Brainy Baby – Laugh & Learn

Sejak kes H1N1 menjadi-jadi ni (dah 68 orang mati kan – ramai babies…ishh), kami decided duduk rumah je la weekends.

Takde maknanya pegi hu ha kat shopping complexes yang ramai orang. Terlalu tinggi risiko! Especially for babies under 5 years old macam Izzah. No..no.. me tak sanggup hadapi if anything happen… Nauzubillah!

Nasib baik me dah beli gowns/dress raya untuk Izzah hari tu. 5 helai gaun cukuplah la kan. Kalau tak cukup, me jahit sendiri je gaun Izzah lagi. Lagi pun me dah borong Japanese cotton dari Nagoya dan Chinese cotton online… walla.

Stok kain cukup untuk buat berpuluh-puluh baju budak gitu…ha..ha..ha

Japanese Cotton

Oleh sebab weekend duduk rumah sepenuhnya (hubby je keluar cari barang2 keperluan), me biasanya surf internet la. Biasa, kat SOHO office me tu..he..he

Dan kalau Celcom broadband tu kejap ada kejap takde, me pun menjahit la apa yang patut (langsir belum habis jahit lagi, baju kurung Izzah, baju melayu hubby etc).

Izzah pulak main dengan mainan dia. Tapi selalunya dia datang kacau me lah..ha..ha

Bila dia datang kacau, me stop la buat kerja me. Dan layan dia… ajar dia baca buku, nyanyi nursery rhyme, main princess pakai Tutu, joget lambak…oopps..muahh..ha..ha

Tapi most of the time, me pasangkan CD Brainy Baby – Laugh & Learn ni. Izzah suka sangat!

brainy-baby

Actually, me ada beli a few Brainy Baby CD titles tapi Laugh & Learn ni paling best. Me juga ada beli Baby IQ cds. Seronok layan CD cam gini ni. Yang Laugh & Learn tu Izzah duk layan lebih 5 kali sehari tu…. ulang dan ulang dan ulang.

Dia paling suka part nyanyi lagu macam Itsy Bitsy Spider dan ABCDE… siap joget… pastu orang tu belum habis nyanyi dia dah tepuk tangan..ha..ha

Izzah Layan Brainy Baby CD

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • sya says:

    hmm, saya pun dah lama tak bawak darwisy keluar ke shopping complex.. pening jugak mana nak cari baju bajan dia ni… tu la, ari tu tak nak beli awal2 takut tak muat kononnya… hahahhaha….
    .-= sya´s last blog post..fesbuk a.k.a facebook =-.

    • littlemama says:

      sya, belum beli lagi ke baju raya.. cepat pegi beli! tapi jangan bawak darwisy la.. either u or husband pegi.. bahaya bawak budak pi shopping sekarang ni

  • farah says:

    saya pon nak carik CD brainy baby ni..ramai yg recommend bagus untuk early childhood education..

  • Watie Aziz says:

    Hi Ros, vavava..bolehlah Izzah join ngan Q kalau gini … si Qarissa tuh pun bukan main suka Brainy Baby – Laugh & Learn ni. I ada few set tapi ni yg paling dia suka sekali… i pun tak kira berapa kali dia tgk sehari..sebab i terus amik option – Repeat Play , so setiap kali habis, dia akan repeat sendiri. hahahaha..memang dia suka giler … dia banyak belajar jugak dr DVD ni.. aksi Itsy Bitsey tuh, A,B, C yang dia duk menari tuh dia ikut Dizzy Bird tu lah ..heheh.. pastu joget2 bila tgk girls tuh menari ngan tutu.. hehhe..

    hubby ui kata bila part buat mimik muka tuh, si Q ni siap ikut lagik..hehhe..bebudak memang kuat meniru apa dia nampak erk… 🙂

    • littlemama says:

      watie, waah.. ada geng gitu.. betul la.. this one memang syiokk.. tengok je la muka izzah tu… tak berkelip…he..he

  • Hanz says:

    i used So Smart CDs & Bumblebee Cds for baby Hambali & since VCDs abang nyer banyak..xder terfikir nak beli lain lagi.Oh, VCD kumpula Hi-5 pun dia suka..kih,kih..

    But dah tengok sini & kat Watie’s, ingat nak try jugaklah coz banyak good reviews…nanti kalau baby Hambali dah suka, boleh geng ngan Izzah & Q. The more the merrier..tee,he,he..
    .-= Hanz´s last blog post..GOOD Customer Service from Online Business(es) =-.

    • littlemama says:

      hanz, ye..ye.. the more the merrier.. nanti boleh buat party tengok CD Laugh & Learn…he..he..

      • Hanz says:

        Ros, about easel tu, dulu kat Mia Fichita Store ada jual, double lagi for 350.tapi dah sold out lak. try MOBS list, mesti ader babyshop lain…
        .-= Hanz´s last blog post..GOOD Customer Service from Online Business(es) =-.

        • Hanz says:

          ha-ha..baru jumpa, brand V-tech ader kat http://www.littlewhiz.com for RM 179.90, canggih nyer ler..he,he..

          • littlemama says:

            hanz, thanks for the info.. dah googled review dia… seems banyak unfavorable review.. stand tak stable la.. mcm2.. and this easel is an electronic one.. means tak leh nak conteng sesuka hati..

            takpe.. will look at some other shops ..hiks

  • nadnye says:

    Brainy Baby memang CD feveret Sarah.. nak makan mesti bukak… tapi tak beli laugh and learn lagi… yang beli peek a boo, left and right brain.. satu lagi Your Baby Can Read..

    Kalu bab nyanyi itsy bitsy spider, twinkle2 little star dia pun tersengih.. sambil tepuk tangan..

    ishh tak beli lagi baju kurung sarah dan baju melayu abang2..
    .-= nadnye´s last blog post..Kita Hanya Merancang… Surirumah Sepenuh Masa atau Kerja di Pejabat? =-.

  • i beli cd baby einstein (almost all titles) utk my Zharfan 😉 he enjoys it–sejak umur setahun i dah train dia tgk vcd tu 😉

  • isabelle says:

    how much is the CD ye?
    aritu ada gak jumpa yg similar…tapi takut tersilap beli.
    .-= isabelle´s last blog post..Adam shifting into gear… box! =-.

  • sitisifir10 says:

    umang aih Ros, 5 pasang dah…..ish ish…ni yg mula kawe rasa baju anak2 kawe sikit ni…tapi kalau 4 orang nak 5 pasang baju tiap2 sorang….sama dengan 20 pasang, kawe kene fikir bukan setakat kos nk membeli Ros, malah kos tenaga yang kene digunakan untuk membasuh nnt…muahahahaha….
    .-= sitisifir10´s last blog post..Contest ‘Di Sini Kisah Coklatku Bermula’ =-.

    • littlemama says:

      sitisifir, 5 pasang + 1 baju free dari macik sifir…yea yea ada 6 pasang! biasa la anak ramai..kos tinggi sikit tapi insyaallah ada rezeki anak tu semua (my sister anak 8… masa kecik memang a bit penat tapi they all dah besar2 semua… mak dia relek macam mem.. anak2 dah boleh tolong keje rumah semua…he..he)

  • huda says:

    nk try la beli brainy cd ni.. selain beli online.. nk beli kt mner ek??? saper2 bleh recommend tak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *