Sate Kajang.. Yummy!

It has been a while since we last eat sate. So, last weekend we had sate kajang for lunch.

Izzah

Izzah wanted to have a taste of the sate but I feed her the plain nasi himpit instead. She took a few bites but then protested. Not yum la mama!

Izzah

Later, she knocked down a small bowl of spicy peanut sauce. There goes her new dress – full with stubborn, oily stain!!

Izzah

p/s Anyone know how to take off oily stain like that from a cloth? I heard put some powder on the stain and later wash will work – but it never really works for me…he..he.. Oh.. put some dish cleaning liquid?

Forever Living Malaysia
RenoSkin
RENOSKIN MEDIC SERUM

Agent RenoSkin modal mula serendah RM440 sahaja untuk 10x botol RenoSkin Medic Serum. Sila isi borang di BORANG AGEN RENOSKIN. Agent RenoSkin bawah Team Cikros ada banyak kelebihan seperti promosi percuma, hadiah insentif, support group, koleksi testimoni dan teknik marketing online (advance)!

Tiada modal? Pun boleh jual RenoSkin Medic Serum! Dropship RenoSkin tak perlu modal & tak payah simpan stok. Anda hanya cari customer & Cikros uruskan delivery. Sila isi borang di BORANG DROPSHIP RENOSKIN. Dropship RenoSkin bawah Team Cikros dapat kelebihan seperti support group, testimoni dan teknik marketing online (basic).

Saya akan hubungi anda secepat mungkin! Jom jadi agen RenoSkin untuk sebarkan manfaatnya kepada mereka yang sangat memerlukannya. Utamakan niat untuk bantu orang lain barulah rezeki anda datang bergolek. Semoga anda dan saya dimurahkan rezeki bersama famili RenoSkin. Ameen.

Info penyakit kulit: http://UbatPenyakitKulit.com
Info eczema: http://UbatEczema.my
Kisah eczema: http://RenoSkin.my
Testimoni: http://RenoSkinMedicSerum.my
Beli RenoSkin Medic Serum: http://UbatPenyakitKulit.com/shop

No Comments

  • neeza79 says:

    yup, if me i put some sunlight betul-betul kat area minyak, then cover the whole area with dinamo, basuh dalam mesin pakai mode hot water – it works well with me.. selamat membasuh 🙂

  • littlemama says:

    neeza79, yes.. i dah letak sunlight kat stain tu… hilang like magiz..ha..ha.. oo.. kalau pakai hot wash lagi senang hilang ye… my washing machine takde option hot… maklum la… mesin antik..ha..ha

  • Hanz says:

    masa duk bangi dapat merasa sate kajang slalu…la ni..tah bilalah…
    .-= Hanz´s last blog post..50 Science Fun Ideas for Toddler & Preschooler =-.

  • sya says:

    kak ros,
    fuh! dah dua hari saya tak leh masuk blog ni.. entah kenapa lah…
    saya dulu guna sabun mandi… tapi ada juga dengar tentang sunlight tu.. tapi tak pernah try lagik..

    sedapnya sate kajang… dah beberapa bulan tak makan.. hehehehehe
    .-= sya´s last blog post..kena simbah… =-.

    • littlemama says:

      sya, ye ke tak leh.. tak perasan lak server down ke tidak.. takkan tuannya sakit, blog pun sakit kot…hu..hu

  • if for me, oil stain tu letak sabun mandi yang tongkol tu dan gonyoh2 kat tempat stain tu dgn sabun tongkol tu..biarkan semalaman, eosknya baru basuh dengan detergent. try la kot2 berjaya hehe
    .-= yatie chomeyl´s last blog post..VOTE for Baby SN goes sunbathing (*-*) =-.

    • littlemama says:

      yatie, sabun mandi yang wangi2 tu ke… payah gak tu.. sebab kami tak pakai sabun tongkol, pakai shower cream cewah..ha..ha.. takpe.. i dah found solution… letak pencuci pinggan..sunlight ke.. hilang dah

  • Real Woman says:

    i pun dah lama tak makan sate kajang la. Tapi kan u can get sate kajang hj samuri almost everywhere now kan..bnyk betul outlet dia. Tapi kadang2 sate yg jual kat luar kedai mamak tu lagi best kan. hehehe
    .-= Real Woman´s last blog post..AVENT vs TOMMEE TIPPEE =-.

    • littlemama says:

      real woman, a ye lah.. samuri outlet kat highway pun berlambak.. takyah pegi kajang pun.. sate pasar malam pun best gak kadang2..ha..ha

  • mama emma says:

    sate kajang la nie dah x mcm dulu… dagingnye pun dah kontot… masa 1st time i mkn, daging hampir penuh 1lidi tu, nak pegang lidi tu pun sikit je area.. mkn 2 3 cucuk dah kenyang, la nie? hmmm sdiri mau ingat la….
    .-= mama emma´s last blog post..-TO WRITE HERE OR NOT- =-.

    • littlemama says:

      mama emma, sekarang ni zaman ‘cut-cost’… semuanya cut-cut la.. termasuk lidi sate dan dagingnya..ha..ha

  • KittyCat says:

    Hi…first time to your blog 🙂 I LOVE sate kajang…looks very modern now ya?
    .-= KittyCat´s last blog post..Local and imported fruits in China =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *