:

    kak ros,
    kalau tak bersepah tu, tandanya tak menjahit..
    kalau bersepah tu, tandanya rajin sangat menjahit.. hahaha…

    syoknya… saya tak de lah sewing work station ni.. sewing materials pun boleh dikira dengan jari.. hehehehe
    .-= sya´s last blog post..masalah keluarga =-.

    • littlemama says:

      sya, a ah la… kalau bersih semacam tu jadi hiasan je la mesin jahit… ni pun mesin jahit baru keluar dari stor…hu..hu

  • Fid says:

    wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    sungguh terkinja kinja saya menerpa ke mari….
    uhuks…
    ada mesin jahit tepi…nak juga nak juga tapi saya tak reti menjahit pun
    kalau takat senget senget tu bleh la..beg bungkus belacan…hahahahaaa

    • littlemama says:

      fid, waaaaaah… sampai terkinja kinja ye.. ala fid.. jahit beg bungkus belacan pun ok gak.. jadik gak begnya… i ni memang tak tau jahit beg pun… nak kena belajar ni

  • neeza79 says:

    best nyer mesin jahit tepi tuh.. jeleznyer saya.. hehehe.. lepas ni bole la sambar mannequin pulak.. ekekekek.. selamat menjahit kita 🙂
    .-= neeza79´s last blog post..Kantoi.. =-.

    • littlemama says:

      neeza, mannequin? kalau buat bisnes jahit baju kena la ada mannequin… setakat ni belum ke arah itu lagi

  • ibuarifa says:

    salam littlemama,

    saya memang suka bab menjahit nih..dulu2 masa tunggu result SPM mmg p ambik kelas jahitan kat sorang tailor cina. ..time tu..seminggu mesti 2 helai baju kurung/kebaya/blaus yg sempat saya buat…tapi tu dulu2..SPM pun tahun 1998..skrg ni asben tak kasi saya menjahit lagi dah..dia risau rumah sepah, dan ada anak kecil lg kan..(baru 11bln).. sedey jgk tgk hasil kraftangan/jahitan org lain tuh…

    saya pun jeles tgk mesin jahit tepi tu..dulu2..saya hantar kedai jer utk jahit tepi.
    .-= ibuarifa´s last blog post..@ Selamat Berpuasa =-.

    • littlemama says:

      ibuarifa, oo.. husband tak kasi ke… tak pe nanti anak besar sikit cuba tanya dia balik… rugi skill jahit kalau simpan… nanti berkarat macam i ni..

  • farah says:

    amboi dah siap ade mesian jahit tepi hahaha memang btul2 semangat nak jahit ni…

    • littlemama says:

      farah, ngehh..he..he tengah semangat la ni.. tak tau la sampai bila semangat membara berapi bagai ni…ha..ha

  • sitisifir10 says:

    Neh agak2 boleh hantar tempah baju tak?? :mrgreen: :mrgreen:

    • littlemama says:

      sitisifir, emmm…emmm… fikir fikir…wakak..ka.. tak berani macik nak ambik tempahan.. baju sendiri pun senget…muah..ha..ha

  • Hanz says:

    Jeles,jeles..takper takder sewinh work station, me nak buat art work station..ngeh,ngeh
    .-= Hanz´s last blog post..Bad Customer Service from Online Business(es) =-.

  • little mama,
    nak tanya, kat mana u beli butang2 bentuk heart/love tu? i cari nak beli tp tak jumpa la plak…kirim kat u boleh ker…

  • yus says:

    mesin jahit tepi kita sama lah..

    waaah..u give me an idea how to save my threads..
    harus ku pegi beli nih…
    sekarang nih benang2 tuh dok bersepah dlm bekas..last2 mood nak jahit pun hilang..
    tq littlemama…ni yg buat i sayang kat u nih…ekkkee..
    .-= yus´s last blog post..Weekwnd di Kuala Terengganu =-.

  • Thereisa Sta Maria says:

    I want to learn how to sew curtains for my future incone. is there any course available. i am from usj 5 subang jaya.

    If you teach, how much is the course.

    You can contact me at : 016-3269518

    Thank you

    Thereisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *