Shopping for Baju Raya

Shopping For Baju Raya Online – Baju Raya Baby, Baju Raya Kanak-Kanak

Cheap baju raya online 2010 terdapat di Little Mama’s Love Baby Boutique. Brand seperti Zara, Ralph Lauren, Burberry London, Carters dan in-house brand yang dibuat dari imported designer fabrics. Harga berpatutan. Shopping dengan selesa dari rumah/pejabat. Baju raya baby akan di hantar melalui Pos Laju.

***

Hari Raya is just around the corner – only 2 months away. I bet many tailors already closed the order for Hari Raya, right?  Oh my. I don’t even buy any cloth for making my baju raya yet. So, how?

Hmmm… actually, I never ‘tempah‘ my baju raya. When I was a kid, my mom used to sew it for me and my sibblings (baju kurung and baju melayu).

And, when I’ve grown up – I was ‘forced‘ to sew my own baju raya. Meaning, I was ‘forced‘ to learn how to sew using the sewing machine.

So, I never worry about tailors closing orders. Because I sew my own baju. Tapi… tak teror sangat pun…kalu teror dah lama jadi pereka fesyen terkenal..ha..ha..

I’m thinking of making a baju kurung (and some gowns) for Izzah. But, I haven’t yet buy the cotton cloth. Ada siapa tau kat mana nak beli Japanese Cotton yang cantik dan murah in Shah Alam/Klang/Subang Jaya area?.. malas la nak pegi KL semata nak cari kain…hu..hu

Anyway, as a stand-by (incase mesin rosak atau tak sempat beli kain atau tiba-tiba malas nak jahit), I bought these gowns for Izzah. The baju raya for my little angel (Poney and Anakku after 50% discount…yeha ).

Baju Raya Izzah

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • ida-z says:

    Untungla K Ros boleh jahit sendiri. Kalo x sempat beli aje yg ready made..nnt berlambak2 smpi rambang mata.

    For my son pun dah separa settle..beli masa Poney punya warehouse sale hr tuh..huhuhu..gigih meredah crowds masa tuh..

    Selamat Berkirai Duit utk Raya..tak masuk duit raya..kuih raya..langsir raya..hantu raya..woops..
    .-= ida-z´s last blog post..Something to Ponder Upon… =-.

    • littlemama says:

      ida-z, boleh jahit tapi sangat la malas..setahun sekali la pegang mesin jahit tu..ha..ha.. berkirai duit? he..he..selamat selamat!

  • mama emma says:

    i tempah kat u leh x?

    • littlemama says:

      mama emma, baju i sendiri pun belum terjahit..camana eh nak ambik oder..ha..ha.. tapi kan i memang tak berani la jahit baju orang ni..kang tersenget ke..susah la kan.. baju sendiri senget tak kisah la mak..

      anyway.. maybe i akan consider buat bisnes jahit baju kurung/gown/dress baby girl suatu masa nanti..baju budak senang sikit.. la la..la

  • bitt says:

    hey aritu lupa nak save link ade org jual la dlm tenet ni…u godek2 la…pandai ek u menjahit..i rasa kalo i ade bb gurl mesti i try gak…my son punya baju pon mak tok dia yg jahit, esokk diorg besau lagi skit dah kena tempah coz my mum bleh jahit baju budak yg sampai umur 5 jek hehehe
    .-= bitt´s last blog post..Awek Baru Uncle Hejust =-.

  • sue says:

    ada ternampak kat subang parade hari tuh, jap cotton, but not sure bout the pricing. dia dekat booth2 yg jejual baju
    .-= sue´s last blog post..laskar pelangi =-.

  • Pop and Ice says:

    What you have bought is cute – especially the jean jumper with the butterfly. It looks like it would be fun to wear!
    .-= Pop and Ice´s last blog post..Potty Shy =-.

    • littlemama says:

      pop and ice, cute isn’t it? yes, i’m sure izzah will like wearing all those pretty dresses..

  • Along says:

    Baju raya Along sekeluarga, my MIL yg tukang jahitkan. Memang dia keje tailor pun. Along tukang bagitau color theme apa je…hahaha, hulur duit pun tak. Isy…tapi camtu la…rezeki, tiap tahun raya memang Along and hubby tak kluarkan duit utk baju bebudak…semua nenek ngan wan depa yg belikan….sayang cucu la katakan!! 😆
    .-= Along´s last blog post..More Mid Term Results =-.

    • littlemama says:

      along, waaaah! seronoknya dapat baju raya free.. rajin ye MIL u jahit2.. mak i dah tak larat nak jahit dah.. resign dah jadi tailor.. kalau tak dah lama mintak mak jahitkan baju izzah..hu..hu

  • sya says:

    wah, dah beli dah baju raya izzah?

    kain nak tempah dah beli, tapi tak gi tempah2 lagik..
    baju2 lain untuk darwisy tak carik lagik..
    sebab, mana le tau kut2, dua bulan nih dia semakin membesar…
    heheheheheh
    .-= sya´s last blog post..SCORE A! =-.

    • littlemama says:

      sya, baby memang cepat besar kan? jadinya i belikan baju izzah up-kan saiz dia dari satu tahun ke 2 tahun..ha..ha.. tahun depan boleh pakai lagi..hiks.

  • nadnye says:

    salam mama emma,

    kitaorang pergi semalam tapi beli shirt jea untuk 2 abang.. adik gegurl belum lagi…
    maknya pun dah takde tailor, jadi beli siap jea 🙂
    japanese cotton kat jln tar byk pilihan dan cantik..
    .-= nadnye´s last blog post..nice-crafts-giveaway =-.

  • noorul says:

    salam…
    Nice blog.saya teringin nak buka blog tp dok tgh cari templete..templete ni bagus juga..cam mana nak buat ekk?..

  • jue says:

    raya ni 1st time aku buat baju raya sndri… saja tgok org buat baju cam best je…. nak upah lagi mahal dari beli kain pikir2 baik buat sndri… buat la bodo2 nak pakai sndri ja… menjadi la plak hehehe bestnye… ni dok pulun jait baju my little baby plak… baru siap sepasang ada lagi sepasang nk jait… cam best la plak bila dah pandai ckit2 menjahit… dah leh save bujet upah dan huhuhu… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *